Известие

Collapse
No announcement yet.

калкулатор акциз мпс?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Kuku
    Акциза го смята вярно
    Три пъти "ура" за нАучно-техническия прогрес

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
    Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от bass
      Акциза го смята вярно
      Три пъти "ура" за нАучно-техническия прогрес
      Тихо, тихо...
      Прочети пак предишния ми пост

П.П.
      Даже, без да искам, като стартира го мярнах, че е от 2003г.
      sigpic

Comment

Акциза го смята вярно

Редакция: Опаааааа, смята - друг път
        За новите коли си го смята като за употребявани - умножава ставката по цялата мощност
        Имам по-нова версия на тази програмка (2004), която като че ли наистина смята вярно (само за акциза де, иначе и в нея си има ДДС).
        Ама не знам как и дали мога да я кача тук. Ако някой се интересува нека ми обясни или да си даде E-Mail.
        А мен пък ме интересува след като станахме "Европейци" как да си смятаме общто всичките държавни разходи при внос на кола, защтото чух че ДДС-то щяло да се замени с някаква друга такса.
        Alfa Romeo 155 2.0TS-8V , 1993г.
        Alfa Romeo 156 2.0TS-16V , 1998г.

Comment

Първоначално публикувано от v_ned
          .... иначе и в нея си има ДДС........
          ДДС не го гледайте , просто програмата е по стара и за това изчислява и ДДС.
          Ами то в закона за акциза ако не се лъжа няма разлика от 1993год. досега и няма значение дали програмата е 2003 или 2004 .

ПС: Колеги , не бързайте да вкарвате мощни коли и да пълните гушата на държавата. В най скоро време тоя закон ще бъде променен, просто нашите използват засега да си прибират акциза докато не ги натиснат от ЕС да променат закона. Точно поради такъв непроменен закон ЕС са глобили Полша , така , че се очкава да се промени и тук.

Comment

Явно програмата и тогава не е смятала вярно...
            Акциза за новите коли е грешен!
            sigpic

Comment

Мися , че тук ни интересува повече акциза за старите коли , който иска нова кола в магазина от който ще я купува ще му кажат колко е акциза.

Comment

...а какво стана с твърдението, че след приемането ни в ЕС, при вноса на стар автомобил от ЕС, данъка и акциза ще отпаднат?
                Или пак аз нещо не съм разбрал или....?
                AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

в момента ддс е върху фактурната стойност, а не върху конете като беше преди
                  акциз има за над 120 кВт
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от ///sasho
                    Мися , че тук ни интересува повече акциза за старите коли...
                    Това го смята абсолютно вярно
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от bass
                      ...Според мен си разменил антетките (nov/star)...
                      Мерси
                      Коригирано е вече.
                      Crosswagon, 156 1.8 TS, +359 892 484 482

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m
                        ...а какво стана с твърдението, че след приемането ни в ЕС, при вноса на стар автомобил от ЕС, данъка и акциза ще отпаднат?
                        Или пак аз нещо не съм разбрал или....?
                        Еми то твърдението си е вярно - Данъка отпадна. Ние досега не сме плащали мито , ако се бъркаш с това , а ДДС върку kw на автомобила. Мита от доста време няма , въпреки , че хората си викаха на ДДС-то - "мито". Акциза се очаква всеки момент да бъде променен , просто наште използват да го прибират докато не им наредят от ЕС.

Comment

Working...
                        X