Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво е наказанието ,ако те хванат да шофираш с отнета книжка за превишена скорост ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какво е наказанието ,ако те хванат да шофираш с отнета книжка за превишена скорост ?

Търсих в чичо GOOGLE , но не намерих какво следва ,ако ме хванат да шофирам без книжка , ако е отнета за превишена скорост и то от камера статична ?

Я ама те ти я взели?? Нали щеше да обжалваш, не било в населено място и трябваше да спечелиш, какво се издъни, че ти я взеха????
    По голям проблем ще имаш ако недай си боже стане някакво ПТП и нямаш книжка, не ти важи и гражданската, помисли над това.

Comment

Първоначално публикувано от burgazliqta
      Какво е наказанието ако те хванат да шофираш с отнета книжка за превишена скорост ?

За превишената скорост както си е по ЗДП, а другото е п
      съгласно чл.343в от Наказателния кодекс "който управлява моторно превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред, се наказва с лишаване от свобода до две години". Вероятно ще вземе пробация или условно осъждане + солена глоба.
      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
        Я ама те ти я взели?? Нали щеше да обжалваш, не било в населено място и трябваше да спечелиш, какво се издъни, че ти я взеха????
        По голям проблем ще имаш ако недай си боже стане някакво ПТП и нямаш книжка, не ти важи и гражданската, помисли над това.
        Не ми се занимаваше , а пък останаха още 2 седмици ... Ама ми се налага спешно да покарам малко и така

Comment

Първоначално публикувано от burgazliqta Покажи съобщение
          Търсих в чичо GOOGLE , но не намерих какво следва ,ако ме хванат да шофирам без книжка , ако е отнета за превишена скорост и то от камера статична ?
          От 100 до 300 лв. като за пръв път

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
            От 100 до 300 лв. като за пръв път
            Браво , ей това е човека , който единствено отговаря по темата както трябва и със знание !

Comment

То хубаво е това, да го беше запитал, преди да го направиш...
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от burgazliqta Покажи съобщение
                Браво , ей това е човека , който единствено отговаря по темата както трябва и със знание !
                ))...да му имах знанията на Жорето......пропуснал е удължаване на наказанието без книжка... и мисля,че глобата е по солена....
                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                  ))...да му имах знанията на Жорето......пропуснал е удължаване на наказанието без книжка... и мисля,че глобата е по солена....
                  Значи ти би могъл да допълниш нещата като посочиш точно чл., ал. от закона...

Comment

Значи ти би могъл да допълниш нещата като посочиш точно чл., ал. от закона...
                    BLUE1 го е цитирал члена по нагоре с точност.....не съм съдия за да се ровя в закона за да цитирам по кой още член и алинея може да се подведе.....или пък адокат за да оправдая момчето за грешно написан акт....просто казах, че глобата е малка.....ето ти един пример за тройно по голяма от тзаи която цитира ти...
                    http://viaranews.com/2013/04/01/%D0%...8%D1%80%D0%B0/
                    Законите в България се интепретират в хиляди варииаци, затуй сме и на този хал.....има доста примери, когато даден човек е направил престъпления на пътя, дори има жертви по негова вина....и след два месеца, най много година е пак с книжка
                    Last edited by Бобби; d.m.y г., 08:46.

Comment

BLUE1 го е цитирал члена по нагоре с точност.....не съм съдия за да се ровя в закона за да цитирам по кой още член и алинея може да се подведе.....или пък адокат за да оправдая момчето за грешно написан акт....просто казах, че глобата е малка.....ето ти един пример за тройно по голяма от тзаи която цитира ти...
                      http://viaranews.com/2013/04/01/%D0%...8%D1%80%D0%B0/
                      Законите в България се интепретират в хиляди варииаци, затуй сме и на този хал.....има доста примери, когато даден човек е направил престъпления на пътя, дори има жертви по негова вина....и след два месеца, най много година е пак с книжка
                      Надявам се, че правиш разлика между административно нарушение и престъпление...

Comment

Надявам се, че правиш разлика между административно нарушение и престъпление...
                        Жоре, не ми се талкува....казах.нито съм съдия или адвокат за да влизаме в полемики....

Comment

Жоре, не ми се талкува....казах.нито съм съдия или адвокат за да влизаме в полемики....
                          Тук дори и не става въпрос за тълкуване, това са основни понятия и след като използваш примери от тук и там, поне го направи обосновано и да е относимо конкретно към случая на бургазлията...

Comment

Тук дори и не става въпрос за тълкуване, това са основни понятия и след като използваш примери от тук и там, поне го направи обосновано и да е относимо конкретно към случая на бургазлията...
                            А бе тоя бургазлията или е малко неадекватен или му е през оная работа .....а ние само се дърляме, такова усещане имам.

Comment

А бе тоя бургазлията или е малко неадекватен или му е през оная работа .....а ние само се дърляме, такова усещане имам.
                              В спора се ражда истината, давай... , че изоставаш с аргументите

Comment

Working...
                              X