Известие

Collapse
No announcement yet.

Недоразумението наречено Ауто Италия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Недоразумението наречено Ауто Италия

От много време е ясно, че официалният представител на Алфа Ромео и ФИАТ е пълен ташак, но в последно време се убеждавам, че не само са некадърни, но и умишлено си гонят клиентите.

От известно време се оглеждам във ФИАТ 500, а сега и в новия 500L. Под известно време рзбирайте повече от година. Три пъти съм искал официална оферта от вносителя на място в шоурума и естествено съм изразявал желание за тест драйв. Познайте дали за една година съм карал ФИАТ 500. Точно така - дедов. Отначало обяснението беше, че нямат тестов автомобил. След това за Италфеста представителите на вносителя се появиха с тестов ФИАТ 500 кабрио. Да, този дето го нямаха.

С излизането на модел 500L миналата година почнах да питам за него и за новата Панда. Отговора беше - чакаме ги и не знаем цената. Пак официално запитване с мейли и кореспонденция с Борис Тонев Sales expert, който ми каза, че колите ще са тук май месец 2013 (!!!) и тогава ще са ясни цените. Категорично му казах че имам интерес към покупка.

В един момент преди две седмици виждам реклама на 500L по билоборди и респективно проверявам в сайта им. Тук е 500L и цени има и све! ПАнда йок, обаче. Пиша на експерта Тонев и о, чудо! Имало и панда и цени даже. Пратиха ми ги. В сайта обаче няма нищо. То това интернета е отживелица! Може ли тесът драйв? може! Вторник или сряда. Не, не - искам колата поне за един ден, за да мога да я карам по-дълго и да добия реална представа искам ли я или не. А не 10 минути с продавача. Ами щял да пита шефката и да ми се обади утре. Вече една седмица е утре. Е, няма да си купя кола от тях!!!

Само за инфо имаме закупени в семейството три коли от тях. Не е като да не сме потенциални клиенти. Това им е втория жълт картон! Първия беше когато не ме поканиха на представянето на Жулиета. Респективно сега 147 цата на майка ми се заменя с МАзда, а не с Жужа. Щото са пичове.

Страшни тъпанари са Ауто Италия! НЕ само че не продават като хората, ами и бвсе едно нарочно пречат! Повече кола от тях - никога!
    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

в България да те вземат на сериозно трябва да спреш с ес-класата и с златните ланци да гледаш кисело и да има кокона до тебе тогава си надежден потребител,явно не вярват в собствените си търговски възможности и че някой има желание за тая кола,абе седи ли собственика пред теб да вземе решение да обърне внимание на бизнеса си забравяш за мениджър и тн няма да го гледа като свое,ще изчакам да видя Суси как ще се произнесе с сигурност е наясно какво е положението с Ауто Италия,за Мазда не знам мисля още се сглабят в Япония,централата е в Австрия нашите представители от там ги карат,служебните им бяха Тойота с надписи Кастрол странно ама...
    Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 11:26.

Comment

Това е пълна кретения. Пред тях стои потенциален клиент, готов да изкара пари и да купи кола от тях, а тяхното държание е... Такива заслужават да фалират и да бъдат изметени от пазара...

Comment

Тъпо е щото всеки си прави сметка. В момента никой не вади готови пари щото просто няма такива! Всеки залага на кредити и лизинги, а с това несериозно отношение няма как да съм сигурен че и лизинг да пусна всичко ще е наред! Дебили! Ще търся запазена кола втора ръка и това е.

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
          Това е пълна кретения. Пред тях стои потенциален клиент, готов да изкара пари и да купи кола от тях, а тяхното държание е... Такива заслужават да фалират и да бъдат изметени от пазара...

Ами според мен са фалирали, само като видя колко броя автомобили продават, но явно центрофугата върти на високи обороти
          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
          sigpic

Comment

Току що пак си писах с тях:

отговора им:

Здравейте, г-н Бакърджиев,

Не съм забравил за ангажимента който поех към Вас.

Наличен 500за тест, в момента нямаме.

500L , има само един регистриран автомобил, който се кара непрекъснато.

