Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор на метална/блиндирана входна врата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Избор на метална/блиндирана входна врата

Здравейте,

имам желание да поставя метелна/блиндирава врата на апартамента.
    Иска ми се да е нещо до 600лв, но ако си заслужава бих стигнал и до 750лв.
    Китайските врати ги изключвам.
    Към момента май съм се насочил към врата на щок каса (монтаж в/у текущата каса, която така или иначе е метална), но не съм решил коя фирма да я направи.
    Ако има някой с такъв тип врата, с колко см се е стеснил отвора на вратата?

Ако някой знае читава фирма или има препоръки - нега ги даде
    --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
    sigpic

Преди 5-6-7 години, не помня вече колко, правих някакви сравнение и огледи и си купих врата от фирма СОЛИД. Доволен съм, струваше около 500 лв. мисля, с този вариант, който ти искаш - монтира се рамка върху твоята метална каса. Издири им сайта и ги разгледай.
    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
    sigpic

Comment

Ще ти се смали отвора с около 5-6 см.
      Проблем е, ако касата е много крива.
      Особено кофти са кривини по Z оста

За солид съм чувал само добри отзиви.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

имам доста надежден познат майстор,на мене ми е слагал и правил метална врата и кутийки за касовите ключове,правил ми е и други врати и тн,измери я за секунди и пасна толкова точно че и мишле не е влязло там,човека е на 60 години и си разбира от занаята ,не взима скъпо,викал съм го няколко пъти и съм доволен,ако ти трябва такова нещо ще те свържа с него.

Comment

тунадор?
          точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
            тунадор?
            Питаш ли, или предлагаш нещо?
            К.М.

Comment

какво е тунадор?не знам какво е?

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                Ще ти се смали отвора с около 5-6 см.
                Проблем е, ако касата е много крива.
                Особено кофти са кривини по Z оста

За солид съм чувал само добри отзиви.
                см или мм ?
                5см си е доста...

Поразтърсих се за тунадор и като цяло хората не им се кефят
                sigpic

Comment

Е на тези може да разчиташ....работил съм там....правят каквото ти хрумне.....http://www.metalnivrati-iasenko.com/
                  По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                  https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Walker Покажи съобщение
                    см или мм ?
                    5см си е доста...

Поразтърсих се за тунадор и като цяло хората не им се кефят
                    См, разбира се.

Винаги при монтаж без махане на касата има смаляване.
                    Може 3 см да са, но ще го има. Говоря за общо смаляване на светлия отвор и от двете страни.
                    К.М.

Comment

Светлия отвор може да се смали и само с 5 мм, зависи как е направина касата.8 години бях производител на метални врати.Това при положение че е правена по мярка за съответната каса.Блиндирана звучи респектиращо.Една врата е толкова сигжурна колкото е сигурен отключващия механизъм.Може и с ...найсе странно заключване с шипове като показалец на докер да е ако патрона е податлив на интервенции значи имаш хубава входна врата и нищо повече.Най добре е да има допълнителна и ли основна брава ссъс сейфов ключ.Те са най-трудни за апашите, но не невъзможни разбира се.Моята врата аз си я правих и съм предвидил допълнителен механизъм за заключване който не е видим от вън, не се задейства с кодове , дистанционни и тем подобни а с проста батериика от 9 в, която нося в джоба си.Как се отваря - тайна майна.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                        Светлия отвор може да се смали и само с 5 мм, зависи как е направина касата.8 години бях производител на метални врати.Това при положение че е правена по мярка за съответната каса.Блиндирана звучи респектиращо.Една врата е толкова сигжурна колкото е сигурен отключващия механизъм.Може и с ...найсе странно заключване с шипове като показалец на докер да е ако патрона е податлив на интервенции значи имаш хубава входна врата и нищо повече.Най добре е да има допълнителна и ли основна брава ссъс сейфов ключ.Те са най-трудни за апашите, но не невъзможни разбира се.Моята врата аз си я правих и съм предвидил допълнителен механизъм за заключване който не е видим от вън, не се задейства с кодове , дистанционни и тем подобни а с проста батериика от 9 в, която нося в джоба си.Как се отваря - тайна майна.
                        Поизхвърли се доста с тези 5 мм, но не ми се спори.
                        Скоро се занимавах с това.
                        5мм само ако сложат декоративни первази и ти направят вратата по твоята стоманена каса.
                        Но както и да е.
                        Най-добрите заключвалки са самоделните.
                        Най-сигурно е да заключиш основния си заключващ механизъм с друг такъв.
                        К.М.

Comment

5мм само ако сложат декоративни первази и ти направят вратата по твоята стоманена каса.
                          Но както и да е.
                          При положение, че рамката която заваряват е с дебелина от 2мм , тези 5мм ми се виждат възможни
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Walker Покажи съобщение
                            При положение, че рамката която заваряват е с дебелина от 2мм , тези 5мм ми се виждат възможни
                            Добре, нека бъдете прави.

Само искам да вметна, че тези панелни каси са безумно криви. Повече не ми се обяснява.

При мен смениха всички вътрешни и външната без махане на касите.
                            Стесниха се с около 3-4-5 см зависи от доста неща.
                            Дано при теб успеят с 4 мм да го направят.
                            Може фирмата, която си избрал да е по-добра, наистина.

При мен монтираха каса върху каса.
                            К.М.

Comment

Но както и да е.
                              Нали туй разправям че се прави по съществуващата метална каса.Касата се прави от 2 мм ламарина и като е взет точно размера, се нанизва върху съществуващата.2+2 е 4мм сложи ги 5.Външния размер на новата каса е с 2 мм по малък от светлия отвор за да може да влезе свободно, т.е. мазно.Айде 6 мм да са.Играчка си е но като се стараеш става.Ся не ме карай да ти качвам снимки, не съм правил 1 или 2, поне 400-500 врати съм направил.Още сера прах от ъглошлайфа.
                              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                              X