Известие

Collapse
No announcement yet.

Найлон върху телена ограда?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Найлон върху телена ограда?

Понеже не ми е ясно,от закона..тоест не е написано точно какви материали се използват за ограда питам вас ако има някои който да го е правил.
    Имам си проблем със съседи,има съществуваща телена мрежа с бетонни колци,тоест двата имота са с ясни граници.Идеята ми е да сложа от така модерния найлон с височина или 1,70м или 2,0м.Като го захвана за съществуващата телена ограда.
    Трябва ли да ходя в община,кмет,архитекти и т.н. или да си слагам спокойно найлона?
    Има вариант и да го сложа с 10-на см. в моят имот.
    Едни казват че било се водило строителна ограда!?!?!?Тоест един вид временна и не трябва никакво разрешение.Откачалките в другият имот със сигурност ще им е първата цел да пуснат жалба.
    Други че ми трябвало разрешение от съседите!?!?!
    Трети да питам кмет..в община и т.н.
    Има ли някой във форума да е наясно с тези неща?
    Подчертавам че не става дума да бутам съществуващата,да измествам или подобни неща а да сложа найлон от моята страна върху мрежата.
    Благодаря!

Няма да се впускам в подробности относно тези индивиди освен че единият се води на отчет в психо-диспансер.Това не им пречи да поливат със солена вода растенията в моя двор както и други извратени дейности
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Слагай си найлона и хич да не ти пука - това не е масивна ограда, за която да имаш проект, официално определени граници и да искаш разрешение от Общината, само, че ще е малко грозничко.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Спор няма даже ще е отвратително но пари за хубава ограда няма а и всичката растителност ще замине.То въпросния найлон почти няма да се вижда от моите храсти но при тях ще е зле положението.За това макар и найлон искам да съм подготвен
      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

А с какви размери е оградата?
        sigpic

Comment

трябва да имаш разрешение за каквато и да била ограда... то като сте разделили имота е нормално да направите и такова разрешение дори и за телена ограда до 2м... най-често се вписват максималните стойности и си правиш каквото си искаш
          155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Първоначално публикувано от reloading Покажи съобщение
            трябва да имаш разрешение за каквато и да била ограда... то като сте разделили имота е нормално да направите и такова разрешение дори и за телена ограда до 2м... най-често се вписват максималните стойности и си правиш каквото си искаш
            Оградата си я има от преди 20-на години.Аз документ за оградата нямам, в НА пише само че е ограден както и на скицата.Спор за оградата няма...

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
            А с какви размери е оградата?
            100м дължина на места около 1.80см височина.

Пак повтарям искам само да сложа найлон върху съществуваща ограда, който го използват по строежите за ограда
            Няма да е приятно ако цъфнат с постановление за гадния найлон да се маха и аз да трябва да хвърля 500лв на вятъра.
            Тук в София особено по Княжево и Горна Баня съм виждал няколко къщи с такъв найлон върху телената,но няма как да попитам дали са искали разрешение,като даже и са сложили на лицето с улицата.

А още едни 500-600лв за разрешително,колчета и т.н. на ми се дават както и за платени консултаций
            Last edited by Linkestis; d.m.y г., 23:28.

Comment

Ако влезем в спор за граници, отиваме в други измерения от рода на геодезическо заснемане и др.
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                Ако влезем в спор за граници, отиваме в други измерения от рода на геодезическо заснемане и др.
                Не не...спор няма,искам само да не ме гледат и други физиологични нужди,до тук имам три изсъхнали кестени един орех и 20бр. 8 годишни туи полети обилно със солена вода.

Хората просто са болни и изселени принудително от квартал на София и съдбата ме наказа като ми станаха комшии

Ето за това става дума:
                Click image for larger version

Name:	1212121212.jpg
Views:	1
Size:	52.7 Килобайта
ID:	2327591
                Last edited by Linkestis; d.m.y г., 23:39.

Comment

Никой не може да ти забрани да направиш една ограда от прозрачна непрозрачна , височината е в рамките на закона- това е важно. Защо мислиш, че са поливани със сол?
                  Last edited by lordliness; d.m.y г., 00:23.
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                    Никой не може да ти забрани да направиш една ограда от прозрачна непрозрачна , височината е в рамките на закона- това е важно. Защо мислиш, че са поливани със сол?
                    Защото постоянно са жЕдни за вОда.

Това зеленичко и хубаво покривалце, не е никакъв проблем.
                    Не виждам пречка да я сложиш.
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

Прочети в - ЗУТ чл.48

Не би трябвало да има проблем, освен ако нямат до оградата прозорец който да е на по малко разстояние от височината на оградата.

Comment

явно съседите си имат някво техно си поверие че дърветата ближат сол като козите,хубаво поне че си случил на съседи не те оставят да скучаеш.

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                          Прочети в - ЗУТ чл.48

Не би трябвало да има проблем, освен ако нямат до оградата прозорец който да е на по малко разстояние от височината на оградата.
                          Ако отстоянието на тяхната сграда до оградата е по-малко от 3м. значи е незаконно построена, освен ако не е на границата, откоето следва, че не би трябвало да има проблем, като си има впредвид височината на оградата, която не е по-висока от 2м..
                          sigpic

Comment

Ако моята ограда е законна, не означава, че мога да я накича с одрани животни, например.

Абе не е хубаво да се караш със съседите.
                            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                            К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                              Ако моята ограда е законна, не означава, че мога да я накича с одрани животни, например.
                              Рядко ми харесваш, но тоя път надмина себе си ...

---------- Post added at 16:52 ---------- Previous post was at 16:47 ----------

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                              Не не...спор няма,искам само да не ме гледат и други физиологични нужди,до тук имам три изсъхнали кестени един орех и 20бр. 8 годишни туи полети обилно със солена вода.

Хората просто са болни и изселени принудително от квартал на София и съдбата ме наказа като ми станаха комшии

Ето за това става дума:
                              [ATTACH]114484[/ATTACH]
                              Абсолютно законно е да си сложиш покривало на законната ограда! Друг е въпроса - какво, собствено, си мислят твоите съседи по въпроса за покривалото?!?

Comment

Working...
                              X