Известие

Collapse
No announcement yet.

Малоумници на пътя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Малоумници на пътя

Карам си днес лекичко по магистралата Шумен Варна в силничък вятър и застигам 1 Шкодилак Октавия. Тръгвам да изпреварвам и човека се впряга а.. , а сега де .. ама ние не се даваме . Изпреварвам ги и забелязвам, че предният капак стърчи- не е заторен напълно. При тази скорост от 160-170 км си представете какво ще стане, ако се обърне предният капак.
    Оставам го да се изравни с мен свиря и му посочвам капака, правя му жестове като на отваряне на капака- посочвам му го , а той се впряга и тръгва да ускорява. Пак го изпреварвам , пускам му аварийни, колегата до мен с обръща и му сочи капака прави с 2 те ръце имитация на отваряне на капака, сочи го с ръка - той пак се впряга.
    Но реакцията е пак ускоряване. Еле по едно време вдяна и спря рязко аварийната лента и излезе.

Вятарът беше адски силен на 170км /ч ме клатушкаше странично.
    Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
    Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

За съжаление първата реакция на много шофьори в такива моменти е да тръгнат да мерят .... вместо да помислят малко

манталитет....
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Хахахааха ,точно същия случай имах и аз. Беше някъде в чужбина - надминавам един и случайно видях,че предния капак му е отворен.Брат ми беше до мен и го накрах да му покаже с жест ,обаче онзи нещо май не разбра и се уплаши. (поне на мен така ми се стори) Няколко пъти го надминавах и се опитвахме да му покажем някак си ,че капака е отворен,но уви. Като видях,че караме с 200 и нагоре се отказах. Надявам се само да не е имал проблеми след това.
      http://www.thegamefactory.fr/

Comment

Човека си мислеше, че искам да се мерим,ама явно му призля защото спря доста бързо в аварийната лента като разбра за какво става въпрос
        По едно време мислех да го оставя да се трепе, помислих си какво би могло да стане , ако капака се отвори и го плясне по тавана, отнеме видимост стъклото се спраска и вземе да криволичи пред мен при тази скорост и много силен вятър, или вземе да се завърти или преобърне.
        Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
        Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Working...
        X