Известие

Collapse
No announcement yet.

Отказ на щета по каско-как може да се обжалва?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отказ на щета по каско-как може да се обжалва?

Здравейте,
    Някой обжалвал ли е отказ за щета по каско и какъв е реда!Става въпрос за дребни щети по боята от врати на други коли по заден калник и врата.Миналият ден са ми изпратили писмо, че ще ми платят само боядисване на вратата, а за калника ми отказват, тъй като на снимките при първоначалният оглед се виждали въпросните щети.Сумата не е голяма и не ми се занимава, но ме дразни факта, че когато правиха огледа на калника му нямаше абсолютно нищо и в протокола за оглед няма нищо отбелязано по колата, за разлика от предходната година, когато имах щети по задната броня, които си описаха в протокола.Тези техни снимки имат ли някъква стойност при положение , че в протокола няма никакви забележки.
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

здрaвей.

имa двa нaчинa зa обжaлвaне- нa aдминистрaтивно ниво т.е. пред директорa нa зaстрaховaтелното дружество, кaто си изложиш твоите мотиви и другият нaчин е по съдебен ред.по съдебен ред снимките не игрaят кaто докaзaтелство.тaм ще се ползвa вещо лице който ще гледa кaкво е нaписaно при първонaчaлния оглед и кaкво е констaтирaно при последвaщ.тaкивa делa се точaт около 1-2 години но по принцип aко си хвaнеш съвестен aдвокaт можеш дa пожънеш успех.поздрaви
    Last edited by syfer; d.m.y г., 20:08.
    Бивша:156 2.4 JTD-140 Distinctive
    Настояща: Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI- 150 h.p.живички мъркат.

Comment

Пишеш възражение до изпълнителният директор на конкретното застрахователно дружество в свободен текст с твоето виждане на нещата и ако си поне малко прав ще има корекция от тяхна страна.
      нещо подобно :

До изпълнителния Директор на ЗК ...........

Възражение
      от
      ..................
      Господин изп. Директор, смятам че отказването на обезщетение по щетa № ......... на автомобил ................ с номер ............, заведена на 07.10.2013г.(примерно) е неправомерно.

..............................................( описваш защо мислиш така), като общо взето наблягаш на това:

"при огледа на калника му нямаше абсолютно нищо и в протокола за оглед няма нищо отбелязано по колата"

Завеждаш възражението в деловодството и си взимаш номера под който е заведено.
      Не се отказвай, нищо че сумата не е голяма, те на това разчитат. На мен преди време ми направиха корекция в моя полза за щета, която ми беше отказана. И то точно защото подадох възражение след писмо, с което ми отказваха щетата.
      Така или иначе не губиш нищо.
      Успех!
      Last edited by bager; d.m.y г., 14:22.
      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Това е присъщо на по-малките застрахователчета. Заради идентичен случай избягах навремето от някакъв ***инс (не ги помня точно кои бяха). Правят се на умрели лисици като цяло.
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Каското ми е в Армеец и за близо три години не съм имал проблеми, но явно са видяли , че ми изтича след няколко дни, и са решили да спестят някой лев.

Comment

Преди три години при сключване на полицата ако е описан калника "гориш".При всяко следващо подновяване на огледа не се описва нищо.Но гледат снимките от първото сключване. Пускаш жалба за преразглеждане на щетата.
            Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Не мисля, че е точно така.Винаги съм държал колата да мине оглед при сключване с попълнен протокол при всяко подновяване.Дори когото си отстраних щетата на бронята по време на застраховката, веднага отидох да я снимат, и да ми напишат нов протокол без описани забележки.Не знам какво са снимали преди три години, но в момента имам протокол без забележки при сключване на последната застраховка.

Comment

Какво пише в протокола? "подновяване" или "няма забележки"
                Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Нито "подновяване", нито "няма забележки"!
                  Last edited by stu; d.m.y г., 22:20.

Comment

Аз не съм се сблъсквал точно с такъв проблем, но при по-сериозен дори след подобна жалба до директора и веднага си промениха и поведение и предложение.

Добре е да знаеш, че след като оправиш дадена щета, която е описана при първоначален оглед, трябва да отидеш да ти опишат, че е оправено. В противен случай не очаквай да ти платят за боя на детайл, който е бил описан с малка драскотина, пък сега примерно е прецакан на съвсем друго място.
                    www.facebook.com/workshox

Comment

Първоначално публикувано от syfer Покажи съобщение
                      здрaвей.
                      ...тaкивa делa се точaт около 1-2 години но по принцип aко си хвaнел съвестен aдвокaт...
                      Моето се точи вече почти 3г., това е крайна мярка, иначе за едно издраскване не си заслужава да се съдиш, но въпроса е все пак принципен.

Първо си подаваш жалба до изп. директор, както са ти казали колегите, после при отказ, ако искаш завеждаш иск.
                      sigpic
                      ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                      0889 636 093

Comment

Working...
                      X