Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо бе, майна?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Geri_ms Покажи съобщение
    Именно. Това е идеята на знака за престой, спираш вършиш работа на място и тръгваш. Като само си кесиш, или пък изобщо те няма на място, те гонят или вдигат. Нормално.
    И каква работа си вършиш?!Ами ако съм с цяло ремарке насипни кайсии,трамваят ще ме чака ли да разтоваря,защото съм си в правото?
    Идеята на знака престой е много хубава,но не е подкрепена със солидна защита чрез правилни думи,съчетания и изречения в ЗЗДП-това се опитвам да изкажа.Още повече,че на този знак мястото му въобще не е на това място.
    За да не се стига до спор,на такива места задължително
    В27 "Забранени са престоят и паркирането"
    Ако този водач повдигне обвинение в съда,че са "вдигнали" автомобила му неправомерно, със сигурност ще спечели, предвид спорните определения в закона.
    Last edited by me4o4ko; d.m.y г., 16:02.
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
    Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
    http://www.family-sozopol.com/

Comment

В закона ясно е казано на кои места е забранен престой и паркиране. Дори и да няма поставен знак.

Чл. 98. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.; изм., бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) (1) Престоят и паркирането са забранени:
      1. на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за движението или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал;
      2. до престояващо или паркирано пътно превозно средство от страната на движението;
      3. в тунели и подлези, на мостове, надлези, стеснени участъци от пътя и в участъци с ограничена видимост;
      4. върху трамвайни и железопътни линии или в такава близост до тях, която може да затрудни движението на релсовите превозни средства;
      5. на пешеходни или велосипедни пътеки и на разстояние, по-малко от 5 метра преди тях;
      6. на кръстовище и на по-малко от 5 метра от тях;
      7. на платното за движение, където разстоянието между пътното превозно средство и пътната маркировка, забранена за пресичане, е по-малко от 3 метра или с пътен знак е забранено изпреварването;
      8. върху пътна лента, предназначена за движение на бавнодвижещи се пътни превозни средства, обозначена с пътен знак.
      (2) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)Освен в посочените в ал. 1 случаи паркирането е забранено:
      1. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред входовете на паркове, театри, кина, предприятия, както и на други места, където е възможно да влизат или да излизат пътни превозни средства;
      2. на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях;
      3. на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници;
      4. (изм. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) на места, определени за хора с трайни увреждания;
      5. (нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) на пътя - за регистрирани пътни превозни средства, свидетелството за регистрация на които е отнето или върнато в Министерството на вътрешните работи.
      6. (нова. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред входовете и на прилежащите тротоари на детските заведения и училищата.

Или казано иначе, ако пречиш на движението никой няма да те чака да си разтоварваш кайсиите.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от me4o4ko Покажи съобщение
        И каква работа си вършиш?!Ами ако съм с цяло ремарке насипни кайсии,трамваят ще ме чака ли да разтоваря,защото съм си в правото?
        Идеята на знака престой е много хубава,но не е подкрепена със солидна защита чрез правилни думи,съчетания и изречения в ЗЗДП-това се опитвам да изкажа.Още повече,че на този знак мястото му въобще не е на това място.
        Ако този водач повдигне обвинение в съда,че са "вдигнали" автомобила му неправомерно, със сигурност ще спечели, предвид спорните определения в закона.
        Аз утре ще спра за престой с едно ремарке тъпи мулета на прелеза на ул. "Кукуш". Там няма знак В27, а и тъпите мулета не разбират от знаци и няма да мучат.
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

Колегата ecotronic ме изпревари с отговора, а ти ми напомняш за американеца от една статия, която четох. Съди козметична компания, щото на шампоана не пишело, че не е за пиене и той го изпил.
          http://www.youtube.com/watch?v=ePjq6MqNOdo
          159 1.9JTDm
          156 1.8TS ...exxxx
          145 1.4TS ...exxxx

Comment

Колегата ecotronic ме изпревари с отговора, а ти ми напомняш за американеца от една статия, която четох. Съди козметична компания, щото на шампоана не пишело, че не е за пиене и той го изпил.
            Вземи си шампоана,който ползваш и обърни внимание,че наистина пише какво НЕ трябва да правиш с веществото вътре.
            Индивиди всякакви...затова всичко би трябвало да бъде ясно написано,за да няма тълкувания.

PS:не съм аз шофьора на въпросната Алфа 166 и но го оправдавам.
            Още веднъж си позволявам да се изкажа,че знакът на това място е грешен, както и на много други места в България.
            Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
            Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
            http://www.family-sozopol.com/

Comment

Вземи си шампоана,който ползваш и обърни внимание,че наистина пише какво НЕ трябва да правиш с веществото вътре.
              Индивиди всякакви...затова всичко би трябвало да бъде ясно написано,за да няма тълкувания.

PS:не съм аз шофьора на въпросната Алфа 166 и но го оправдавам.
              Още веднъж си позволявам да се изкажа,че знакът на това място е грешен, както и на много други места в България.
              Знаците, че са сбъркани на много места е ясно, никой не казва обратното. Ама като никъде не пише, че не трябва да се скача от балкон примерно, трябва ли масово да започнеме да скачаме, имам впредвид, че има психиатрични заведения за такива хора.
              http://www.youtube.com/watch?v=ePjq6MqNOdo
              159 1.9JTDm
              156 1.8TS ...exxxx
              145 1.4TS ...exxxx

Comment

Знаците, че са сбъркани на много места е ясно, никой не казва обратното. Ама като никъде не пише, че не трябва да се скача от балкон примерно, трябва ли масово да започнеме да скачаме, имам впредвид, че има психиатрични заведения за такива хора.
                Всъщност знака не е сбъркан, а излишен, но по-важното е че МПСто прави невъзможно преминаването на останалите участници в движението, по-конкретно на релсовите МПСта...

Comment

Голяма драма ... това явно е първата вдигната кола , която пречи на трамвай.
                  ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                    Голяма драма ... това явно е първата вдигната кола , която пречи на трамвай.
                    По-скоро първата полезна работа, свършена от паяк.

На колегата щеше да му излезе по-скъп ремонта, ако го беше почесал трамваят.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
                      Всъщност знака не е сбъркан, а излишен, но по-важното е че МПСто прави невъзможно преминаването на останалите участници в движението, по-конкретно на релсовите МПСта...
                      Знака изобщо не е сбъркан а е поставен нарочно заради другия за синята зона за да не стават обърквания и картинката от снимката да е ежедневие. А не е и спирането забранено защото не е проблем да спреш да вземеш някой от тротоара
                      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

А бе по морето като прекалят с ментето....чужденците скачат от балконите.........та в тоя стил, Слънчев бряг е като психодинспансер...
                        Last edited by Бобби; d.m.y г., 11:02.
                        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                        X