If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
При тези цени на обявите дето си постнал вземи инверторния.
По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Готов си да дадеш 300лв. за употребяван електрожен???
Ми, че ти за 400лв. ще си купиш употребявано телоподаващо и никога няма да помислиш за друго устройство при домашна употреба!!!
Пишете и верни неща, но и много тъпотии!
Добре е да вземе инверторен електрожен, но не повече от 160А ! За къщата двора и градината не ти трябва дори и 110-120 А.
С инверторният можеш да си регулираш перфектно тока. Моят е толкова добър, че даже го използувам понякога за зарядно.
Променливотоковите електрожени не са за изхвърляне, защото има електроди, които работят при напрежение над 55-60 волта. Алуминиевите електроди също изискват висок волтаж и нисък ампераж. Инверторните по принцип работят на нисък волтаж. Вярно, някои имат система за по-бързо запалване на електрода, но то е само да се получи дъгата.
Когато професионално се заваряват тръби от неръждавейка, само некадърните идиоти ги заваряват с плазма. Професионалистите ги заваряват с електрожен.
При електрожена се изисква майсторство да напаснеш детайлите, а тия с аргона млатят и запълват дупки по един -два сантиметра, без да ги интересува, че отвътре се получават едно сополи, от които се задръстват тръбите. Освен това, заварката е много лоша. От долната част няма аргонова среда и заварката кипва. Другото е, че е много бавно.
Обаче като им го кажеш и оревават орталъка.
Има едно изключение и то е в хранително-вкусовата промишленост. Там се заваряват с аргон, но процедурата е дълга и много скъпа.
Накратко: взимай инверторен, за да не те боли главата!
Аз с него си кърпя и гърнетата!
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Пишете и верни неща, но и много тъпотии!
Добре е да вземе инверторен електрожен, но не повече от 160А ! За къщата двора и градината не ти трябва дори и 110-120 А.
С инверторният можеш да си регулираш перфектно тока. Моят е толкова добър, че даже го използувам понякога за зарядно.
Променливотоковите електрожени не са за изхвърляне, защото има електроди, които работят при напрежение над 55-60 волта. Алуминиевите електроди също изискват висок волтаж и нисък ампераж. Инверторните по принцип работят на нисък волтаж. Вярно, някои имат система за по-бързо запалване на електрода, но то е само да се получи дъгата.
Когато професионално се заваряват тръби от неръждавейка, само некадърните идиоти ги заваряват с плазма. Професионалистите ги заваряват с електрожен.
При електрожена се изисква майсторство да напаснеш детайлите, а тия с аргона млатят и запълват дупки по един -два сантиметра, без да ги интересува, че отвътре се получават едно сополи, от които се задръстват тръбите. Освен това, заварката е много лоша. От долната част няма аргонова среда и заварката кипва. Другото е, че е много бавно.
Обаче като им го кажеш и оревават орталъка.
Има едно изключение и то е в хранително-вкусовата промишленост. Там се заваряват с аргон, но процедурата е дълга и много скъпа.
Накратко: взимай инверторен, за да не те боли главата!
Аз с него си кърпя и гърнетата!
))...някой неща не са така, както ги казваш...ама с винкел за заврки не споря)....сега съм се осветил с наливен електрожен, но утре ще бъда в час и ще те оборим....Иво, не всичко е черна стомана, за някой неща си трябва мая......а ти всичко с електрожен....не става така....95% ръка, ма 5% е техника, която не е от Кракра Перник)....
))...някой неща не са така, както ги казваш...ама с винкел за заврки не споря)....сега съм се осветил с наливен електрожен, но утре ще бъда в час и ще те оборим....Иво, не всичко е черна стомана, за някой неща си трябва мая......а ти всичко с електрожен....не става така....95% ръка, ма 5% е техника, която не е от Кракра Перник)....
Направи ти завиждам!
Аз обаче съм на бачкане!
Вече 12 години работя в хартиена промишленост, като 8 съм работил само по изграждане и ремонт на такива заводи по целия свят.
А хартиения завод, половината е тръби неръждавейки. Има малка част алуминий и една, определено не малка от черни, дебело-стенни тръби за паровата инсталация.
Заварявал съм до повръщане и бъди сигурен, че сме имали всякаква заваръчна техника.
