Известие

Collapse
No announcement yet.

Каско ОЗК АНТИКРИЗА ??

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ми значи аз вина нямам,пича си завива наляво и ми отнема предимство.Аз ли да плащам чужди грешки.Искам колата ми да е такава каквато е била преди удара.Ма те си смятали по тяхни цени, заради годините 50%овехтяване..добре, с овехтяването се съгласих, обаче с оценката не!Питат колко струва оригинална броня ,плащат 50 и съм съгласен.Един приятел ми "услужи" с адвоката си и се договорихме за 450 лв./За адвоката не съм плащал понеже тоя приятел има шест такива и им плаща нещо като абонаментна такса за годината да му вършат работата/.А служителката от ОЗК, ми хвърли плика на бюрото и бе помолена да го вземе и да го предаде подобаващо.Може би щях да взема и първия път парите, обаче точно тогава един пич, донесе една броня за оглед, а мен ме накараха в някакъв безумен сняг да им карам колата, макар че бях взел такси да заведа вещото лице на паркинга където бе затрупана колата ми и съответно паркинга не е почистен както и междублоковите улици, защото трябвало да закарам колата при тях понеже имало камери дето следели и не знам кво си и трябвало да присъства и виновния шофьор с неговата кола, което не се случи понеже бил възпрепятсван от природните условия.А другата кола беше Лада НИВА на БТК-а.Значи аз с Алфата мога да преодолея природните условия, а Нивата не може, така ли.И след въпрос от моя страна в смисъл - "що така бе Миме", въпросната служителка каза че не моя работа и да си вземам парите.Та следва въпроса, как така се съгласиха на предоговаряне ако оценката им е била коректна.Впоследствие се оказа че срещу БТК, тъй като колата е служебна има три дела от граждани за подобни щети причинени от техния шофьор и оценени от ОЗК.Докато беше перипетията си оправих колата за моя сметка както съм намерил за добре.Между другото броня предна от морга искаха 150 лв.А бронята която ми доставиха от сервиза беше с уговоркат че ако не ми хареса качеството ще я сменят с друга по мой избор.След като я огледахме с приемчика, не видяхме с нещо да се различава от старата, нито мо дебелина, нито по материал поне на око, нито потвърдост, всички отвори си паснаха перфектно без да се налага напасване с груба сила.Та е безмислено да давам 150 лв за стара броня която да шкуря.Боядисването си го направих сам, понеже имам умения и между боядисване при майстор за 60 лв и за до 250 лв избрах да си я боядисам сам, тъй като не можех да дам 250 лв за качествено боядисване.А на евтиното вече ядох попарата.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Малко да вдигна темата. Претърпях ПТП , в което по АКТ аз съм виновен , акта се обжалва защото не бяха нещата точно както са вписани и виновния не съм аз. Това е без значение. Пострадалите детайли бяха 2-те врати по-сериозно и 2та калника с леки драскотини + странично огледало. След 1 седмица ходих до ОЗК. За да ми кажат колко ще ми платят и бях изумен. Крайната цена беше 465лв. като 15лв ми взимат някаква вноска която е задължителна за първоначално птп. Та излязоха доста коректни.Сами си правете сметка. Каското според мен си заслужава.

п.с. Колата беше без забележки когато го правих, и е на стойност 2000лв. тоест 103лв вноска.
      155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Колеги,аз каско нямам,ма левия калник ми го сгънал някой.Да диря ли нещо от рода на Гаранционния фонд или да слагам водата да се охлажда?

Comment

Направо я изпий.
          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от reloading Покажи съобщение
            Малко да вдигна темата. Претърпях ПТП , в което по АКТ аз съм виновен , акта се обжалва защото не бяха нещата точно както са вписани и виновния не съм аз. Това е без значение. Пострадалите детайли бяха 2-те врати по-сериозно и 2та калника с леки драскотини + странично огледало. След 1 седмица ходих до ОЗК. За да ми кажат колко ще ми платят и бях изумен. Крайната цена беше 465лв. като 15лв ми взимат някаква вноска която е задължителна за първоначално птп. Та излязоха доста коректни.Сами си правете сметка. Каското според мен си заслужава.

п.с. Колата беше без забележки когато го правих, и е на стойност 2000лв. тоест 103лв вноска.
            А ще си оправиш ли колата с тези пари във вида в който е била.Да допуснем че не си виновен.

Comment

да за малко повече от половината. Ще останат и за термостат, помпа на съединителя и може би да си оправя генерацията
              155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Никога не съм правил застраховка на автомобил или мотор /независимо от това дали е нова или на старо купена/ , защото това са пари хвърлени на вятъра.На служебните автомобили също не правим каско ,защото сумата за всичките коли е 16 000 лева.Това си е една нова кола.
                Сметките за 24 години /преди това каското беше задължително/ показват ,че съм спестил за една кола.
                Alfa Romeo156 1.8T.Spark SportPacket
                Ducati ST2

Comment

.... как да дам 400-500лв за каско ) при положение че цяло боядисване ми е толкова.
                  Къде е това боядисване дай го насам, че тъкмо се оглеждам
                  Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

ами в Троян. При мой приятел , не работи скъпо в смисъл със сигурност 400 лв няма да е за теб, но ще е доста по надолу от София.
                    155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Първоначално публикувано от cufti Покажи съобщение
                      ...
                      Сметките за 24 години /преди това каското беше задължително/ показват ,че съм спестил за една кола.
                      а кола купи ли с тези пари колега
                      sigpic
                      ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                      0889 636 093

Comment

ами в Троян. При мой приятел , не работи скъпо в смисъл със сигурност 400 лв няма да е за теб, но ще е доста по надолу от София.
                        Живот и здраве алфонса ако изкара до пролетта ще ти звънкам да ми го кажеш този майстор. Пък аз ще почерпя някой домашен дестилат
                        Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

Малко актуално инфо по темата. Ползвам Каско ОЗК Антикриза от 5 години. Имах дребни щети 2011 и 2012 г, и две 2015 г. До 2013 всичко бе ОК, но след посочената година промениха Общите условия по застраховката в тотален ущърб към клиента, увеличиха изключенията, намалиха покритите рискове.

Политиката им за оценки се промени напълно, по всякакъв начин и с всевъзможни глупави и шаблонни отговори отказват да покрият щетите или ако платят, символични суми, които не покриват разходите.

След като ми изтече застраховката, няма да стъпя повече в ОЗК. Видях че много други застрахователи предлагат вече Каско на достъпни цени.
                          Alfa 156, 1.9 JTD, 1999

Comment

С ОЗК имах разправии като ищец по щета, тия неща да ги чуя.
                            Последно се замислих за каско по желание в което сам си определяш цената на колата независимо от годините без изисквания за аларма и предварителен оглед, тавана май беше 4000 лв вноската горе долу колкото гражданската за тавана на сумата.

Comment

ОЗК са на Ковачки, доколкото знам. Преди няма и месец родителите на един приятел бяха отнесени от някаква 20 годишна "шофьорка" - писнало и да чака на знак стоп и решила да мине - леко огънат капак и счупен десен фар. Колата Опел Астра комби от 94-95. Гражданската на момичето е в ОЗК, бащата на моя приятел си намира фара от братята цигани + оправяне на капака - за под 100 лв беше. Проверява си сметката и какво да види... 700 лв. Чак аз отказах да повярвам и си мислех в началото, че е грешка, но не е...

Comment

Working...
                              X