Известие

Collapse
No announcement yet.

Подходящ спорт за малчуганите ?!?!?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Плуването е непривично занимание за биологичния вид хомо сапиенс.

Какво всички залитате по това плицикане.

Спортовете, които наистина изразходват енергия добре и изграждат съразмерно физически човек, натоварвайки равно всички мускулни групи са: баскетбол и тенис на корт.
    Това е моето мнение разбира се!!!!!!!!!

Разликата е, че при баскетбола имаш фул контакт с противника. Това не се харесва от всеки.
    Тогава препоръчвам тенис на корт.
    Препоръчвам спортове на твърда земя!!!!!!!!

Волейболът също не е лош спорт, но е доста по-мързелив от горните два.
    Баскетболът за мен е един от най-"изцеждащите" спортове.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

пълни глупости...най хармонично тяло се развива от плуването а не от който и да е друг спорт!!! Ако колегата е от София мога да го насоча към доста добри треньори.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

Абсолютно подкрепям плуването, наред с другото развива гръдния кош и обема на белия дроб.Ако имах син по нататък,след година-две бих го записал айкидо.Не бих го записал на бокс, карате и таекуондо.Все пак попитай и малкия.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Айкидо! Това е най-доброто от бойните изкуства, защото използва силата и ускорението на противника, за да го неутрализира. Може да се практикува от 4-5 годишна възраст до 75-80. Аз заведох дъщеря си на айкидо в Славия, когато беше малко по-голяма. Но там видях и деца на възръстта на сина ти. Освен, че ще се развие физически, ще може да се защитава сам(поради което аз записах дъщеря си), то ще се развие и духовно. Това е така защото айкидо е и начин на духовно и физическо самоусъвършенстване. За близо 10-те години, през които дъщеря ми се занимава с айкидо, се убедих в това лично.
          Ако искаш мога да ти дам по-подробна информация за човека, който води тренировки, за да отидеш да говориш с него и да видиш какво представлява детската тренировка.
          Аз като записах дъщеря ми, после цяла година присъствах на всяка тренировка, за да преценя нещата.
          145, 1.6 boxer
          156, 2.4 JTD - ex
          Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Аз съм за баскетбола - развива комплексни качества, както физически, така и логически, също и колективизъм.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от tribaleo Покажи съобщение
              пълни глупости...най хармонично тяло се развива от плуването а не от който и да е друг спорт!!! Ако колегата е от София мога да го насоча към доста добри треньори.
              Плуването развива бастуни, с плоски тела и тънки крака.
              Логично е!

Пак ще се повторя, плуването е противоестествено занимание за сухоземните бозайници.

---------- Post added at 10:23 ---------- Previous post was at 10:20 ----------

Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
              Айкидо! Това е най-доброто от бойните изкуства, защото използва силата и ускорението на противника, за да го неутрализира. Може да се практикува от 4-5 годишна възраст до 75-80. Аз заведох дъщеря си на айкидо в Славия, когато беше малко по-голяма. Но там видях и деца на възръстта на сина ти. Освен, че ще се развие физически, ще може да се защитава сам(поради което аз записах дъщеря си), то ще се развие и духовно. Това е така защото айкидо е и начин на духовно и физическо самоусъвършенстване. За близо 10-те години, през които дъщеря ми се занимава с айкидо, се убедих в това лично.
              Ако искаш мога да ти дам по-подробна информация за човека, който води тренировки, за да отидеш да говориш с него и да видиш какво представлява детската тренировка.
              Аз като записах дъщеря ми, после цяла година присъствах на всяка тренировка, за да преценя нещата.
              Малко са специфични тези спортове, те изискват постоянство, а и всепак са бойни спортове.
              Ай ки до е философия, то не е просто спорт.
              А и е малко скучновато за малки деца.
              Децата обичат игри с ясни правила и задължително топка.
              К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                Плуването развива бастуни, с плоски тела и тънки крака.
                Логично е!

Пак ще се повторя, плуването е противоестествено занимание за сухоземните бозайници.

---------- Post added at 10:23 ---------- Previous post was at 10:20 ----------

Това не е вярно!!! Ама хич!
                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                  Това не е вярно!!! Ама хич!

Би ли се обосновал?

Остави, няма смисъл, свикнах ти вече.
                  К.М.

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                    Плуване или източно бойно искуство. Карате, таекуондо.

Плуването просто е супер за подрастващи от физическа гледна точка.