Двете професионални плазми ги използувахме главно за грубо рязане на неръждавейка. Разбирай, като с оксижен.
С телоподаващите заварявахме тежки метални конструкции, като колони и ферми.
Всички тръби с електрожен. Много по-бързо и по-евтино, отколкото с плазмата. Освен това и много по-качествено.
В България, все още се мисли, че плазмата е нещо елитарно и високо-технологично, а то си е чист оксижен. Поне техниката е такава.
Ако още не си оклюмал, ха едно наздраве!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Направи ти завиждам!
Аз обаче съм на бачкане!
Вече 12 години работя в хартиена промишленост, като 8 съм работил само по изграждане и ремонт на такива заводи по целия свят.
А хартиения завод, половината е тръби неръждавейки. Има малка част алуминий и една, определено не малка от черни, дебело-стенни тръби за паровата инсталация.
Заварявал съм до повръщане и бъди сигурен, че сме имали всякаква заваръчна техника.
Двете професионални плазми ги използувахме главно за грубо рязане на неръждавейка. Разбирай, като с оксижен.
С телоподаващите заварявахме тежки метални конструкции, като колони и ферми.
Всички тръби с електрожен. Много по-бързо и по-евтино, отколкото с плазмата. Освен това и много по-качествено.
В България, все още се мисли, че плазмата е нещо елитарно и високо-технологично, а то си е чист оксижен. Поне техниката е такава.
Ако още не си оклюмал, ха едно наздраве!
Наздраве...ама защо ми говорищ за тоалетна хартия.....)))....значи, сега ме слушай.....нераждавейката се използва главно в хранителновкусувата промишленост....аз миналият месец взех 20 бона от несле...бившата малчика.....и моля те остави ме да си ям шоколада, че съм много пиян....))...за плазма няма да ме засягаш....аз на LSD...дори и новините не гледам)
Наздраве...ама защо ми говорищ за тоалетна хартия.....)))....значи, сега ме слушай.....нераждавейката се използва главно в хранителновкусувата промишленост....аз миналият месец взех 20 бона от несле...бившата малчика.....и моля те остави ме да си ям шоколада, че съм много пиян....))...за плазма няма да ме засягаш....аз на LSD...дори и новините не гледам)
Никъде не съм казвал за тоалетна хартия.
Но каквато и да е хартията, всичко се движи във водна среда. За това и тръбите са от неръждавейка.
Поразрових се за инвертора където съм харесал и единственото което открих е ,че го внася някаква фирма която има строителен хипермаркет в Пазарджик.
Явно само надписите са му на немски а си е китаец (не ,че всичко вече не е китайско).
И цената му е височка за втора употреба, и ако е китаец по-добре с гаранция.
За 280лв има инвертор на Райдер с 2год. гаранция, имам два флекса , къртач и помпа за поливане на Райдер и работят без проблем, особено единият флекс и къртачът съм ги зорил доста.
Прочетох темата от линка на колегата Колев, и си харесах един инвертор които го препоръчват всички но цената му е 400лв.
нито 300, нито 500 лв са малко за хоби инструмент който ще се ползва от дъжд на вятър. най-добре е наистина да си има гаранция. тоя райдер го пробвай предварително ако можеш. то в крайна сметка зависи в кой завод в китай са го поръчали. иначе като цяло , китайските инструменти са си ок за домашна употреба.
Може да не съм казал, но ще повторя - потърси употребявано телоподаващо.
Излишно се забиваш в електрожен, щом е за домашно ползване!
Точно за домашно телоподаващо не му трябва!
Бутилки, маркучи, ролки, спрей с тефлон.....
Да изброявам ли?!
Най-малко 30-40 кила багаж.
Ще ми се да видя, как ще си оправяш скелето на лозницата или как го транспортираш до вилата
Едно инверторче 2.5-3 кила за 110-140 А и е в джаза!
Въпроса е, че при любителска употреба (а и не само) в домашни условия телоподаващото е много по-лесно за работа.
Бутилката (10лв.), ролката (30лв.) и спрея (5лв.) я ги смени един път в годината, я не.
Ся, разбирам да не си виждал инверторни телоподаващи.... 14кг. ОБЩО тегло, с 5кг. ролка
Но да оставим това - просто с телоподаващото се работи много по-лесно!
Comment