Известие

Collapse
No announcement yet.

Митът "2.0 туин спарк"...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
    Няма лошо ма и аз съм се посгонвал с бая хора и шанса на Ку вето е на 400м и то не шанс да прай влакове ако ме разбираш. Знам колко варви сток куве,знам и аз как вървя с астрите 150к и знам те как вървят с сток Ку ве..... и тн,а за това с 8в ша са напрая на глух :P
    Ако напиша тва дето мисля за арезе пак ще стане скандал.
    Но КуВе-то на Миро няма как да сравнявате с Арезето.Арезето е по спрело с около 6 коли.
    Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
    ех.. Малкото КуВе
    sigpic

Comment

• Всеи си мисли квото иска , но аз пак ще кажа,ако гворим за сток коли мога да ги поканя всички изброени по-горе- Куве, 1.9 , 2,4 и тн да видим влаковете къде са. Не споря че моята кола върви много както повечето тука, просто знам сток ТС кво нее, птосто си е един що годе средно вървящ 2.0 мотор,а тука го изкарахме като в голф сектата техните KR и ABF (а те са )
      EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
      EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
      NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Първоначално публикувано от radostin_ivanov Покажи съобщение
        Тия примери на децата в детската градинка.
        Ти тая кола дето ти я пише в подписа,реална ли е,защото аз лично не знам да има 156 3.0 В6 ??????????/

---------- Post added at 07:09 ---------- Previous post was at 07:06 ----------

Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщение
        Но КуВе-то на Миро няма как да сравнявате с Арезето.Арезето е по спрело с около 6 коли.
        За Бусо или добро или нищо,няма друга сток атмосферна Алфа,която да ускорява за 6 сек. така че по добре трай,доста хора знаем как се прави вървящ ТС с колко пари,бутала,валове и т.н.На Миро на колата аз лично знам колко и струваше само първоначалното обслужване,оттам не ми се говори.Ти като си толкова отворен,защо не продължи да си прави скрапа,а го разпродаде на части и си взе дизел ???????

---------- Post added at 07:10 ---------- Previous post was at 07:09 ----------

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
        Младежо Милев, не ми казвай, моля, какво да правя и къде да ходя! Не ме познаваш явно колко съм болен на тема Алфа Ромео и Туин Спарк. Сарказма ми явно не е бил достатъчно красноречив.

А това, че 99% от туинспарковете във форума са пълни кенефи, с извинение, не означава че двигателя като концепция е лош.
        По принцип майка точно концепцията му е сбъркана,иначе не е лош мотор,стига да го поддържаш като хората
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Мъро батка ,недей така,че ся ше оплючт и 159-ката щом говориш срещу ТС
          EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
          EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
          NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Темата стана майка плаче, вадя обобщение:
            Туинспарка си е много хубав мотор, който се поддържа с пари и знания. Т.е. или си харчиш парички за него и гледаш да не му начупиш кефа, или те изкарва през комина с мръсни номерца.
            Моят си го взех навремето умрял, та смених всичко дето можеше да се смени иначе, ако е читав и не си насилваш късмета няма проблеми.
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• 1.8 е по-здравияТ.

Искам аз така вещо да се намеся в тази "техничарска" тема.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                1.8 е по-здравияТ.
                Тука вече може да се заформи отново голям спор !
                Аз лично съм на мнение, че и двата са еднакво здрави ...
                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Някой спал ли е с балерина?!?

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                    Някой спал ли е с балерина?!?
                    Да, сутринта се изнесе на пръсти и не ме събуди.
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

• Ми нека някой запознат каже, какви са конструктивните разлики в двата двигателя.Диаметър на шийките на коляновия вал, степен на сгъстяване, ход на буталото, охлаждащата система може ли да поеме повечето произведена топлина и т.н.Т.е. технически да има обосновка защо единият е по-издръжлив или не от другия.Иначе някой някога нейде из форума беше писал - дайте ми каквато кола искате и ще ви изродя двигателя.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщение
                        предполагам Васко не се сърдиш че изкарах архив и с твойта кола ама не издържах

---------- Post added at 11:59 ---------- Previous post was at 11:58 ----------

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                        Ти тая кола дето ти я пише в подписа,реална ли е,защото аз лично не знам да има 156 3.0 В6 ??????????/[COLOR="Silver"]
                        има колегата да присъди си 3,0-ка
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Aма вие вЕрно ли взехте да сравнявате TS двигатели с V6 Аrese-та?!
                          Ето нещо и от "моя" архив, какво се случва, със смея да твърдя, добре поддържан TS с чисто нови гуми и дребни жокери (ремап, K&N филтър и олекотена шайба) срещу едно V6 oт автокъща, на незнайни километри и в незнайно състояние, на което шофьорът му не можеше да изстиска 100% от колата:
                          МАТЕРИАЛЧЕ

И тъй като ТS-a си го карам редовно, а съм и покарвал и Arese-та, смятам че знам, кое как върви.
                          И да сравнявате ТS с V6 е направо смехотворно.

