Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за катастрофирала кола

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет за катастрофирала кола

Здравейте колеги,
    Снощи на кръстовище в София един бакшиш ме удари отпред в ляво и в момента видимите щети по колата ми са:счупени:броня,капак,калник,фар,мигач,престилка, радиатор,кулер,казанче за климатик,смачкани носещи греди и доколкото видях носача е разместен(в протокола от КАТ е описана счупена ходова част). Утре ще звъня на гражданската на бакшиша да ми правят оглед. Понеже не ми се е случвало, а възможно е да има и още щети, застрахователите само видимите ли записват или я карат на сервиз? Полицая ми каза, че ще го търся после бакшиша да го черпя понеже от застраховката му доста ще ми дадат, а и аз така съм чувал. Това така ли е? Като цяло има ли някакви "пинизи" как да изкарам повече?
    Alfa Romeo 146 1.9 JTD 01' ex
    SAAB 9-3 SS 1.9TiD
    sigpic

Първоначално публикувано от Grizoo Покажи съобщение
    Здравейте колеги,
    Снощи на кръстовище в София един бакшиш ме удари отпред в ляво и в момента видимите щети по колата ми са:счупени:броня,капак,калник,фар,мигач,престилка, радиатор,кулер,казанче за климатик,смачкани носещи греди и доколкото видях носача е разместен(в протокола от КАТ е описана счупена ходова част). Утре ще звъня на гражданската на бакшиша да ми правят оглед. Понеже не ми се е случвало, а възможно е да има и още щети, застрахователите само видимите ли записват или я карат на сервиз? Полицая ми каза, че ще го търся после бакшиша да го черпя понеже от застраховката му доста ще ми дадат, а и аз така съм чувал. Това така ли е? Като цяло има ли някакви "пинизи" как да изкарам повече?
    Прав е полицая, ще ти дадат (ако е добре намачкана) 4 ри цифрена сума и като поразпродадеш каквото е здраво, ще земеш сума която на цяла здрава кола няма как да земеш
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Калника,броня,капак не стават за нищо, но имат ли в предвид карантията(радиатори,кулер,ходова част и т,н.)?
      SAAB 9-3 SS 1.9TiD
      sigpic

Comment

Калника,броня,капак не стават за нищо, но имат ли в предвид карантията(радиатори,кулер,ходова част и т,н.)?
        Ако са пострадали и те, ще ги опишат. Застрахователите ще ти обяснят какво и как да направиш, да ти опишат щетите, или пък ти ги попитай.
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Мисля че оценяват само видимите щети, но не съм сигурен.http://clubalfaromeo.com/forum/showt...=80979Дали ще спечелиш не знам, аршините са различни.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Имаш право на няколко огледа.
            За това колата в сервиз, разглобява се всичко, викат се да я огледат и да записват всичко.
            Ама най-важното в цялата схема е да познаваш някой от сервиза. Защото и от тях зависи много точно какво ще покажат допълнително, което не се вижда на пръв поглед.
            Това означава и най-дребните детайли - да речем щипките по корите даже.

Успех.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Гума и джанта могат ли да се заведат като щета?
              SAAB 9-3 SS 1.9TiD
              sigpic

Comment

може
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

Мен преди ме викнаха на допълнителен оглед като си заведох щетата за скрити щети. Имаше две седмици (не съм сигурен за срока) да се появиш ако желаеш. Тогава ми свалиха бронята да огледат надолу за какво иде реч.
                  Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

Днес ходих до застрахователите да попълня искане за оглед, като човека беше доста свестен и ми обясни доста неща. Това което го разбрах, че най-добре ще излезе ако я пишат тоталка, но не го разбрах само за това как ще ми я платят в тоя случай. Обясни ми човека, че се гледа по Шваке цената но не трябвало да надхвърля над 75% от пазарната цена(гледали от cars.bg), при което аз го разбирам ако по шваке я дават 3000лв, а средна цена по сайтове е 1500лв те ще ми платят 1500лв. Ако това някой ми го обясни точно какво се има в предвид ще съм благодарен.
                    SAAB 9-3 SS 1.9TiD
                    sigpic

Comment

Ще видят горе/долу средната цена на кола като твоята. Ако ти пишат колата тотал щета ще ти платят 75 % от пазарната цена. Примерно, ако средната цена е 2000лв х 75% = 1500лв.
                      Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Гума и джанта могат ли да се заведат като щета?
                        Ако дот-а на гумата е от тази година...би трябвало да ти я платят на 80% от стойноста.....джантата има и тя овехтяване.....и не си мили, че си ударил кьоравото....тотал щета се определя, след като сеизчисли, че ремонта надвишава пазарната цена....и то май ти плащат при твоя случай определени проценти....като запазваш колата.....другото да я разхвърляшна части...е на ден по левче.....няма да ги усетиш тия пари.....не си автоморга, за да печелиш от това....
                        Както и да го погледнеш е неприятно.....само ядове...ако става за правене я прави....ако не събирай за друга + това,което вземеш от старата....
                        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                        X