Известие

Collapse
No announcement yet.

Поредното полицейско бездействие или "...виновно е обществoто"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Немците стават такива тука, щото няма ред по принцип. По същия начин българите стават агънца в Германия, щото там прошка няма.
    Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
      Ами Ники ти описа перфектно работещ комунизъм и работещо гражданско общество. Навремето даже имаше отрядници с червени ленти на ръкава с надпис ОФ, но и без тях пак не можеше да правиш гаменски и хулигански прояви, все някой те "натапяше", но нали се е случвало през комунизма, сега се изпитва неприязън към такива хора, които ще те "натопят" на полицията, че нарушаваш обществения ред, а това са тези австриици, немци и всички западни цивилизации с развито гражданско общество които ти възхваляваш, и на които искаш да подражаваш.
      Парадокс, нали!?
      Методите на ДС нямат нищо общо с гражданското общество. ДС шпионираше личния живот на хората с цел да неутрализира несъгласните с повелите на Партията. Това е съвсем различно от гражданското общество. Това да се обадиш на 112 защото някой идиот кара на зиг-заг не е същото като да напишеш донос, че колегата ти се е изказал неуважително за другаря Брежнев например. Ползите и резултатите за обществото са съвсем различни при двете неща.

---------- Post added at 18:41 ---------- Previous post was at 18:32 ----------

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
      Немците стават такива тука, щото няма ред по принцип. По същия начин българите стават агънца в Германия, щото там прошка няма.
      Така е. Те немците и там биха правили простотии ако някой им го позволи. Последния път бях в някакъв индустриален парк. Накрая като си тръгвахме имаше бариера и трябваше да се плати нещо дребно за паркинга. Немецът ми вика карай плътно зад мен като ремарке и ще минем с моя билет. Викам му, че за 2 евро не си заслужава да рискувам стъклото на колата. Онзи не не, вика карай след мен. Трябваше да мина гратис.
      Същият тоя плаща маса пари данъци и там няма мърдане. Просто за 2-те евро не е рентабилно да направят по-прецизна система с бариери и затова тоя номер минава. Данъчните обаче там са железни. Преди 2-3 години бяха платили милони евро за някакъв диск с информация на немци, които искали да укрият данъци в Швейцария. Това тук кога ще стане.
      2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
        Методите на ДС нямат нищо общо с гражданското общество. ДС шпионираше личния живот на хората с цел да неутрализира несъгласните с повелите на Партията. Това е съвсем различно от гражданското общество. Това да се обадиш на 112 защото някой идиот кара на зиг-заг не е същото като да напишеш донос, че колегата ти се е изказал неуважително за другаря Брежнев например. Ползите и резултатите за обществото са съвсем различни при двете неща.
        Преди 30-40 дни когато всички медии отразяваха протестите, по една от телевизиите имаше репортаж с един пъпчив младеж на видима възраст 17-18г.
        Журналистката го попита за какво протестира, а той отговори, че му писнало последните 25 години да го лъжат политиците.
        "Звучиш" като него.
        Имам чувството, че нямаш лично мнение, или си по възрастен от обявените години?

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
          Да бе момчета, знам как става в белите държави, просто у нас няма смисъл.Затова спрях да се нервя и седя и се радвам на простотията.
          То си е така, ама утре някоя фуражка ще завряка, колко велики са полицаите и как без тях не можело....

---------- Post added at 22:56 ---------- Previous post was at 22:54 ----------

Преди 30-40 дни когато всички медии отразяваха протестите, по една от телевизиите имаше репортаж с един пъпчив младеж на видима възраст 17-18г.
          Журналистката го попита за какво протестира, а той отговори, че му писнало последните 25 години да го лъжат политиците.
          "Звучиш" като него.
          Имам чувството, че нямаш лично мнение, или си по възрастен от обявените години?
          Доко, ти не гледай глупаците, а по голямата част от протестиращите, които са разумни и интелигентни хора, борещи се единствено за развието на държавата си.А идиоти винаги има (като възрастта не е пречка), ама като гледам тия пред президенството, тия дни, само идиоти са там (бсп подръжниците визирам, малко са ама са еднотипни)
          А иначе си прав за някои неща, никой не иска хърбела да смени щърбела.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Ми нека си вряка, да оди да си жалва на мангалите и да пие кафе пред парламента.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
              То си е така, ама утре някоя фуражка ще завряка, колко велики са полицаите и как без тях не можело....

---------- Post added at 22:56 ---------- Previous post was at 22:54 ----------

Доко, ти не гледай глупаците, а по голямата част от протестиращите, които са разумни и интелигентни хора, борещи се единствено за развието на държавата си.А идиоти винаги има (като възрастта не е пречка), ама като гледам тия пред президенството, тия дни, само идиоти са там (бсп подръжниците визирам, малко са ама са еднотипни)
              А иначе си прав за някои неща, никой не иска хърбела да смени щърбела.
              Фред, трябва позитивно мислещи хора, а аз тук с малки изключения не виждам такива. Писнало ми е да слушам мрънкащи и оплакващи се мързеливи младежи търсещи своите 5 минути слава.
              Last edited by Доко; d.m.y г., 20:30.

Comment

Фред, трябва позитивно мислещи хора, а аз тук с малки изключения не виждам такива. Писнало ми е да слушам мрънкащи и оплакващи се мързеливи младежи търсещи своите 5 минути слава.
                А, Доко, това го наблюдавам от млади години-90% вечно са мрънкащи и оплакващи.На млади години ревяха от социализма, сега реват от капитализма-виж, в Антракт пуснах по друг повод едни стихове-та погледни тия на Славейков, писани преди повече от век.

---------- Post added at 23:25 ---------- Previous post was at 23:25 ----------

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                Ми нека си вряка, да оди да си жалва на мангалите и да пие кафе пред парламента.
                Ама Митак там отива 1 милиард лева годишно, а по голяма част изтича някъде...., а иначе си прав де
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                  А, Доко, това го наблюдавам от млади години-90% вечно са мрънкащи и оплакващи.На млади години ревяха от социализма, сега реват от капитализма-виж, в Антракт пуснах по друг повод едни стихове-та погледни тия на Славейков, писани преди повече от век.

---------- Post added at 23:25 ---------- Previous post was at 23:25 ----------

Ама Митак там отива 1 милиард лева годишно, а по голяма част изтича някъде...., а иначе си прав де
                  Хаха, сетих се за бабичките пред блока, постоянно се оплакват колко било топло, колко е студено, задух голям...
                  А новото оплакване от вчера ме разби, едната бабка притеснена се оплака: "... брее днес само 3 самолета са минали..." Явно новото занимание им е да броят самолетите, тъй-като трасето на кацащите им е в полезрението.
                  А бе българина трябва да мрънка и да се оплаква, иначе какъв Българин е?
                  Last edited by Доко; d.m.y г., 10:24.

Comment

Мдааа То не е само българина, ама при нас е по-силно изявено
                    Last edited by fred; d.m.y г., 12:42.
                    sigpic

Comment

Working...
                    X