Известие

Collapse
No announcement yet.

Колеги дайте малко инфо

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги дайте малко инфо

Става въпрос за регистрация на автомобил на инвалид.
    Колата AR 156 SW 1.9 JTD 115h.p. какви преференции се дават (не се плаща данък,безплатна винетка) и трябва ли като ходя в КАТ да нося решение на ТЕЛК .Предварително благодаря на отзовалите се

Днес ходих в КАТ преференциите са до 1.6 кубика и до 100 к.с. така ми казаха в КАТ Сливен

Comment

То в общината ти е важно.. Аз помня, че можех да си регистрирам колата, която е 2.0 и 155 коня на инвалид (баба ми), но се отказах, щото съм малко суеверен. Пък и като имам пари ще плащам, като нямам, тогава ще му мисля

Та мисълта ми е в КАТ няма какво да ги питаш. В общината питай!!
      Lexus IS200

Comment

Закон за местни данъци и такси.
        Чл. 58. (1) Освобождават се от данък превозните средства на:

...

4. (изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 112 от 2003 г., в сила от 01.01.2004 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) лекият автомобил - собственост на лице с намалена работоспособност от 50 до 100 на сто, с обем на двигателя до 2000 куб. см и с мощност до 117,64 kW.

Общо казано - до 2000 кубика и 160коня.
        Last edited by bager; d.m.y г., 17:13.
        ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
        ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
        ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
        ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Баба ми е инвалид втора степен,мислех да регистрирам Алфата на нейно име.Преференциите,които получава са безплатна винетка и 5% отстъпка от данъка,но за една винетка и 6лв. отстъпка не си заслужаваше тичането по ТЕЛК-ове,после общини,данъчни и т.н.
          Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
          Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
          Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
          Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

Освобождаване от данък, безплатна винетка, позволено да спираш на платени паркоместа безплатно.
            До 1800куб.см двигател. Инфо от Русе преди два мес.
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

вчера ходих да регистрирам алфата в данъчното всичко е така както каза колегата bager + безплатна винетен стикер.
              Става въпрос за Нова Загора.Благодаря на колегите които се отзоваха дано сме били полезни и на други колеги.

Comment

Working...
              X