Известие

Collapse
No announcement yet.

Фиш за глоба над максимално определната сума от закона

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Фиш за глоба над максимално определната сума от закона

Здравейте,

Вчера получих фиш за неспазване на знак за навлизане в еднопосочно движение в Банско.
    Днес проверих закона (http://www.kat.mvr.bg/zakonch7.htm), че ми е съставен фиш по чл.183, ал.3 т. 5 на основание чл.186.
    Според закона фиша, който може ми съставят, може да е до макс 15лв, но полицая ми състави фиш за 30лв (понеже аз не знаех максималното нарушение)

Ето и цитат от закона.
    -------------------------
    -----------------------
    Чл. 183.

(3) Наказва се с глоба от 15 лв. водач, който:
    5. навлиза след знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно средство, или се движи в забранената посока на еднопосочен път;

Чл. 186.
    (1) За маловажни случаи на нарушения, установени при извършването им, на място може да се налага глоба с фиш до 15 лв. Издаденият за наложената глоба фиш трябва да съдържа данни за самоличността на служителя, който е наложил глобата, за самоличността на нарушителя, мястото и времето на нарушението, нарушените разпореди и размера на глобата. Фишът се подписва от служителя, който е наложил глобата и от нарушителя, че е съгласен да плати глобата и се изпраща за изпълнение на съответната служба, съгласно Закона за събиране на държавните вземания. На нарушителя се дава копие от фиша, за да може да заплати глобата доброволно в съответната община по местоживеене.

------------------------------------------------

Въпроса ми е дали имам право да оспорвам този фиш, защото в закона е посочено, че максимално е 15лв, а не мен ми е съствавен фиш за 30лв. Имам още едно питане, ако платя фиша в седем дневен срок, дали мога да ползвам 30% отстъпка. За съжаление не можах да намеря информация за това. Всяка помощ е добро дошла
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD

Отстъпки има само за електронните глоби от камерите
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Щом си разписал фиша ако ще и за 100 лв да е - плащаш и това е.
      Няма 30% отстъпка.
      Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

А ако не го платиш би трябвало да премине в акт, който ще е с друга глоба /законна/ и ти няма какво да жалиш.
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

Първоначално публикувано от k2000 Покажи съобщение
          Здравейте,

Вчера получих фиш за неспазване на знак за навлизане в еднопосочно движение в Банско.
          Днес проверих закона (http://www.kat.mvr.bg/zakonch7.htm), че ми е съставен фиш по чл.183, ал.3 т. 5 на основание чл.186.
          Според закона фиша, който може ми съставят, може да е до макс 15лв, но полицая ми състави фиш за 30лв (понеже аз не знаех максималното нарушение)

Ето и цитат от закона.
          -------------------------
          -----------------------
          Чл. 183.

(3) Наказва се с глоба от 15 лв. водач, който:
          5. навлиза след знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно средство, или се движи в забранената посока на еднопосочен път;

Чл. 186.
          (1) За маловажни случаи на нарушения, установени при извършването им, на място може да се налага глоба с фиш до 15 лв. Издаденият за наложената глоба фиш трябва да съдържа данни за самоличността на служителя, който е наложил глобата, за самоличността на нарушителя, мястото и времето на нарушението, нарушените разпореди и размера на глобата. Фишът се подписва от служителя, който е наложил глобата и от нарушителя, че е съгласен да плати глобата и се изпраща за изпълнение на съответната служба, съгласно Закона за събиране на държавните вземания. На нарушителя се дава копие от фиша, за да може да заплати глобата доброволно в съответната община по местоживеене.

------------------------------------------------

Въпроса ми е дали имам право да оспорвам този фиш, защото в закона е посочено, че максимално е 15лв, а не мен ми е съствавен фиш за 30лв. Имам още едно питане, ако платя фиша в седем дневен срок, дали мога да ползвам 30% отстъпка. За съжаление не можах да намеря информация за това. Всяка помощ е добро дошла
          Попаднал си на оригиналното издание на закона... от сума време глобата за това нарушение е 30 лв.... по-точно от 2002 г.

Comment

Платих си я глобата в Пощенски клон и срещу символичните 1.35 лв комисионна. Благодаря за съветите
            Alfa Romeo 147 1,9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от k2000 Покажи съобщение
              Платих си я глобата в Пощенски клон и срещу символичните 1.35 лв комисионна. Благодаря за съветите
              Пази си бележката поне 10 години, за да не се окажеш неприятно изненадан след време Може да ти звучи смешно, но ме послушай!
              Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                Пази си бележката поне 10 години, за да не се окажеш неприятно изненадан след време Може да ти звучи смешно, но ме послушай!
                Благодаря за съвета. Изобщо не ми звучи смешно - с нашето МВР всичко може да се очаква
                Alfa Romeo 147 1,9 JTD

Comment

Working...
                X