Както ви казах в разговора ни, Ауто Италия, няма практика да дава автомобили за тест за ден или два.

Аз лично, се надявам, когато имаме повече тестови автомобили, да може да се организира такъв тест.

За всякакви въпроси, оставам на разположение!

Борис Тонев

Значи ти продават адски надценена малка количка, но не ти дават да я тестваш...

Comment

Хихи .. аз нали бях тръгнал да вземам Жулиета от Балкан Стар. Чаках известно време и .. дойдоха 2 броя - черна и бяла - съответно дизел и бензин. Бензиновата беше тук в Пловдив. Дилърката Радост К. е супер готина, направиха ми даже 10% надолу в офертата, но тест автомобил не пожелаха да ми предоставят - не за ден или два, за 10 минути даже ... просто защото нямат такъв. Е аджеба, как да дадеш 40 бона за нещо, което не можеш да тестваш и реално да усетиш дали е твоята кола?

Стефанов Мотърс например ни предоставиха една Инсигния за цял уикенд. Барабар с нафтата! И така се случи една покупка.
              Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
              Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

именно - как да купя 500 на жената ако не знам става или не става като кола?!!? Мазда как ми дадоха CX-5 за седем дена по коледа, а тези не я дават дори за един? Как да добиеш представа дали те кефи или не ако не си я покарал и то дълго?

абсолютни глупаци

Comment

Еми кат не Ви изнася обслужването тук, отивайте в съседни страни да купувате или се оплаквайте пишейки жалейки до ботуша.

Такава им е политиката и толкоз, това е частна компания и сама си определя правилата.
                  "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                  К.М.

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                    Как да добиеш представа дали те кефи или не ако не си я покарал и то дълго?

абсолютни глупаци
                    И веднага на ум ми идва темата отностно представителствата (не съм наясно), но ако АутоИталия, МиланоМоторс, или каквото е там, са франчайз, то тогава дали италианците знаят за случващото се тук и дали си задават въпроса - "защо се продават толкова наши коли втора ръка, а новите не вървят на пазара ?". И други такива неща свързани с проучване на пазари и т.н. С две думи, ако логиката ми за франчайз е правилна, развалянето на пазарните отношения между Фиат Груп и втория субект в уравнението може да дигне продажбите им в България !
                    ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                      От много време е ясно, че официалният представител на Алфа Ромео и ФИАТ е пълен ташак, но в последно време се убеждавам, че не само са некадърни, но и умишлено си гонят клиентите.

От известно време се оглеждам във ФИАТ 500, а сега и в новия 500L. Под известно време рзбирайте повече от година. Три пъти съм искал официална оферта от вносителя на място в шоурума и естествено съм изразявал желание за тест драйв. Познайте дали за една година съм карал ФИАТ 500. Точно така - дедов. Отначало обяснението беше, че нямат тестов автомобил. След това за Италфеста представителите на вносителя се появиха с тестов ФИАТ 500 кабрио. Да, този дето го нямаха.

С излизането на модел 500L миналата година почнах да питам за него и за новата Панда. Отговора беше - чакаме ги и не знаем цената. Пак официално запитване с мейли и кореспонденция с Борис Тонев Sales expert, който ми каза, че колите ще са тук май месец 2013 (!!!) и тогава ще са ясни цените. Категорично му казах че имам интерес към покупка.

В един момент преди две седмици виждам реклама на 500L по билоборди и респективно проверявам в сайта им. Тук е 500L и цени има и све! ПАнда йок, обаче. Пиша на експерта Тонев и о, чудо! Имало и панда и цени даже. Пратиха ми ги. В сайта обаче няма нищо. То това интернета е отживелица! Може ли тесът драйв? може! Вторник или сряда. Не, не - искам колата поне за един ден, за да мога да я карам по-дълго и да добия реална представа искам ли я или не. А не 10 минути с продавача. Ами щял да пита шефката и да ми се обади утре. Вече една седмица е утре. Е, няма да си купя кола от тях!!!

