Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за видеокарта

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за видеокарта

Така, взех една видеокарта втора употреба gygabite GT630 мисля е точния модел , но с остатъчна гаранция 31 месеца.
    Снощи я сложих на дъното, стартирах компютъра ( уин 7 ултимейт ) само намери драйвърите и си ги инсталира.
    Обаче, понеже знам, че в по-голямата част от случаите, уиндоуса намира "някакви" драйвъри, не точно определените, реших от сайта на GeForce да си сваля точно определените. То гледах Gygabite & GeForce дават един и същ драйвър за картата. уиндоуса е 32 битов. До тук всичко ок, преди да изтегля и инсталирам правилния драйвър, разцъках , всичко идеално, няма никакви проблеми, работи си всичко, имам си нвидиа менюто и така нататък. При опит да инсталирам сваления от мен драйвър , разархивирането започва, драйвъра започва да се инсталира, при което се случва едно примигване на дисплеите, от там всичко се размазва и става на черти. Оправя се след рестарт. Въпросът ми е , защо се случва това според вас?
    Не съм пробвал да изтрия всичко старо (драйвърите, които самия уиндоус намери и инсталира ), това ще направя утре, ако не се намери по-логично обяснение. За миг се изплаших, че трябва картата да влиза в сервиз , защото може да е прегрявана, но бързо отхвърлих теорията, защото картата си работи чудесно, при условие, че не започна да инсталирам ръчен драйвър. Натоварих картата с аида, няма артефакти, или други проблеми, не се е изключил компютъра, нямам син екран и др.подобни.....Възможно ли е драйвъра да не иска да се инсталира и да прецаква картината, заради свалените от уиндоуса драйвъри ? До сега не ми се е случвало, а все нвидиа съм имал като видео карти.

П.П. Допълнение, по време на инсталация, към видеото съм вързал, освен монитора и един HDMI към ТВ - то

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Развържи тв-то и остави само монитора. Като инсталираш драйвера сложи отметката Clean install. Виж дали си свалил драйверите за съответната операционна система, включително битовете. Даже и да си объркал модела на картата, не е проблем.

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
      Развържи тв-то и остави само монитора. Като инсталираш драйвера сложи отметката Clean install. Виж дали си свалил драйверите за съответната операционна система, включително битовете. Даже и да си объркал модела на картата, не е проблем.
      +1.
      Аз лично бих направил следното: откачаш ТВ-то, дейнсталираш видео драйвърите, които виждаш в контрол панела, рестартираш, след което ако имаш някаква програмка дето чисти регистри (от типа на CCleaner примерно), пускаш профилактично да забърше, след това от дивайс мениджъра даваш "рефреш" за всеки случай, пак рестарт и след това инсталираш новия драйвър с "clean install", пак рестарт (дори и да не иска автоматично инсталатора), ръчно сейв на един рестор поинт (ако ползваш систем рестор) и газ на каквото там играеш...

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
        +1.
        Аз лично бих направил следното: откачаш ТВ-то, дейнсталираш видео драйвърите, които виждаш в контрол панела, рестартираш, след което ако имаш някаква програмка дето чисти регистри (от типа на CCleaner примерно), пускаш профилактично да забърше, след това от дивайс мениджъра даваш "рефреш" за всеки случай, пак рестарт и след това инсталираш новия драйвър с "clean install", пак рестарт (дори и да не иска автоматично инсталатора), ръчно сейв на един рестор поинт (ако ползваш систем рестор) и газ на каквото там играеш...
        На мен не ми е за игра, то тази видеокарта и не става .. Просто исках HDMI , за да не сменям постоянно кабели от ТВ в монитора и така нататък, затова взех тая . Ще изтрия всичко, ще забърша с клийнъра , след това ще бръкна в регистрите ръчно ще търся остатъци , ще инсталирам наново, само не разбрах каква е тая опция cleen install ? Винаги инсталирам всичко къстъм, но това не съм го виждал до сега.
        Съгласни ли сте с моето мнение, че на картата нищо и няма ?

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Няма и, споко. Принципно дават артефакти още в биос ако нещо не е наред. Дано не си попаднал на някоя дефектна, която е съживена с нагряване. На времето оправих една прегрята карта, като я изпекох във фурната. След това работеше като пушка. Опцията с чистата инсталация ти я дава когато си на екрана, на който избираш кои компоненти на драйвера да се инсталират. Слагаш отметката на clean install.

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
            Няма и, споко. Принципно дават артефакти още в биос ако нещо не е наред. Дано не си попаднал на някоя дефектна, която е съживена с нагряване. На времето оправих една прегрята карта, като я изпекох във фурната. След това работеше като пушка. Опцията с чистата инсталация ти я дава когато си на екрана, на който избираш кои компоненти на драйвера да се инсталират. Слагаш отметката на clean install.

А бе принципно има още 31 месеца гаранция ( приблизително ) към JAR , ама не ми се иска да я нося, да я оставям и да чакам месец да решат да я сменят ли, или да я правят .
            Знам за артефатите още при стартиране, затова ми стана съмнителен тоя драйвър. А тия черти , които се появяват, не са артефакти ( като при игра ) , ами просто, все едно резолюцията става огромна, успоредно с това дели екрана на сто примерно и нищо не се вижда, само черти, откъслечни думи и цифри.

