Известие

Collapse
No announcement yet.

Подходящ спорт за малчуганите ?!?!?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Подходящ спорт за малчуганите ?!?!?!?

Така, въпроса ми е адресиран към по опитните татковци и майки. Дойде време да го запиша малкия (той е на 6) да тренира нещо. Естествено като на всеки баща и на мен ми се иска той да стане следващия Меси или Тайсън и естествено съм наясно че това е някаква утопия . Тъй като той е доста едър за възраста си, си мисля че гимнастиката май отпада, за футбол не знам , май му е рано , за бокс (моята слабост) до 13-14 годишен не може да става и дума, а и ако поиска сам да спортува нещо, бих искал той сам да избере когато почне да разбира повече.....
    Та, засега по скоро (поне според мене де) трябва да е нещо , което да го развива физичиски в правилната посока.
    Ето тука вече ми трябват ваще мнения препоръки , къде какви зали има и изобщо ще съм благодарен за всяка една информация и за всяко едн мнение!
    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
    Така, въпроса ми е адресиран към по опитните татковци и майки. Дойде време да го запиша малкия (той е на 6) да тренира нещо. Естествено като на всеки баща и на мен ми се иска той да стане следващия Меси или Тайсън и естествено съм наясно че това е някаква утопия . Тъй като той е доста едър за възраста си, си мисля че гимнастиката май отпада, за футбол не знам , май му е рано , за бокс (моята слабост) до 13-14 годишен не може да става и дума, а и ако поиска сам да спортува нещо, бих искал той сам да избере когато почне да разбира повече.....
    Та, засега по скоро (поне според мене де) трябва да е нещо , което да го развива физичиски в правилната посока.
    Ето тука вече ми трябват ваще мнения препоръки , къде какви зали има и изобщо ще съм благодарен за всяка една информация и за всяко едн мнение!

Плуване или друг воден спорт. Но не мога да ти препоръчам нищо в твоя град.
    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
      Плуване или друг воден спорт. Но не мога да ти препоръчам нищо в твоя град.

+1
      Моят син също ходи на плуване.Кара и карт,но за сега не му настоявам много.
      Плуването е на първо място при нас.
      155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
      Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

Плуването наистина е добре, най вече от гледна точка, като порастне да знае да плува добре.
        Другото е лека атлетика
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Запиши го на джудо/самбо. Щом е по-едър, ще ги тръшка като чували.

Comment

Плуване или източно бойно искуство. Карате, таекуондо.

Плуването просто е супер за подрастващи от физическа гледна точка.

Бойното изкуство е дисциплина, отговорност, физическа подготовка и т.н.
            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
            Mazda 6 2.3 2005
            sigpic

