Аз съм от София, но имаме къща на село и обичам страшно много да ходя там. Друго си е да те събудят петлите на съседите. Садя цветя основно, но и зеленчуци. Тая година стнаха много хубави пъпешите и дините. Догодина ще насадя повече.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Бъди себе си, стани селянин!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеАз съм от София, но имаме къща на село и обичам страшно много да ходя там. Друго си е да те събудят петлите на съседите. Садя цветя основно, но и зеленчуци. Тая година стнаха много хубави пъпешите и дините. Догодина ще насадя повече.
Само една фактологична поправка, пъпеши и дини се сеят
Човек трябва да знае какво иска.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Каквото и да говорим, градовете (така наречените мегаполиси) в цял свят растат, тази тенденция продължава и ще се развива.Да, има отрицателни и негативни тенденции в това, но има и много положителни.
МНого мои съученици заживяха в околностите на София, децата им вече големи гледат само как да избягат от мечтите на родителите си пък и да се наврът в града.
Та така, истината винаги е относителнаLast edited by fred; d.m.y г., 20:36.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеАз малко нищо не разбрах. Лизингова кола, кредитни карти, пък в същото време скъсани обувки и филии с кашкавал от празен хадилник. Това се казва чиста комплексарщина и липса на финансова дисциплина и приоритети.
По дълбоката провинция положението е потресаващо, там и 5 лева са много пари. Няма нищо лошо да се адаптираш към условията и да изкарваш пари в големия град, за да свързваш двата края. До колко е правилно всичко да е концентрирано в София е отделен въпрос. Това си има плюсове и минуси.
Авторът очевидно е много, много объркан човек, който поради грешна подредба на живота си е стигнал до "кой съм аз и за какво съм на този свят". То няма нищо лошо, хубавото е, че се замисля.
А между другото най-големите профани, идиоти и малоумници, абе пълни селяни, които пoзнавам са от София, кореняк софиянци.
Хората, които не знаят какво искат и нямат система от ценности и приоритети, винаги искат да живеят само с позитивите от житейския си избор, но без да приемат негативите.
Е не може и душата в рая.
Много било хубаво да се върнеш на село - ама ще искаш кола, ще искаш интернет, ще искаш среда и общуване, ще искаш образование и перспективи за децата си. И пак ще си недоволен.
Ако ти допада повече опростения начин на живот - хващаш се и го практикуваш, без да мрънкаш и да изливаш словесни диарии.
Най-смешни са ми хора, които на лягане и на ставане мрънкат против съвременната цивилизация, технологиите и т.н. , но щедро се възползват от екстрите, които те предоставят.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Кореняк софиянците са чисти селяни шопи, защото през 1878г. градът се състои от около 20 хиляди души-шопи, цигани, евреи, турци и т.н.
През 20 те години на 20 век градът нараства бързо, както благодарение на околните села, така и на емигрантите от Македония и Одринска тракия.Та кореняка не е нещо благородник
Не знам, не помня вече кой беше казал една много умна мисъл:
Цял живот съм делял хората на две категории - добри и лоши и този критерий никога не ме е подвел.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
аз съм си свел контактите с хора от провинцията до минимум,имам в предвид не се задолбочавам не се мисля за по-образован то от тях няма по-образовани просто съм сложил цедка,не ми върви с тия хора не мога да се разбера с тях имам предвид за работа или за лични отношение защото съм имал гаджета несофиянки и повече не искам.аз съм против агресията която донесоха с себе си пришълците против съм тарикатията и обноските им и нетолерантното отношение към съседи природа и всичко и заобикалящата го среда,в нашият блок тези който са на квартира никога не слязоха да чистят сняг пред блока да ремонтират пейка да боядисат или каквото и да било,просто консуматори,интересува ги само да има ток и асансьор,не слагам всичко под един знаменател но масовката това което виждам е това,не искам да имам допир с такива хора да знам как мислят или какво искат,преди инвазията след като Желю Желев махна софиското гражданство София беше града на мечтите изчислен за 800 000 хиляди жители с 62 километра Околовръстно шосе с училища с болници с поликлиники с районни управления градски транспорт и тн,след това всичко стана хаос и нихилзъм заради тези който дойдоха и сега някой от тях с цялата си наглост вика-абе София е бетонен боклучарник на село е по-хубаво...това е една от най зелените столици,пълна е с кариери за интертни материали,има езера,има минерални извори в подножието на планина е и с добра умерена надморска височина,просто не ми се изброява,повечето ми познати и приятели са отвратени от задръстването и пренаселването и от изброените причини,друг е въпроса че наистина подбиха заплащането,първо се започна с строителните работници дето нахлуха,ако аз отида в селото му и започна да се пазаря и да взимам наполовина и да пренаселвам и да взимам неговото?темата е наболял въпрос ако наистина това е темата.