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Нямаш повод за притеснение в такъв случай. Проблема ти е софтуерен.

Comment

Това с размазването на черти при мен се появи на HDMi изхода към ТВ-то. На монитора всичко си е 6 - на телевизора всичко беше в артефакти - зелени, сини и т.н. Смених HDMi кабела и се оправи. Кабела беше Хама от Технополис - чисто нов 5 метров .. е явно не е бил читав. Сложих един стар дето имах и се оправи всичко. Пробвай първо с друг кабел ... ако имаш под ръка разбира се.
                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Чак ръчно недей да търсиш и да бършеш в регистрито - все пак си бил и прди това с nvidia, а драйвъра им е един и същи за всичките карти... А кабела наистина не е лошо да го видиш какъв е - един кабел е десетина лева свестен, ако тоя, който ползваш е с неизяснен произход, по-добре го смени профилактично.
                  @DiStefano: 5-метра HDMI трябва да е нещо читаво - не бих заложил на "германското нео", както наричат "хама"-та...

Comment

Чак ръчно недей да търсиш и да бършеш в регистрито - все пак си бил и прди това с nvidia, а драйвъра им е един и същи за всичките карти... А кабела наистина не е лошо да го видиш какъв е - един кабел е десетина лева свестен, ако тоя, който ползваш е с неизяснен произход, по-добре го смени профилактично.
                    След като ми изгоря старата карта преди 2 месеца, преинсталирах компютъра, няма драйвъри от старата карта. Сега като монтирах тая , уиндоуса намери и инсталира някакви.
                    Кабела ми е със златно покритие, или както там му се казва и е качествен. Но може би направих първата грешка, да го връзвам веднага и преди да съм инсталирал драйвърите.

sigpic
                    Alfa Romeo 159 EX

Comment

HDMI кабела (за разлика от много други видове кабели) няма нужда да е златно-платинено-диамантен-цепи-мрака-лимитед-едишън. Това е кабел за пренос на цифров сигнал - или работи или не работи, няма опция да работи по-добре от друг подобен. Но пък не е хубаво и да е китайска нонеймка...
                      Пробвай това, дето ти написахме в началото и ако пак има драма, пробвай вече с друг кабел.

Comment

Има, има, силно се съмнявам че ще можеш да гледаш 3D Full HD филм нормално през кабел за 2,5 лв. За такива обикновено кабелите трябва да се High Speed HDMI, версия 1.4 мисля беше последната, та те са точно със златно покритие на конекторите.
                        Иначе за обикновено SD предаване/филм и обикновен кабел върши работа.

Колкото за видеото - вариант е също да се пробва и с по-стара версия на шофьора.
                        Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

Първоначално публикувано от Fr0sT Покажи съобщение
                          Има, има, силно се съмнявам че ще можеш да гледаш 3D Full HD филм нормално през кабел за 2,5 лв. За такива обикновено кабелите трябва да се High Speed HDMI, версия 1.4 мисля беше последната, та те са точно със златно покритие на конекторите.
                          Иначе за обикновено SD предаване/филм и обикновен кабел върши работа.
                          Потвърждавам и мога да го демонстрирам вкъщи. На единия ми кабел няма проблем със SD, но на HD, а да не говорим за 3D прекъсва зверски.
                          Това не се случва с другия кабел, с него всичко върви перфектно и той съответно е на друга цена.
                          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

HDMI кабела (за разлика от много други видове кабели) няма нужда да е златно-платинено-диамантен-цепи-мрака-лимитед-едишън. Това е кабел за пренос на цифров сигнал - или работи или не работи, няма опция да работи по-добре от друг подобен. Но пък не е хубаво и да е китайска нонеймка...
                            Пробвай това, дето ти написахме в началото и ако пак има драма, пробвай вече с друг кабел.
                            Искаш ли да ти изпратя въпросния кабел, който с монитор си бачка без ядове, а на Full HD Led телевизор изкарва изображение с артефакти - тестван е само на 7 различни телевизора ?
                            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Най-вероятно е дефектен... Резолюциите (в понятието включвам и буквичката след цифричката) на които пускаш монитора и ТВ-то ако са еднакви, е тогава вече е мистерия отвъд моите познания, но ако резолюцията на монитора е по-малка от тази на ТВ-то...
                              Твоята теза е, че има огромно значение качеството на кабела, а не както аз казах, че или работи, или не работи ли, не разбрах..?

@Fr0sT: Прав си - моя грешка, пропуснах разликата за 3D - едните са High Speed (= версия 1.4), другите не са (= версия 1.3 и надолу), но освен за 3D не съм сигурен дали има разлика, а питащия не е уточнил дали пуска телевизора в режим 3D, така, че приех, че не е това...
                              И пак не мисля, че "златното" покритие има каквото и да било отношение, но темата беше за друго.

Comment

Working...
                              X