Известие

Collapse
No announcement yet.

Сондаж за вода

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сондаж за вода

Здравейте,

Интересувам се дали някой скоро е ползвал услугите на фирма за водни сондажи?
    Питах чичко Гугъл, но повечето са с ориентировъчни цени, предпочитам някой ако е ползвал и е доволен от конкретна фирма да каже, може и на ЛС.

Поздрави!

П.П.: Пропуснах да спомена, става въпрос за района на София.
    Last edited by Max; d.m.y г., 17:19.
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
    Здравейте,

Питах чичко Гугъл, но повечето са с ориентировъчни цени, предпочитам някой ако е ползвал и е доволен от конкретна фирма да каже, може и на ЛС.

Поздрави!

Да те предупредя, че това няма узаконяване, идват и ти го пълнят с бетон и глобата е 5000лв за първо нарушение. Аз съм се интересувал копането беше 80-100лв на метър, но всичко това по много бегли спомени. Отделно разните там материали помпи и т.н.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

да допълня и аз- трябва им пясък, филц, течаща вода, тръби , копаят с багери едни големи дупки, където изхвърлят водата и материала който вадят и става кочина наоколо и гаранция, че ще попаднат на вода няма, а ти си плащаш и да няма.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
        да допълня и аз- трябва им пясък, филц, течаща вода, тръби , копаят с багери едни големи дупки, където изхвърлят водата и материала който вадят и става кочина наоколо и гаранция, че ще попаднат на вода няма, а ти си плащаш и да няма.
        Това не е точно така.

П.П даже не знам за какви багери и дупки говориш,при положение че сондажа е с диаметър или фи 110 или 150.Тръбите са пвц.Нито пясък им трябва нито течаща вода,като се замисля и филц също
        А гаранцията за вода е малко над 80%.
        Иначе спор няма че излиза материал,в повечето случай смесен с люскавица,ама е не повече от 40-50 колички,освен ако сондажа не е повече от 100м.

Max,кажи за кои район и ще ти дам около три телефона да се обадиш.
        Last edited by Linkestis; d.m.y г., 18:23.
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

да зависи на каква дълбочина, наблюдавал съм като техническо лице правенето на няколко сондажа със сонда( на камион, не ръчно) на голяма дълбочина, ако е до 10 метра сигурно е както казваш. С филца се прави дренаж на сондажа.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Необходимо е да си подадеш заявление до Басейновата дирекция /Дунавска/ за изграждане на кладенец.

---------- Post added at 15:51 ---------- Previous post was at 15:51 ----------

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
            Да те предупредя, че това няма узаконяване, идват и ти го пълнят с бетон и глобата е 5000лв за първо нарушение. Аз съм се интересувал копането беше 80-100лв на метър, но всичко това по много бегли спомени. Отделно разните там материали помпи и т.н.
            Защо да няма узаконяване?
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

Нямам представа как се прави, но пред нас един в двора си направи водоизточник със сонда и си пръска нещо сега там.Чувал съм, че например автомивките трябва да ползват вода от такива източници а не от мрежата.
              Тука гледам една тема подобна от друг форум (на рено ) има и някаква тарифа за таксите от 2011 г.:Та може значи да се узакони:
              http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=40180.0
              Last edited by fred; d.m.y г., 19:40.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Мда, тука до нас има една автомивка дето ползва такъв водоизточник.Доколкото знам трябва ХЕИ да каже става ли водата и си я ползваш.Май имало някакава такса.Имам познати с кладенци и хидрофори и нямат проблеми с бетониране на дупката и глоби.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Автомивките задължително са на собствен водоизточник.
                  Казах, че е необходимо да се пусне уведомление за изграждане на кладенец до БД.
                  Ако не е за частно ползване, а е за ползване от юридическо лице, след изграждането е необходимо да се открие процедура за издаване на разрешително за ползване на подземни води, отново към басейновата дирекция /Дунавски район/.
                  При ползване от частни лица също има разрешително, но само, ако е над определени кубици добив.
                  К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
                    Здравейте,

Поздрави!

Имам сонда фи-110 на 35 метра. Реално водата тръгна на 26-тия, но останалото е резервоар защото е в планинска местност. За сондажа и тръбите бяха някъде около 1800лв. Оставиха ми и една помпа която си работи и до днес. Купих си половин цол маркуч, 50м. кабел, и 35м. тънко /Фи-6мм./ осигурително алпийско въже.
                    Според действащите закони трябва да има и водомер.
                    Изследването на водата си е твое решение.
                    Телефона на човека е -0887 994443 - Калоян
                    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                    Автогаз сервиз-
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                      Имам сонда фи-110 на 35 метра. Реално водата тръгна на 26-тия, но останалото е резервоар защото е в планинска местност. За сондажа и тръбите бяха някъде около 1800лв. Оставиха ми и една помпа която си работи и до днес. Купих си половин цол маркуч, 50м. кабел, и 35м. тънко /Фи-6мм./ осигурително алпийско въже.
                      Според действащите закони трябва да има и водомер.
                      Изследването на водата си е твое решение.
                      Телефона на човека е -0887 994443 - Калоян
                      Сигурен ли си за водомера?
                      Доколкото знам водомер не се иска за ползване за лични нужди, но не съм сигурен.
                      К.М.

Comment

Е не, тез дето ги знам са си узаконили кладенците и нямат водомери.За прав път го чувам това.Все едно на ВЕИ за лични нужди електромер да ти сложат
                        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                          Е не, тез дето ги знам са си узаконили кладенците и нямат водомери.За прав път го чувам това.Все едно на ВЕИ за лични нужди електромер да ти сложат
                          Водомер се искаше само за юридически лица и то е записано като условие за издаването на разрешителното за водовземане от подземни води.
                          К.М.

Comment

Като излезем от сферата на "тоя това казал, ония онова казал" и тръгнеш да узаконяваш нов сондаж ще разбереш за какво става въпрос. А именно - един голям куп документи стои в Басейнова дирекция и чака някакви си промени в закона. А, че половината сонди в България са незаконни то е ясно, единствените законни са тия дето се възползваха навремето от гратисния период за узаконяване, но това са заварени съоръжения. А това, че ще точиш вода без водомер също го забрави, според закона това си е кражба, ако те хванат си плащаш глобите
                            sigpic
                            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                              Сигурен ли си за водомера?
                              Доколкото знам водомер не се иска за ползване за лични нужди, но не съм сигурен.
                              Честно казано и аз не познавам някой който да има такъв водомер в двора си на кладенец или сонда освен тези които са на открито - автомивките примерно, но затова казах, че по закон е така доколкото знам.
                              Идеята е, че черпиш държавен ресурс и трябва да си плащаш.
                              0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                              Автогаз сервиз-
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Working...
                              X