Известие

Collapse
No announcement yet.

Някой пътувал към Киев(украйна) ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Някой пътувал към Киев(украйна) ?

Ако някой е пътувал до там от БГ,може ли да ми сподели как е пътната обстановка в Украйна.Мислех да минавам по магистралата Одеса-Киев,но видях в нета,че е в потресаващо състояние и търся друг маршрут.

Едно видео на пътя Одеса–Киев: http://www.youtube.com/watch?v=P34FTsGfnVQ
    Аlfa156 1.8TS 2000

Първоначално публикувано от zimin Покажи съобщение
    Ако някой е пътувал до там от БГ,може ли да ми сподели как е пътната обстановка в Украйна.
    Gorbi питай, той е спец по тоя район
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

мерси колега
      Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

аха... мога да споделя лично впечатление от предния месец...

http://photo-portal.bg/viewtopic.php?f=50&t=364

Моят съвет е - ако се налага да ходиш с автомобил - по-добре търси път, по който да пътуваш повече из Румъния по-малко или николко из Молдова и да излезеш на север близо до Киев на граничен пункт - Румъния - УКрайна. Може би ще заобиколиш и ще удължиш пътя със 100-на км. но поне няма да минаваш по ужаса наречен магистрала Одеса - Киев.
        Ще погледна картата да подскажа маршрут, че аз май и така съм минавал - от към западна Украйна...

---------- Post added at 19:59 ---------- Previous post was at 19:47 ----------

Така, сега погледнах - пътят Житомир - Киев е чисто нов - направиха го заради европейското по футбол. Евентуалният маршрут е - граничен пункт Чернивци - Виница - Житомир - Киев.
        Пътят Чернивци - Виница бива, минавал съм.. Веднага след ГКПП има полицаи, дебнат за чужденци, които след като са висяли два часа по границите гледат да наваксат
        Виница - Житомир - не знам в какво състояние е, от там не съм минавал, но съм чел че е долу-горе добре. Житомир - Киев вече споменах че е перфектен.

Алтернативата - ГКПП Рени - Одеса - Киев, няма 100 км. да събереш хубав път. МОже би началото на магистралата около 100 км. и това е. След това започва един офроуд на магистрала. Както си караш със 100 идват пет дупки на цялата широчина и влизаш най-малко в едната със страшен трясък... 100 км. преди Киев пък става като бойно поле - само дупки, кърпежи и счупени коли и слаломи между тях. И отстрани подвижни гумаджийници... Пътят Рени - Одеса пък е с асфалтови коловози и на мен там ми остана по-голяма част от кората на Алфата...
        AR 166 2,4 jtdm
        NT II 2,7 tdi
        Peugeot 206 1,1
        AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

По-лесно ще стигнеш със самолет през Франкфурт на Майн.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Благодаря много колега! Мисля да мина през Черновци,май е по-добрия варянт! А през Румъния какъв маршрут би ми препоръчал?

Самолета не е вариант

А! изкочи ми и още един въпрос :Д от Черновци до виница по кой път ще е по добре да мина,през "Хмелницки" ли?
            Надявам се да не нахалствам,но не съм наясна изобщо с маршрута
            Last edited by zimin; d.m.y г., 00:15.
            Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Ще си потрошиш пломбите и ходовата част по сухоземните трасета.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

със сигурност !!!
                Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Първоначално публикувано от zimin Покажи съобщение
                  Благодаря много колега! Мисля да мина през Черновци,май е по-добрия варянт! А през Румъния какъв маршрут би ми препоръчал?

Самолета не е вариант

А! изкочи ми и още един въпрос :Д от Черновци до виница по кой път ще е по добре да мина,през "Хмелницки" ли?
                  Надявам се да не нахалствам,но не съм наясна изобщо с маршрута
                  Да, през Хмелницки. Колкото до пътя през Румъния до Чернивци - аз минах през Слобозия - Бузау - Басау - Сучава. Пътят е хубав или поне беше, като минавах....
                  AR 166 2,4 jtdm
                  NT II 2,7 tdi
                  Peugeot 206 1,1
                  AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

Колега ако минеш през Силистра ето това ти е маршрута:

https://maps.google.bg/maps?saddr=DN...1&sz=8&t=m&z=7

Ако минаваш през Дуранкулак това:

https://maps.google.bg/maps?saddr=DN...1&sz=9&t=m&z=9

Аз ти препоръчвам варианта през Силистра (предполагам от Бургас ще тръгваш), въпреки че таксата на фериботчето (25 леи) е 2.5 пъти по висока от таксата на мостовете на Черна Вода (10 леи). Не забравай и винетка да си вземеш, на която да си пазиш фактурата с касовият бон!

И в двата случая пътят е хубав, но си спазвай ограниченията (особено в населените места), че румънските полицаи прибират книжки!
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

Мерси много колеги,само ме притеснява състоянието на украинските пътища след Черновци след изминалата зима. Навсякъде по форуми пише,че пътищата в Украйна са в окаяно състояние,затова ще съм благодарен на всякакво инфо!
                      Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Незнам вие откъде сте минавали ама с тва Черновци така си го набих че не е истина! 500км от границата до Киев ми отнеха 15 часа,предницата леща и така.Беше едно мъчително и ужасно пътуване,като до Украйна всичко беше ОК.
                        На връщане решихме да минем през Одеса,понеже неможеше да си го причиня отново.Одеската магистрала е просто чудесна,имаше малко дупки в началото до Киев,но после тук таме имаше нещо по сериозно.Като цяло за 4-5 часа го взехме това разстояние.
                        Не проумявам как може някой да ми препоръча пътя през Черновци...Бесен съм, убих се от път на отиване,мн нерви заминаха през тези 400 км дупки.Там буквално нямаше път! Имаше дупки от асфалт.Шарнири биалети всичко замина...

Никой! ама никой да не минава през Черновци,просто няма база на която да сравним двата маршрута,трябва да си самоубиец да тръгнеш оттам...

---------- Post added at 20:00 ---------- Previous post was at 19:53 ----------

Алтернативата - ГКПП Рени - Одеса - Киев, няма 100 км. да събереш хубав път. МОже би началото на магистралата около 100 км. и това е. След това започва един офроуд на магистрала. Както си караш със 100 идват пет дупки на цялата широчина и влизаш най-малко в едната със страшен трясък... 100 км. преди Киев пък става като бойно поле - само дупки, кърпежи и счупени коли и слаломи между тях. И отстрани подвижни гумаджийници... Пътят Рени - Одеса пък е с асфалтови коловози и на мен там ми остана по-голяма част от кората на Алфата...
                        Незнам минавал ли си от там или го казваш на прима виста,ама аз минавах,пътят е лош от Киев до 50тия километър някаде,след това имаше на места кръпки и това е,незнам къде си го видял тоя офроуд,понеже след 150тия километър магистралата си стана съкло.Аз ли съм крив ти ли си прав незнам обаче беше една огромна грешка да мина през Черновци,там даже немога да кажа че има път,имах чувството че никога няма да пристигна,пътувах от 4 следобяд до 8 сутринта до Киев,а на връщане същото разстояние по магистралата го взех за 5 часа максимум с почивките!
                        Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Което доказва старата истина, че най добре е по царските пътища - основните, магистрали и първокласни.
                          Last edited by fred; d.m.y г., 12:39.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Working...
                          X