Бойното изкуство е дисциплина, отговорност, физическа подготовка и т.н.
                    Напълно споделям мнението. Задължително е бойно изкуство, но не бокс. И е добре треньорът да не е 20 годишен пикльо, а да си е някой по възрастен, за да им предаде мъдростта на източните бойни изкуства.

---------- Post added at 10:38 ---------- Previous post was at 10:36 ----------

Плуването е непривично занимание за биологичния вид хомо сапиенс.

Какво всички залитате по това плицикане.
                    Не си прав!!! Ние до 9-тия си месец живеем във водна стреда. Да не говорим, че принципно произлизаме от водата.

Хората плуват от древни времена, а баскетбол и тенис играят от има няма 100-150 години. Та незнам, кое е по- непривично.
                    Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 13:41.
                    Lexus IS200

Comment

Би ли се обосновал?

Остави, няма смисъл, свикнах ти вече.

Драги мега супер компетентен по всички въпроси. Водата е напълно естествена среда за почти всички млекопитаещи. http://www.youtube.com/watch?v=hA-8Sqctx8o
                      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Драги мега супер компетентен по всички въпроси. Водата е напълно естествена среда за почти всички млекопитаещи. http://www.youtube.com/watch?v=hA-8Sqctx8o
                        Еми не е.
                        Изрично подчертах, че говорим за сухоземните.
                        Те се давят във водата, драги супер некомпетентен.

Не ми пускай тъпанарски клипчета.
                        Всеки бозайник когато попадне във вода се стреми да излезе от нея.
                        Освен, ако не търси храна там, не бяга от жестоки жеги, или водно тяло не препречва пътя по-който мигрира.

Изразих своето мнение.
                        За мен спортът не бива да е на вода, във въздуха или на лед, а здраво стъпил на земята.
                        К.М.

Comment

...
                          Малко са специфични тези спортове, те изискват постоянство, а и всепак са бойни спортове.
                          Ай ки до е философия, то не е просто спорт.
                          А и е малко скучновато за малки деца.
                          Децата обичат игри с ясни правила и задължително топка.
                          Така е, бойните изкуства са специфични, в тях има магия и привличат хората. Наистина те са не само спорт, а и философия, което е добре за човек. Поне на дъщеря ми ѝ се отрази добре. Треньора е 4-и дан и се занимава отдавна с деца. Той не ги обучава само на айкидо. Половината тренировка е техники, а другата половина им организира игри с елементи на айкидото. Така малките свикват по-лесно и бързо с техниките. Трябва да ти кажа, че накрая на хлапетата хич не им се тръгва
                          145, 1.6 boxer
                          156, 2.4 JTD - ex
                          Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Еми не е.
                            Изрично подчертах, че говорим за сухоземните.
                            Те се давят във водата, драги супер некомпетентен.

Не ми пускай тъпанарски клипчета.
                            Всеки бозайник когато попадне във вода се стреми да излезе от нея.
                            Освен, ако не търси храна там, не бяга от жестоки жеги, или водно тяло не препречва пътя по-който мигрира.

Изразих своето мнение.
                            За мен спортът не бива да е на вода, във въздуха или на лед, а здраво стъпил на земята.

Това не е вярно. Не е необходимо да ти давам примери със животни които доброволно влизат във водни басейни извън случаите които ти си дал, защото съм сигурен, че ги знаеш. Много по-важно е, че децата имат естествено привличане към водата.
                            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Това не е вярно. Не е необходимо да ти давам примери със животни които доброволно влизат във водни басейни извън случаите които ти си дал, защото съм сигурен, че ги знаеш. Много по-важно е, че децата имат естествено привличане към водата.
                              Дай ми примери

Но не искам да бъдат за одомашнени и изкуствено селектирани животни.

Е, разбира се, че е възможно да има изключения, но в природата важат законите на общото правило.
                              Изключенията никога не бива да бъдат вземани предвид когато се извежда общо правило.
                              Водата не е естествената среда на сухоземните бозайници точно така, както сушата не е на водните бозайници.
                              К.М.

Comment

Добре де, защо пак осирате темата с препирни. Водата не била естествена среда. Плуването било непривично занимание. Тенисът да не е много привично занимание? Раждаш се и се хващаш за ракетата.

Малките деца се кефят много на водата. Плуването развива хармонично тяло, няма излишни или силови натоварвания. Учиш се да плуваш. За възрастта 7-12 години е ЕДИН ОТ добрите избори за спорт. После самото дете ще си каже какво го привлича.
                                Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                                Mazda 6 2.3 2005
                                sigpic

Comment

Working...
                                X