Имам един въпрос които много ме мача.Ако се тряснеш с колата в някоя дупка,и в последствие на удара ти се счупи нещо по колата може ли да осадиш някои за това ,че си си счупил колата в дупката по патя?Аз скоро ще отида и в КАТ да питам,но вие ако знаете нещо по въпроса ае кажете,а и каква е процедурата по която трябва да се деиства.(изопщо ако има процедура де).Преди дни ми се случу инцидент с един приятел в една яма меко казано на патя,и се замислех,че ако ми се случи на мене нещо такова да деиствам адекватно и на време.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Може ли да стане в Бг???
Collapse
X
-
Пари,време,нерви и накрая пак нищо.
PS.АЗ лично два пъти пукам по две гуми наведнъж(счупени джанти,скъсан тампон,пробит капак,крива ос сцепени гуми и т.н.)и знам,че нямам шансове срещу общината
Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti
Comment
-
На теб случило ли ти се е или просто питаш
Ако/когато се треснеш в дупка, никога не викай КАТ на място, а задължително САМО СЕ ОБАДИ ПО ТЕЛЕФОНА, да си запазиш номер за оглед в КАТ, където да занесеш джантата и задължително да напишеш като обяснение в проткола, че дупката е била: "С ЦЯЛАТА СИ ПЛОЩ НА ПЪТНОТО ПЛАТНО, НЕОБОЗНАЧЕНА И НЕОБЕЗОПАСЕНА, ПЪЛНА С ВОДА!!!"
Във всеки противен случай ти ще си виновен и ще ти бъде съставен акт за несъобразяване с пътните условия, след което си безсилен в съда, ако изобщо се стигне до съдsigpic
Comment
-
Да,аз така ударих една "мъжка" дупка пълна с вода с около 30 км/ч и последиците бяха 2 гуми с балон,изпуснал преден и заден амортесьор,2 скъсани тампона на двигателя,скъсана мека връзка на ауспуха и 2 криви джанти-щетите ми бяха за 800 лв
Не можеш да осъдиш общината,освен ако не си някой голям баткоAlfa Romeo 146 TI 97 FACELIFT
Comment
-
Първоначално публикувано от IXIBITДа,аз така ударих една "мъжка" дупка пълна с вода с около 30 км/ч и последиците бяха 2 гуми с балон,изпуснал преден и заден амортесьор,2 скъсани тампона на двигателя,скъсана мека връзка на ауспуха и 2 криви джанти-щетите ми бяха за 800 лв
Не можеш да осъдиш общината,освен ако не си някой голям батко
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
наскоро по нова гледах за един дето на кръговото в една дупка си счупи кола - повикал КАТ и те му съставили акт, че е карал не изпрвен автомобил и отрекли дупка да съществува там....... мисля че това да осъдиш общината в БГ е causa perduta....Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer
Comment
-
Лелеее,хора ае поне малко надежда ми вдъхнете за тази държава.А иначе всъщност всичко зависи от това какво щв ти напишат в протокола от КАТ ,така ли?
Първоначално публикувано от KukuНа теб случило ли ти се е или просто питашАлфа33 1.7 IE 92г
Comment
-
при мене имаше такава случка преди години със 145-цата,
бичим си ние по Симеоновско нагоре, там са х2 ленти в платно, широк път, неосветен, беше вечерта и в последния момент виждаме дълбок трап, напречно обхващащ и двете ленти (варианта беше да се заобиколи в насрещното, но то беше пълно с коли) при което със скорост от около 60 км влизаме в него - ефекта беше разкачане на гърнето от към двигателя. Тая дупка явно беше оставена от строителите, които са копали, но можеше да има някави знаци, нещо..... не съм се занимавала нито с куки, нито с нищо след това, защото просто не ми се вярва да имам успех с такова нещо в Б-я...........Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от KukuНа теб случило ли ти се е или просто питаш
Ако/когато се треснеш в дупка, никога не викай КАТ на място, а задължително САМО СЕ ОБАДИ ПО ТЕЛЕФОНА, да си запазиш номер за оглед в КАТ, където да занесеш джантата и задължително да напишеш като обяснение в проткола, че дупката е била: "С ЦЯЛАТА СИ ПЛОЩ НА ПЪТНОТО ПЛАТНО, НЕОБОЗНАЧЕНА И НЕОБЕЗОПАСЕНА, ПЪЛНА С ВОДА!!!"
Във всеки противен случай ти ще си виновен и ще ти бъде съставен акт за несъобразяване с пътните условия, след което си безсилен в съда, ако изобщо се стигне до съдLexus IS200
Comment
-
Подобна тема сме разисквали през януариИнтерестното е,че по това време при един подобен инцидент,има намеса на медиите в помощ на потърпевшия
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... ght=#97972Alfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 10.2001
------------------------------------------
Comment
-
Колеги аз пък мога да ви кажа ,че познавам човек, който осъди общината в Шумен, заради дупка.Различното при него беше, че е таксиджия и всички негови колеги бяха са дигналуи на бунт а пък и той вследствие на удара освен рабита кола имаше и леки наранявания.Доста е ходил по-мъките но накрая успя и ги усъди за не малко пари.145, 1.6 I.E. Boxer
Lancia Lybra 2.4 jtd 140+
Subaru Legacy 2.5
Comment
Comment