Разбира се, говоря за коли, близки до стоковия си вариант, защото на тази същата 166-ца от клипа, всички знаят какво й причини Миро с QV-тo.
                          Alfa Romeo 166 3.0 V6
                          Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                            Aма вие вЕрно ли взехте да сравнявате TS двигатели с V6 Аrese-та?!
                            Ето нещо и от "моя" архив, какво се случва, със смея да твърдя, добре поддържан TS с чисто нови гуми и дребни жокери (ремап, K&N филтър и олекотена шайба) срещу едно V6 oт автокъща, на незнайни километри и в незнайно състояние, на което шофьорът му не можеше да изстиска 100% от колата:
                            МАТЕРИАЛЧЕ

И тъй като ТS-a си го карам редовно, а съм и покарвал и Arese-та, смятам че знам, кое как върви.
                            И да сравнявате ТS с V6 е направо смехотворно.

Разбира се, говоря за коли, близки до стоковия си вариант, защото на тази същата 166-ца от клипа, всички знаят какво й причини Миро с QV-тo.
                            Перфектен пример с 3,0 24V6 vs. 2.0TS. А дали 2,5V6 12v. вървежа му има нещо общо с 3,0. А същия въпросен 2,0 16v. сложен в 200кг. по леко QV от GTV то, дали ще му даде бинокъла? Много ако та и заменки станаха, но има хора които явно не са виждали читави агрегати от едните или от другите, та трябват некви бебешки обяснения.

http://www.youtube.com/watch?v=vpiECO3_1eE Тука реално Мирон не е хипер супер тунингован.
                            Last edited by thecleaner; d.m.y г., 12:22.
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                              Перфектен пример с 3,0 24V6 vs. 2.0TS. А дали 2,5V6 12v. вървежа му има нещо общо с 3,0. А същия въпросен 2,0 16v. сложен в 200кг. по леко QV от GTV то, дали ще му даде бинокъла? Много ако та и заменки станаха, но има хора които явно не са виждали читави агрегати от едните или от другите, та трябват некви бебешки обяснения.
                              Когато се намесят килограмите, нещата стават различни. Именно затова и в моя пример до 100км/ч. аз съм пред 166-цата. Както и заради гумите, излезли два месеца преди това от завода.

А най-лесно се сравняват различни двигатели на еднакви купета, ЕТО ТАКА
                              Сега, ако ти смяташ, че в Alfa Romeo са толкова глупави да позиционират V6 мотора по-високо в моделната гама, ако 2.0TS го разнасяше по асфалта ами... явно нещо бъркаш.

И не, нямаше да му даде бинокъла. Читаво и немодифицирано QV щеше да дръпне на старта, както и GTV-то, а след 100км/ч. щеше да гледа задния номер на 166-цата.

Смятам, ще се съгласиш, че на Миро колата е далеч от стандартно QV?

И именно - при читави двигатели, 2.0TS ще е пред 2.5 V6, ама друг път.
                              Alfa Romeo 166 3.0 V6
                              Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                                Когато се намесят килограмите, нещата стават различни. Именно затова и в моя пример до 100км/ч. аз съм пред 166-цата. Както и заради гумите, излезли два месеца преди това от завода.

А най-лесно се сравняват различни двигатели на еднакви купета, ЕТО ТАКА
                                Сега, ако ти смяташ, че в Alfa Romeo са толкова глупави да позиционират V6 мотора по-високо в моделната гама, ако 2.0TS го разнасяше по асфалта ами... явно нещо бъркаш.

И не, нямаше да му даде бинокъла. Читаво и немодифицирано QV щеше да дръпне на старта, както и GTV-то, а след 100км/ч. щеше да гледа задния номер на 166-цата.

Смятам, ще се съгласиш, че на Миро колата е далеч от стандартно QV?

И именно - при читави двигатели, 2.0TS ще е пред 2.5 V6, ама друг път.
                                На еднакви килограми http://www.youtube.com/watch?v=GXWALN9WbNQ коментар? 2,5 V6 в 155ца коментирам през цялото време че сток Qv ще го бие, да поясня.
                                Fiat Punto 1.4GT 1996
                                Hyundai Tucson 2.0 2007
                                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Working...
                                X