Известие

Collapse
No announcement yet.

Подходящ спорт за малчуганите ?!?!?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Източните бойни изкуства са изключително подходящ спорт за малки деца, имат философска страна, която е свързана с поведението извън татами и доджо - уважаване на противника, дисциплина, но не от типа наложен отгоре, а от тази, която идва отвътре - малко са подобен тип дейности, които почват и приключват с изчистване на съзнанието преди и след тренировка.

От физическа страна - дава на детето координация и ще познава тялото си, ще може да се защитава ако не дай си боже, някой го нападне.

Силно не препоръчвам таекуондо и киокошинкай, прекалено физически и, лично според мен, прекалено ограничени. Шотокан карате до и Айкидо са най-чистите форми, в които няма ограничения - както е в живота. Освен това са изкуства, които могат да се практикуват до дълбока старост и да бъдат допълвани от други бойни изкуства като кемпо, кендо (изкуството на меча).

Баскетболът също е много хубав спорт и е много социален, определено и него бих препоръчал - развива отборния и партньорския дух, в същото време е свързан с лични умения и майсторство - има почва за развиване на собствен стил. За мен пак е форма на изкуство.

Футболът сам по себе си е хубав спорт, но средата в България е много неподходяща и не препоръчвам да си вкарвате чалга-културата сами в къщата.

Плуването е хубаво за обща култура, но в думите на прасето има право.
    Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 10:36.
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

Имам двама сина и двамата обичат зимата всички заедно на кънки на лед, лятото на плуване на село в езерото и естествено с въдиците. Тая година малкия ми син е бил рекордьор по улов на риба.
      Alfa 155 2.0TS 8V '93
      sigpic
      VW LADAVAGEN '81
      CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Тренирал съм силови, тоест бойни спортове от най-малък та и до ден днешен. Последните двадесет го правя по навик.
        Резултатът е, че съм ял толкова много бой през живота си, колкото не са яли сто души, които дори и юмрука си не знаят да свият. Освен това при всяко застудяване разбирам , колко много кокали и стави имам. Пораженията са с дълготраен , бих казал вечен ефект. Ето защо не насочих изобщо сина ми към подобни спортове, нито пък някога съм се захващал да го тренирам. Напълно съзнателно съм го разкарвал от подобни мисли.
        И не си мислете, че като тренира силов спорт и е защитен.
        Такива ядат най-много бой.
        Таекуон-до, карате, айкидо....
        Всичко това са лайна!
        Свободната борба и джудото са спортовете, които дават най-добри бойни качества. Но травматизма там е ужасен.
        Колега, най-добрият спорт за едно дете е туризма във всичките му форми.
        Още от 4-5 годишна възраст татковците по дежурство събирахме хлапетата и ги водихме на екскурзии по близките баири. Така се научават на много неща, за които обикновено много късно се замисляме, че всъщност не сме ги научили. Как да си напалят огън, как да се скрият от дъжда, как да си опечат гъба или картоф или тиква, какво става за ядене и какво не. кои гъби са за ядене и кои имат двойници;как да се облечеш;как да си вържеш обувките....
        Списъка е безкраен.
        Освен това има и организирани походи с инструктори по туризъм. Видях една такава група на Витоша. останах много приятно впечатлен от резултатите, които бяка постигнали двамата водачи. Децата бяха около 7-10 годишни, но вече много сериозни и отговорни. Явно много им харесваше.

Накратко: вземи му едно колело и му бий един шут да кара в парка или каквото там има.
        поинтересувай се, дали няма кръжок или секция по туризъм. Може да е замаскирана като кръжок по история или география.
        Плуването също е добре, стига да му харесва.
        Изобщо не го насилвай! Остави го сам да реши с какво иска да се занимава! Много добри са и стрелковите спортове. Всъщност ти ги препоръчвам успоредно с туризма. Те са и свързани!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

този, който си мисли, че тренирайки боен спорт няма да бъде набит - той не е тренирал.

като комплекс от качества, които развиват е най-достъпното, ленсо и бързо

туризмът също е много важен за едно дете, ако не го взимате навсякъде с вас, за да може да вижда нещата, които иво изброи, елементарни неща свързани с оцеляването, задължително се организирайте, наистина е полезно

но тук се говореше за спорт - в чистия смисъл на думата спорт, а не дейности, които не се изключват от спорта, даже са задължителни

и наистина е важно да не го насилваш - на него ще са му интересни неща, които на теб няма да са ти интересни - идеята не е да прави неща, които ти искаш той да прави

пп: относно травмите - най-важното е една тренировка е загрявката и разтягането - 40 минути преди и 20 минути след всяка тренировка - задължително - така травмите се ограничават до нивата, които ги има всеки друг човек, независимо какво тренира или прави в свободното си време
          Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 13:02.
          sigpic
          днес съм в почивка ---

Comment

Скално катерене
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
              Скално катерене
              И парапланеризъм.
              Тва не е за деца.
              Пълнолетните празноглавци може да рискуват колкото искат. Така е и с моторджиите.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                И парапланеризъм.
                Тва не е за деца.
                Пълнолетните празноглавци може да рискуват колкото искат. Така е и с моторджиите.
                Щом казваш,дъщеря ми е на 7 и вече 2 години го прави,има си клубове за тази работа,които са истински професионалисти,нашия се казва Мачирски.Пролетно време организират 3 дневни кампове на Вратцата.

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Щом казваш,дъщеря ми е на 7 и вече 2 години го прави,има си клубове за тази работа,които са истински професионалисти,нашия се казва Мачирски.Пролетно време организират 3 дневни кампове на Вратцата.
                  Радвам се.
                  Нищо друго не мога да кажа.

За мен това са опасни спортове.
                  "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                  К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                    Радвам се.
                    Нищо друго не мога да кажа.

За мен това са опасни спортове.
                    Имаш ли дете ?

Comment

Имаш ли дете ?
                      Има....кара го милото да игра шах с каска,налакътници,наколенки и маска...мерки за сигурност.
                      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Като малък тренирах джудо и резултата е че си прецаках ставите.
                        Добър спорт за деца е леката атлетика и плуване.
                        ...

Comment

Спортния бридж, естествено с импова таблица и система с условни анонси, също развиват, но това е за по-големи деца.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Спортен бридж какво общо има със физическия спорт.
                            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                              Спортен бридж какво общо има със физическия спорт.
                              Я, виж заглавието на темата - да виждаш да се споменава в него за физически спорт.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Ми може и кръжок по математика.
                                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                                X