Comment

.... Дойде време да го запиша малкия (той е на 6) да тренира нещо. ...
              Първото и най-важно нещо е че детето ти е на 6 години!!!
              Това че е едър също има голямо значение.Отиди на добър детски специалист.Ако не е заложено затлъстяването му,то вината е изцяло твоя и на съпругата ти!
              Правилно хранене и разходки,пеша или с колело.Повече игра с връстниците.Ако си решил да му съсипваш здравето,то изчакай още малко да порасте за активен спорт!
              Нарочно ти подчертавам и слагам знак след всяко изречение.
              За всички "опитни татковци" и такива които дават акъл за активен спорт на 6 годишно дете,се прегледайте при психолог.
              Щом е едър /а това може да е според теб/ за възрастта първо се консултирай със специалист.Той ще назначи съответните изследвания,те пък ще те насочат към друг такъв,които ще даде правилния съвет за това как да се натоварва организъм на 6 годишно дете.
              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първо съм женски татко и второ какво значи едър - пълничък или просто е по висок за възрастта си.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                  Първото и най-важно нещо е че детето ти е на 6 години!!!
                  Това че е едър също има голямо значение.Отиди на добър детски специалист.Ако не е заложено затлъстяването му,то вината е изцяло твоя и на съпругата ти!
                  Правилно хранене и разходки,пеша или с колело.Повече игра с връстниците.Ако си решил да му съсипваш здравето,то изчакай още малко да порасте за активен спорт!
                  Нарочно ти подчертавам и слагам знак след всяко изречение.
                  За всички "опитни татковци" и такива които дават акъл за активен спорт на 6 годишно дете,се прегледайте при психолог.
                  Щом е едър /а това може да е според теб/ за възрастта първо се консултирай със специалист.Той ще назначи съответните изследвания,те пък ще те насочат към друг такъв,които ще даде правилния съвет за това как да се натоварва организъм на 6 годишно дете.
                  Специално съм написал едър а не пухкав или дебел....и точно това казах че за сега искам просто да тренира нещо за да не е каго макарон като тръгне на училище или ако реши да се занимава с някъкъв спорт. А и до колкото знам за гимнастика или фигурно пързаляне започват точно в тази възраст
                  Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Плуване. Хубав и полезен спорт, а и винаги ще е от полза като порасне. Обаче трябва да се внимава с натоварванията. Аз самия ходех на плуване от 5-6 годишен и заспивах в автобуса след тренировка. Шофера редовно ме будеше на последната спирка.
                    2014: Deutschland über alles

Comment

Така е ако искаш да стане робот и със съсипано здраве след има няма 15 години.
                      Ако мислиш че просто обича да похапва или че е само отпуснат го води по активно на разходка да тича или на планина.
                      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Linkestis струва ми се, че въпроса на колегата е в по-друга насока. Малко си краен с изводите, на децата им харесва в басейна и ако родителите нямат болни амбиции да ги правят професионални спортисти, плуването е една от най-естествените за човека дейност.
                        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                          Така е ако искаш да стане робот и със съсипано здраве след има няма 15 години.
                          Ако мислиш че просто обича да похапва или че е само отпуснат го води по активно на разходка да тича или на планина.
                          Човек , нито е отпуснат нито пък яде без да спира , няма грам сланинка по него ...... просто неговите връсници са половин глава по ниски а и по дребни .... а и според теб излиза че всички спортисти са инвалиди
                          Понеже определен спорт развива определени мускули и аз мисля че плуването е най балансирания спорт......но са ми интересни и други мнения А и мисля че може да стане доста полезна тема. Като начало в коя школа е най удачно да тренира даден спорт, кой спорт в коя възраст е по подходящ, как да ги мотивираме, как да разберем кое е най удачното за детето и.т.н

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                            Linkestis струва ми се, че въпроса на колегата е в по-друга насока. Малко си краен с изводите, на децата им харесва в басейна и ако родителите нямат болни амбиции да ги правят професионални спортисти, плуването е една от най-естествените за човека дейност.
                            Човек , нито е отпуснат нито пък яде без да спира , няма грам сланинка по него ...... просто неговите връсници са половин глава по ниски а и по дребни .... а и според теб излиза че всички спортисти са инвалиди
                            Понеже определен спорт развива определени мускули и аз мисля че плуването е най балансирания спорт......но са ми интересни и други мнения А и мисля че може да стане доста полезна тема. Като начало в коя школа е най удачно да тренира даден спорт, кой спорт в коя възраст е по подходящ, как да ги мотивираме, как да разберем кое е най удачното за детето и.т.н
                            Ми нещо явно часа ми оказва влияние и чета между редовете.Реших че детето ти е пълно пък ти си с амбицията да го правиш активен спортист.
                            Иначе ако искаш да спортува любителски за здраве е съвсем друго нещо

Comment

Първо трябва да го запалиш по някакъв спорт. Гледайте по-често еврроспорт и ще разбереш какво му е интересно и оттам нататък е лесно. Моя малчуган ще стане скоро на 4 и е дребничък но много жилав и пъргав. Влече го плуването, танците и може би карате за в бъдеще. Та може би това са идеите ми занапред.
                              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Working...
                              X