Известие

Collapse
No announcement yet.

По безопасно движение по пътищата!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• По безопасно движение по пътищата!!!

Колеги , гледах сега шоуто на Слави в което се разправяше за това колко жертви взимат пътищата . Мисля че ще е добре да обсъдим какво би могло да се направи по въпроса .
    Ще почна аз с едно предложение . Ако сте забелязали в ютюб има хиляди клипчета с катастрофи и случки на пътя, всичко това е записано с тези http://mycam.bg/index.php/cPath/448 неща . Дали според вас ще помогне за озаптяването на дивите шофьори ако се приемат тези записи като доказателство в съда ?!?!?!? Аз дори мисля че ще е добре ако са задължителни, имайки предвид че струват колкото половин "Гражданска отговорност".
    Еми това е , чакам мнения по въпроса , също така ваши предложения !!!!
    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Имаш предвид всеки да си имам камера в колата и да снима ли? Ами има държави където и едно обаждане от очевидец е достатъчно но там хората са с друг манталитет. А у нас скоро не вярвам да се приеме такъв филм за доказателство защото нали се сещаш колко представители на МВР и юристи ще изгорят
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Ако такъв филм имаше доказателствена стойност аз поне веднага бих се оборудвал с подобна камера. Някъде бях чел даже, че в Израел полицията раздава камери на желаещите шофьори с цел да се хващат повече нарушители. Ама ние тука с гайдите...
      Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
      Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
      Audi A4 1.9 TDI

Comment

Абе май има, ако е бордова камера и е с час, дата и GPS.Ама не съм сигурен,така чух,по повод на един разговор че руснаците масово ги ползвали именно с такава цел, някой адвокат ако има да каже.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Ами в Русия например се приема за доказателство, даже съм виждал че като ги спре полицията веднага обръщат камерата към полицая да записват разговора, или даже те да не участват в птп спират за да предоставят записа....за манталитета не вярвам те да са по културни на пътя от нас. А и освен това колко странични неща (имам предвид кражби и други престъпления) ще се записват..... и съм сигурен че като стане това с камерите стандартно и се осъдят или глобят определено количество "джигити" нещата ще станат много по дисциплинирани поне според мене е така.....
          В конкретния случай с таксиметровия все някой щеше да е записал какво е станало
          Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

По-безопасно движение по пътищата ще има само, когато има по-добри пътища. Магистрали, мантинели, тунели, подлези, надлези, маркировка, знаци и качествена настилка.

Всякакви други мерки са заобикаляне на проблема.
            Лоши шофьори ще има винаги, бързащи и немислещи също.

Докато КАТ се борят с жертвите по пътя като слагат знак "Опасен участък", няма да се оправят нещата.
            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
            Mazda 6 2.3 2005
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
              По-безопасно движение по пътищата ще има само, когато има по-добри пътища. Магистрали, мантинели, тунели, подлези, надлези, маркировка, знаци и качествена настилка.

Докато КАТ се борят с жертвите по пътя като слагат знак "Опасен участък", няма да се оправят нещата.
              Това му звучи като: по-малко ще се краде, когато има повече работни места.
              Или пък: По-малко ще се пуши, когато поскъпнат цигарите.
              Аз пък твърдя, че именно липсата на хубави пътища ограничава страстта на много "пилоти" към високите скорости и спасява човешки животи.
              Гладът не може да е оправдание за кражба.

Това, което казваш е така, но няма тази тежест, която се опитваш да му придадеш.
              Основите проблеми са два:
              1. Липса на контрол върху прилагането на закона за движение по пътищата.
              2. Липса на култура у водачите, която култура се създава, чрез репресивната сила на точка 1.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение

Абсолютно - в момента скапаната държава гледа да отмие отговорноста от себе си като използва всеки удобен случай за да изтъкне колко недисциплинирани били водачите, и клишетата с превишената скорост......диваци има във всяка държава - просто тук те имат възможност да изпъкнат......
                Иначе и аз имам такава джаджа за запис, интересна е.....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Ми по скоро идеята не е да записваме повече простотии, а самата идея че всеки пред тебе или зад тебе записва простотията която си решил да направиш и тази информация да те спре да застрашиш живота на другите а и твоя