Само за инфо имаме закупени в семейството три коли от тях. Не е като да не сме потенциални клиенти. Това им е втория жълт картон! Първия беше когато не ме поканиха на представянето на Жулиета. Респективно сега 147 цата на майка ми се заменя с МАзда, а не с Жужа. Щото са пичове.

Страшни тъпанари са Ауто Италия! НЕ само че не продават като хората, ами и бвсе едно нарочно пречат! Повече кола от тях - никога!
                      Те знаят ли, че имате 3 купени коли от тях? Ако знаят са за бой, ако не знаят- на ден имат поне 20 такива като тебе дето само си питат няма как да поканят всички и да им обърнат внимание.
                      Lexus IS200

Comment

А на какъв принцип трябва да ти дадат колата за един ден? По тая логика всеки ден ще си обикалям по представителствата и ще се возя в нови коли. Един ден Алфа, после Нисан, после Фиат, после Ауди, после нещо друго.

Тия тест драйвове за цял ден или уикенд са практика на много малко дилъри или са акции за определен уикенд.

Ти като отидеш в магазина да си купуваш кецове искаш ли да ги поносиш 2 дни да видиш дали са ти удобни? Мериш - удобни - купуваш!

Недей да смесваш несериозното отношение към клиентите с фирмената политика. Хората си имат правило да не дават коли за цял ден, а това, че не си дават зор и една кола да продадат е друг въпрос.
                        Last edited by ShoxXx; d.m.y г., 15:43.
                        www.facebook.com/workshox

Comment

Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
                          А на какъв принцип трябва да ти дадат колата за един ден? По тая логика всеки ден ще си обикалям по представителствата и ще се возя в нови коли. Един ден Алфа, после Нисан, после Фиат, после Ауди, после нещо друго.

Тия тест драйвове за цял ден или уикенд са практика на много малко дилъри или са акции за определен уикенд.

Ти като отидеш в магазина да си купуваш кецове искаш ли да ги поносиш 2 дни да видиш дали са ти удобни? Мериш - удобни - купуваш!

Недей да смесваш несериозното отношение към клиентите с фирмената политика. Хората си имат правило да не дават коли за цял ден, а това, че не си дават зор и една кола да продадат е друг въпрос.
                          Разбирам ако нямат такава практика да ми откажат, но аз ЗНАМ че може - най-малкото Цецо многократно е взимал коли от тях по този начин. След като за година и половин съм искал три пъти официално оферта и още поне толкова съм ходил с шоуруума да гледам Фиатката явно имам сериони намерения, а не съм лаладжия, който иска да изкяри едно кръгче. Имат ме в базата си данни 100%, а и всеки път им обяснявам че съм техен клиент и голям фен. До тук не съм видял дори и малко напън от тяхна страна. След като съм пуснал януари официално запитване за 500L и са ми казали май, защо не ми пуснаха мейлче че колата е тук и мога поне да я видя?!?! На търговеца съм писал, не на някой в маркетинг отдела. Демек вдигнал съм високо ръка, че искам да я видя тази кола и евентуално да я купя.

Не знам защо сравняваш кецове с автомобил за 30 000 лв. Аз лично няма да си дам парите за нещо, което не съм карал даже. Някак си е обидно да ми каже че имали фиат 500L но непрекъснато се бил карал.... е аз съм вдигнал ръка още януари, бе пич! Що да не мога да го покарам и аз малко? Кой го кара - Обама?!?! Обидно ми е!

Comment

Бахти кретенията.....чета и не мога да повярвам.
                            Абе човек пари им завира в гъза,те дели нещат......е тва е наистина жалка история...
                            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                              Бахти кретенията.....чета и не мога да повярвам.
                              Абе човек пари им завира в гъза,те дели нещат......е тва е наистина жалка история...
                              Именно. Освен колегата да ги е подразнил с нещо, друго обяснение не мога да намеря. Така ми звучи напълно абсурдно. Всеки в кризата лиже задници за клиенти, тези правят всичко възможно да ги изгонят. Разбирам да продаваха хиляди и да не им пука за един клиент, ама те я продадат една кола за месец, я не...

Comment

Working...
                              X