Известие

Collapse
No announcement yet.

таблица за смесимост на препарати за растителна защита

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
    Смесимостта на препаратите е условна някои съставки се инактивират една друга,като цяло трябва да се избягват полисмеси особено като се има в предвид че повечето модерни пестициди са дву и три компонентни и може да се яви фитотоксичност, която не би се проявила ако се направят апликациите една след друга .
    Все пак, когато искаме да съчетаем някакви препарати е добре да ги използваме веднага а не да си държим сместа на склад .

---------- Post added at 23:20 ---------- Previous post was at 23:10 ----------

на малки площи(лични градини и дворове ) може да стане но на големи площи единствения вариант остава комбинирането на няколко метода като без химически е напълно безсмислено дори да се говори .
    Не е лошо да прочетеш няколко страници по назад.
    Нямам нищо против хербицида, ама да го ползвам да си чистя градинката, за да фъргам райграс после е тъпо.
    Става дума за дворчета, а не за на "Дедо ти" нивите.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
      При мой бивш колега зад граница.
      Ако беше лесно да я получа, бъди сигурен, че щях да ти я осигуря. С теб поне сме се виждали.

---------- Post added at 18:50 ---------- Previous post was at 18:49 ----------

Аз съм го правил!
      Не съм се запънал.
      Просто иска много яка работа и поне три години търпение.
      Не е лошо да прочетеш няколко страници по назад.
      Нямам нищо против хербицида, ама да го ползвам да си чистя градинката, за да фъргам райграс после е тъпо.
      Става дума за дворчета, а не за на "Дедо ти" нивите.
      Сори но не ми се четат няколко страници назад благодаря за вниманието, а дедовците ми отдавна не се интересуват от нивите си тъй като са на нивата Господня така че да не ги намесваме и тях светла им памет !
      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
        Сори но не ми се четат няколко страници назад благодаря за вниманието, а дедовците ми отдавна не се интересуват от нивите си тъй като са на нивата Господня така че да не ги намесваме и тях светла им памет !
        Сложих го в кавички.
        Просто звучеше добре. Нямах предвид конкретни хора.
        К.М.

Comment

Суско, ти ако си видял мотика, аз трамвай ще стана.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            Суско, ти ако си видял мотика, аз трамвай ще стана.

Това където го копаят с мотики и го орат, колкото повече се кълца, толкова повече се размножава.
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение

Това където го копаят с мотики и го орат, колкото повече се кълца, толкова повече се размножава.
              Специално за пирея, трябва да се изоре и след химическата намеса - при запустели места в една буца има повече коренища, отколкото пръст.
              За да се отдели пръстта и да остане на място трябва да се употреби допълнителна сила.
              sigpic

Comment

Специално за пирея, трябва да се изоре и след химическата намеса - при запустели места в една буца има повече коренища, отколкото пръст.
                За да се отдели пръстта и да остане на място трябва да се употреби допълнителна сила.
                Има машини за тази работа.
                Ти си кОпай.

---------- Post added at 06:06 ---------- Previous post was at 06:05 ----------

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение

Това не е вярно!
                К.М.

Comment

Има машини за тази работа.
                  Ти си кОпай.
                  Орането става предимно с машини, а доколкото виждам на теб ти се играй на земеделие и екология, тъй че хващай правата лопата и мотиката, но внимавай да не се нараниш или да счупиш инструментите.
                  sigpic

Comment

Това не е вярно!
                    . Прорастването се благоприятства от подрязването на стъблата и особено от нарязването на коренищата при обработка. Най-много спящи пъпки се пробуждат, когато коренищата се нарежат на дребни отрязъци с по 1-2 спящи пъпки.
                    http://www.gradinata.bg/index.php?pa...rticle_id=1346

Нали съм ти казвал, че си любител в тази област, в коя между другото си професионалист?

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                      . Прорастването се благоприятства от подрязването на стъблата и особено от нарязването на коренищата при обработка. Най-много спящи пъпки се пробуждат, когато коренищата се нарежат на дребни отрязъци с по 1-2 спящи пъпки.
                      http://www.gradinata.bg/index.php?pa...rticle_id=1346

Нали съм ти казвал, че си любител в тази област, в коя между другото си професионалист?
                      Не знам аз дали съм пълен любител, но ти определено не си професионалист.
                      Аз няма да скубя пирея.
                      Ще го обърна да го напече слънцето, и така няколко години поред, а защо не и два три пъти годишно.
                      Ще избера тревен вид, който добре ще се конкурира с него и мнооого други неща, които в твоята агрономо хербицидна глава са непонятни.
                      Ти си едн типичен горски, те като влязат в гората и виждат не дървета а гардероби и бичмета.
                      И ти като ми влезеш в двора и веднага ще се хванеш за пестицидите, и ще ти изхвърля мързеливия "експертен" задник за около 5 минутки.

---------- Post added at 07:12 ---------- Previous post was at 07:10 ----------

Орането става предимно с машини, а доколкото виждам на теб ти се играй на земеделие и екология, тъй че хващай правата лопата и мотиката, но внимавай да не се нараниш или да счупиш инструментите.
                      Колко пъти да ти обясня, че не говоря за земеделие, а за ланшафтно оформление на двора си.
                      К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                        Колко пъти да ти обясня, че не говоря за земеделие, а за ланшафтно оформление на двора си.
                        Първо вземи да си оформиш мисленето, защото до този момент говореше за ландшафни домати или други продукти за ядене.
                        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                          Първо вземи да си оформиш мисленето, защото до този момент говореше за ландшафни домати или други продукти за ядене.
                          Никъде не съм говорил за домати.
                          Цялата тема беше за дворове, проблем с бурени и невъзможност да си насеят райграс.
                          Просто споделих, че съм се справял с този проблем при упоритост от моя страна, която продължи около 3-4 години, но сега резултатът е налице без да съм тровил нищо
                          К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                            ....................
                            Аз няма да скубя пирея..........
                            виждам, че думите ти свършиха и те избива на агресия

Comment

• никой ли няма таблица за смесимост?
                              алфа ромео 156 1.8 тс -на части
                              алфа ромео 164 2.0тс -на части
                              нисан примера п10 1,6 16в хечбек
                              sigpic

Comment

• Явно вече няма ентусиасти, които да я актуализират - карай с разделно пръскане, за да не рискуваш.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X