Comment

Нещата са много комплексни и никога не могат произшествията да се отдадат на един или два преобладаващи фактора.
                    Всичко е важно. Състоянието на пътищата, културата на водачите, контролът............
                    И ако подобряването състоянието на пътищата изисква голям паричен и времеви ресурс, то контролът е нещото, което бързо може да помогне в случая.
                    Но за целта е необходимо той да заработи с тази първа цел а не, както е сега - да пълни хазната с приходи.
                    Никой не може да ме убеди в това, че една снимачка поставена в центъра на града при ограничение 50 има за цел да намали броя на произшествията.
                    Наскоро говорих с един немец, който ми обясни, че му треснали глоба от 300 евра, защото на магистрала било установено с технически средства, че не спазвал достатъчна дистанция а същевременно се движел с не много висока скорост.
                    Накратко - дори и там където пътищата са в доста по-добро състояние хората използват техническите средства и упражняват ефективен контрол с единствената цел - намаляване на произшествията.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Само да вметна по въпроса със записите от камери. Няма никаква пречка запис от камера да бъде представен в съда като доказателство, стига той да не е направен в нарушение на закона. Записи от частни или държавни охранителни камери на които е записано някакво нарушение или престъпление се представят в съда, председателя назначава експертиза, която излиза със заключение относно това дали записа е автентичен и какво точно се наблюдава на него, съдията също може да разпореди записа да бъде пуснат в съдебно заседание и след това свидетелите да разкажат какво точно са наблюдавали.
                      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                        Абсолютно - в момента скапаната държава гледа да отмие отговорноста от себе си като използва всеки удобен случай за да изтъкне колко недисциплинирани били водачите, и клишетата с превишената скорост......диваци има във всяка държава - просто тук те имат възможност да изпъкнат......
                        Иначе и аз имам такава джаджа за запис, интересна е.....
                        А вечно мрънкащият народ гледа да изкара системата виновна за мързела му, за невъзпитанието му, за простотията му, за аобщественото му поведение, за асоциалното му поведение и т.н.

---------- Post added at 10:26 ---------- Previous post was at 10:25 ----------

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                        Само да вметна по въпроса със записите от камери. Няма никаква пречка запис от камера да бъде представен в съда като доказателство, стига той да не е направен в нарушение на закона. Записи от частни или държавни охранителни камери на които е записано някакво нарушение или престъпление се представят в съда, председателя назначава експертиза, която излиза със заключение относно това дали записа е автентичен и какво точно се наблюдава на него, съдията също може да разпореди записа да бъде пуснат в съдебно заседание и след това свидетелите да разкажат какво точно са наблюдавали.
                        Много ги разбираш ти тези работи.
                        К.М.

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                          Само да вметна по въпроса със записите от камери. Няма никаква пречка запис от камера да бъде представен в съда като доказателство,
                          Чесно казано не мога да се сетя къде бях чел алинея в която се допускат като доказателства записите на техническите средства.....не беше и уточнено какви трябва да са точно, което дава широко тълкувание.....а и отделен е въпроса че някой може да няма голяма файда от широкото познаване на тая материя......
                          Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 14:38.
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                            Чесно казано не мога да се сетя къде бях чел алинея в която се допускат като доказателства записите на техническите средства.....не беше и уточнено какви трябва да са точно, което дава широко тълкувание.....а и отделен е въпроса че някой може да няма голяма файда от широкото познаване на тая материя......
                            Всичко е в ръцете на съдията след съответната експертиза.
                            К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                              А вечно мрънкащият народ гледа да изкара системата виновна за мързела му, за невъзпитанието му, за простотията му, за аобщественото му поведение, за асоциалното му поведение и т.н.

---------- Post added at 10:26 ---------- Previous post was at 10:25 ----------

Много ги разбираш ти тези работи.
                              Ми разбирам ги щото съм ги преживявал на живо, а не пред монитора като теб. Всичко било в ръцете на съдията...какво искаш да кажеш, че съдията може да промени НПК в заседание?
                              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Working...
                              X