Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо бе, майна?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

За Хасково нямам наблюдения, но да се поставя Смолян преди Перник в "класацията" е някак.........нетактично

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Бил съм в Смолян, не видах нещо което заслужава внимание. Виж обаче всеки ден в Пазарджик съм на нокти, няма по-голяма селяния по улиците...

Comment

Тоа па, че ми каже на мене, я как да карам. Аз карам тука от 20 години ма оооуу.
        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
        Mazda 6 2.3 2005
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
          Отиди и покарай малко в Хасково и Смолян и после пак ще говорим. А като цяло тука за южна България - аз от 8 години съм тука и пребивавам си мисля, че мигачи не са необходими на колите. Може да се спести това оборудване. По някакъв начин повечето шофьори се ориентират този пред тях накъде ще завие или какво ще прави. Не знам точно как става ама е факт
          Прав си за мигачите, това е излишно оборудване, товарещо и без това мъчещия се акумулатор. И аз забелязвам от бая време, че е срам за S-класа и посестримите й от швабски произход, да пуснат мигач, пада им реномето. Нали ви казах, засега хватката с кръстенето работи, да не дърпам дявола за опашката. Един колега по-горе беше написал, че самите пловдивчани не са виновни, ами приходящите селяци около тях. Може и така да е, все някой свестен трябва да има.
          Но обърнете внимание на нещо друго, да речем в Бургас, Габрово и т.н, шофьорите спират на пешеходните пътеки, като видят небрежно носещ се пешеходец. В Пловдив бабите са като Юсеин Болт на тротоара, преди последния олимпийски рекорд. Всяка една улица се пресича на спринт, без ограничения във възрастта на пешеходеца. Абе косата ми се изправя, като се сетя.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
            Докато се размотавах днес на обяд видях строени 6 трамвая на ул. Алабин.
            Стана ми интересно каква е причината и когато приближих Съдебната палата и видях кофти паркирал горд собственик на АР 166.
            Искам да го изпреваря преди да е пуснал тема, че са му нарушени правата.
            Автомобилът беше с пловдивска регистрация.
            Знакът,който се вижда на първата снимка е В28 "Забранено е паркирането"
            За да няма никакви коли на мястото и да пречат на преминаването на трамваят, знакът би трябвало да бъде В27 "Забранени са престоят и паркирането"

Кой ще даде определение на "престой" и как ще се докаже,че шофьорът на този автомобил не е бил в точно такова "състояние"!?
            Тук изцяло вина има КАТ,Агенция "Пътна инфраструктура" или не знам си кой там
            Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
            Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
            http://www.family-sozopol.com/

Comment

Първоначално публикувано от me4o4ko Покажи съобщение
              За да няма никакви коли на мястото и да пречат на преминаването на трамваят, знакът би трябвало да бъде В27 "Забранени са престоят и паркирането"

Кой ще даде определение на "престой" и как ще се докаже,че шофьорът на този автомобил не е бил в точно такова "състояние"!?
              По принцип КАТ са го дали това определение:
              "Пътно превозно средство е в престой, когато е спряно за ограничено време, необходимо за качване и слизане на пътници или за извършване на товарно-разтоварни работи в присъствието на водача."
              И определено шофьорът не е бил в такова състояние!!!!
              http://www.youtube.com/watch?v=ePjq6MqNOdo
              159 1.9JTDm
              156 1.8TS ...exxxx
              145 1.4TS ...exxxx

Comment

Първоначално публикувано от Geri_ms Покажи съобщение
                "Пътно превозно средство е в престой, когато е спряно за ограничено време, необходимо за качване и слизане на пътници или за извършване на товарно-разтоварни работи в присъствието на водача."
                Айде сега не те е срам да показваш че можеш да четеш пък и че го правиш
                Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                  Айде сега не те е срам да показваш че можеш да четеш пък и че го правиш
                  Всъщност дори не ми е нужно да чета, защото си го знам, но исках да цитирам точната формулировка в закона
                  159 1.9JTDm
                  156 1.8TS ...exxxx
                  145 1.4TS ...exxxx

Comment

Къде се забави толкова време бе човек?
                    Точно този коментар чаках.

Шофьор нямаше.
                    Като се доближих да снимам и "катаджиЙката" помисли, че аз съм собственика.
                    Явно имам визия на потребител на АР....хахахахах
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

ОК,но можеш ли да дадеш определение или да цитираш от някой закон какво означава "в присъствие на водача".Трябва да е в превозното средство?На какво максимално разстояние от превозното средство може да се отдалечава водачът ?
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
                      Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
                      http://www.family-sozopol.com/

Comment

ОК,но можеш ли да дадеш определение или да цитираш от някой закон какво означава "в присъствие на водача".Трябва да е в превозното средство?На какво максимално разстояние от превозното средство може да се отдалечава водачът ?
                        E познатата от филмите дефиниция "не напускайте града" не върши работа
                        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Ами за извършване на товаро-разтоварни работи, или слизане и качване на пътници едва ли си на другия край на града нали? А за да се съберат мутриси, катаджии и паяк явно водачът не е присъствал, ако знаеш значението на думата "присъствам", ако не отвори тълковен речник.
                          159 1.9JTDm
                          156 1.8TS ...exxxx
                          145 1.4TS ...exxxx

Comment

В Пловдив едиствените които дават предимство са бакшишите, но само когато возят някого - нали се сещате .. да се трупа на апарата от престой. Иначе ако са "празни" забрави ... Много са малко светофарите с отделни леви секции и във всички случаи - тези които са за наляво се изтеглят доста след като им е светнало червено. За спирането, паркирането въобще не ми се коментира.
                            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Ами за извършване на товаро-разтоварни работи, или слизане и качване на пътници едва ли си на другия край на града нали? А за да се съберат мутриси, катаджии и паяк явно водачът не е присъствал, ако знаеш значението на думата "присъствам", ако не отвори тълковен речник.

Дори и присъствието на водача се оказва, че е само необходимо но не и достатъчно условие за да се счита, че колата е в престой.
                              На всеки се е случвало на такова място, дори и да си стои в колата, ако няма признаци за товаро-разтоварни работи или слизане/качване на пътници, да бива подканен да тръгва.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                Дори и присъствието на водача се оказва, че е само необходимо но не и достатъчно условие за да се счита, че колата е в престой.
                                На всеки се е случвало на такова място, дори и да си стои в колата, ако няма признаци за товаро-разтоварни работи или слизане/качване на пътници, да бива подканен да тръгва.
                                Именно. Това е идеята на знака за престой, спираш вършиш работа на място и тръгваш. Като само си кесиш, или пък изобщо те няма на място, те гонят или вдигат. Нормално.
                                159 1.9JTDm
                                156 1.8TS ...exxxx
                                145 1.4TS ...exxxx

Comment

Working...
                                X