Известие

Collapse
No announcement yet.

засмукан парцал !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Намотайте конците пред лакътя на някой и после го навийте на кълбета.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Тая Алфа фокусник ще излезе.......и според мен няма начин така да се е получило.Но щом пък колегата го казва......явно нещо е станало,но какво точно се е случило...
      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

На мен ми е интересно как е излязъл през изпускателния клапан .
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          Да го засмуче, да мине през интеркулера, а после през клапаните и цилиндъра, а после през турбината и всички гърнета, та да излезна на конци.....
          Мисля, че до тука описах мотор с турбо, а не дарак!
          Ето за това, колегите не ти вярват .
          Аз обаче вярвам, че си видял конци от ауспуха, но те не са от парцал, а са от ватата на гърнето.
          Така, че не си троши колата!
          Нали върви без промяна.
          Колкото до тракането :
          Няма мотор, който ако започнеш да го преслушваш внимателно, нещо да не му "трака".
          Започваш да чуваш дори и това. което не трака.
          Карай си колицата и не я ръчкай излишно.
          Виж си гърнето!
          Когато отвътре се скапе и започва да си плюе ватата, има моменти в, които тя запушва гърнето. От това може да ти мени оборотите.
          не е минал през кулера а беше забравен в смукателния колектор и ако щете вярваите го изкара на малки парченца прегорели през ауспуха,колата докато го меляше тропаше като трактор и пушеше като локомотив , днеска успях да разглобя изпускателните траби с турбото обаче ми направи впечетление че клапанът му е блокирал как да го раздвижа !!! и какво да погледна в него за да видя дали е пострадало и то!!!вазможно ли е лоста да е блукирал вследствие от накълцаните парчета ???
          Last edited by muro007; d.m.y г., 22:30.

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
            Тая Алфа фокусник ще излезе.......и според мен няма начин така да се е получило.Но щом пък колегата го казва......явно нещо е станало,но какво точно се е случило...
            Колега беше ми изпуснала тая скоба която захваща гумения маркуч за смукателния колектор,обаче като погледнах вътре в колектора на входа му беше много мръсно и реших да го забърша малко и така забравих парцала вътре!!!

Comment

Според мене си е там.....само,че по-навътре....де да знам-чудна работа.
              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Ми като го намери да цъкне някоя друга снимка, баси филма...
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Бях чувал, че дизеловите двигатели на Алфа Ромео работят с кюмюр, найлонови пликчета и други боклуци, но явно и с парцали вървят.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                    Бях чувал, че дизеловите двигатели на Алфа Ромео работят с кюмюр, найлонови пликчета и други боклуци, но явно и с парцали вървят.
                    Мхм ... то като пернишка печка си е дизела , не е прецизен и фин мотор като Т.С.
                    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                      Според мене си е там.....само,че по-навътре....де да знам-чудна работа.
                      Колега колата я разглобих и няма никаде остатък от парцала обаче има два смукателни клапана аут на 1ви и 4ти цилиндър!!! Другия проблем е колко трябва да е луфта на буталата и изобщо трябва ли да има

Comment

Първоначално публикувано от muro007 Покажи съобщение
                        Колега колата я разглобих и няма никаде остатък от парцала обаче има два смукателни клапана аут на 1ви и 4ти цилиндър!!! Другия проблем е колко трябва да е луфта на буталата и изобщо трябва ли да има
                        Луфта на буталото в цилиндъра трябва да е в границите
                        0,203 - 0,227.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Луфта на буталото в цилиндъра трябва да е в границите
                          0,203 - 0,227.
                          Колега задалжително ли трябва да я зглобя с нови болтове главата или може и със старите ?

Comment

Колега задалжително ли трябва да я зглобя с нови болтове главата или може и със старите ?
                            Не е задължително, но е препоръчително. Лично аз не съм имал проблеми, когато съм ползвал старите болтове.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Задължително е използването на динамометричен ключ.
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                                Задължително е използването на динамометричен ключ.
                                Динамометричен ключ имам и ще я стягам с него но ме интересува трябва ли да шлаифам главата задалжително??? Понеже не съм я свалял заради проблем с гарнитурата,развивал съм я по схемата за затягане и на три етапа съм разхлабвал болтовете !!!

Comment

Working...
                                X