Comment
-
Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщениеаз съм си свел контактите с хора от провинцията до минимум,имам в предвид не се задолбочавам не се мисля за по-образован то от тях няма по-образовани просто съм сложил цедка,не ми върви с тия хора не мога да се разбера с тях имам предвид за работа или за лични отношение защото съм имал гаджета несофиянки и повече не искам.аз съм против агресията която донесоха с себе си пришълците против съм тарикатията и обноските им и нетолерантното отношение към съседи природа и всичко и заобикалящата го среда,в нашият блок тези който са на квартира никога не слязоха да чистят сняг пред блока да ремонтират пейка да боядисат или каквото и да било,просто консуматори,интересува ги само да има ток и асансьор,не слагам всичко под един знаменател но масовката това което виждам е това,не искам да имам допир с такива хора да знам как мислят или какво искат,преди инвазията след като Желю Желев махна софиското гражданство София беше града на мечтите изчислен за 800 000 хиляди жители с 62 километра Околовръстно шосе с училища с болници с поликлиники с районни управления градски транспорт и тн,след това всичко стана хаос и нихилзъм заради тези който дойдоха и сега някой от тях с цялата си наглост вика-абе София е бетонен боклучарник на село е по-хубаво...това е една от най зелените столици,пълна е с кариери за интертни материали,има езера,има минерални извори в подножието на планина е и с добра умерена надморска височина,просто не ми се изброява,повечето ми познати и приятели са отвратени от задръстването и пренаселването и от изброените причини,друг е въпроса че наистина подбиха заплащането,първо се започна с строителните работници дето нахлуха,ако аз отида в селото му и започна да се пазаря и да взимам наполовина и да пренаселвам и да взимам неговото?темата е наболял въпрос ако наистина това е темата.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеКореняк софиянците са чисти селяни шопи, защото през 1878г. градът се състои от около 20 хиляди души-шопи, цигани, евреи, турци и т.н.
През 20 те години на 20 век градът нараства бързо, както благодарение на околните села, така и на емигрантите от Македония и Одринска тракия.Та кореняка не е нещо благородник
Не знам, не помня вече кой беше казал една много умна мисъл:
Цял живот съм делял хората на две категории - добри и лоши и този критерий никога не ме е подвел.
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеСподелям напълно усещанията ти и ако заплащането беше по-добро и пътищата една идея по- поддържани щях да си живея повече на село, а не в бетонното "гето".
Само една фактологична поправка, пъпеши и дини се сеят
Човек трябва да знае какво иска.
Моето село е по магистралата и стигам за 45 минути.
Comment
-
София просто няма инфраструктурата да поеме толкова народ, колкото се изсипа в нея. Аз лично на този етап не бих отишъл да живея там. И в малките градове има възможности за добър живот, стига да ставаш за нещо. Колкото до спора Софиянци vs. провинция, според мен е излишен. Всичките сме затънали еднакво в лайната.
Comment
-
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеСофия просто няма инфраструктурата да поеме толкова народ, колкото се изсипа в нея. Аз лично на този етап не бих отишъл да живея там. И в малките градове има възможности за добър живот, стига да ставаш за нещо. Колкото до спора Софиянци vs. провинция, според мен е излишен. Всичките сме затънали еднакво в лайната.
Защо реши, че всички са там."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Къв ви е шибания проблем, че не мога да разбера? Айде единия е ерген и е леко злобен, четохме му за мръсното бельо на скоро. Нямам право на мнение ли, кво? И ти и неграмотника горе заминавате в игнор списъка, въобще не смятам да хабя време да се занимавам с хора, дето единствените им социални контакти са по форумите. Може да ме плюете всички, аз си знам цената и не ми пука за мнението на разни дърти ергени и тролове.Last edited by Doomguy; d.m.y г., 22:32.
Comment
-
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениевъобще не смятам да хабя време да се занимавам с хора, дето единствените им социални контакти са по форумите. Може да ме плюете всички, аз си знам цената и не ми пука за мнението на разни дърти ергени и тролове.
---------- Post added at 22:37 ---------- Previous post was at 22:34 ----------
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеСофия просто няма инфраструктурата да поеме толкова народ, колкото се изсипа в нея. Аз лично на този етап не бих отишъл да живея там. И в малките градове има възможности за добър живот, стига да ставаш за нещо. Колкото до спора Софиянци vs. провинция, според мен е излишен. Всичките сме затънали еднакво в лайната.
Иначе за спора Софиянци vs. провинция, такъв няма. Това обикновено е монолог, който се води само от представителите на провинцията.
Comment
Comment