Известие

Collapse
No announcement yet.

Сервизите с гаранция за ремонта на колата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сервизите с гаранция за ремонта на колата

http://plovdivnews.net/index.php?opt...ons&Itemid=126
    Автосервизите ще дават гаранция за ремонта на колата, предвижда проект за изменение на Закона за движение по пътищата. Сега гражданите не могат да си търсят правата, тъй като голяма част от сервизите не издават касови бележки и изобщо не са регистрирани като такива. Предвижда се да бъде забранен ремонтът на автомобили в гаражи, градинки и тротоари. Промените се налагат, тъй като според статистиката на КАТ всяка четвърта катастрофа у нас става заради техническа неизправност. Друга причина за инцидентите е и остарелият автопарк.
    От 3 200 000 регистрирани автомобила само 5,1% са до 5 години, 32,4% са до 15 години и над тази възраст са 62,5%.
    Това означава, че всяка втора кола, която се движи по пътищата на страната, е стара, като се добавят и некачествените ремонти, проблемът става сериозен, обясни Емил Германов, председател на Съюза на автосервизите в София. Той обясни, че голяма част от работилниците за коли не са регистрирани и не подлежат на никакви санкции, склонни са да ползват всякакви части, без да гарантират качеството им.
    Германов представи вчера предложенията за изменение на закона, според които автосервизите трябва да бъдат вкарани в регистър и да подлежат на санкции. Идеята е за извършване на ремонт без регистрация глобата да е от 1000 до 5000 лв. Освен това сервизите трябва да заявят какви дейности ще обслужват и ако извършват ремонт на спирачки примерно, а нямат разрешение за това, също да бъдат глобявани до 3000 лв. Промените в закона ще забранят и извършването на ремонтни дейности извън сервиза, като санкцията за това ще е до 2000 лв.
    Представител на Комисията за защита на потребителите допълни, че всеки ден при тях постъпват поне по три жалби от граждани, пострадали от автосервиз. Най-честите проблеми били калпав ремонт, неиздаване на касова бележка и поставянето на некачествени резервни части.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Кви са тия 1000 до 5000, че той комар ги ухапал. Ако смятат с такива санкции да стреснат някого...?
    ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Omni Покажи съобщение
      Кви са тия 1000 до 5000, че той комар ги ухапал. Ако смятат с такива санкции да стреснат някого...?
      Да, но правиш нещо дребно по колата пред блока и идва някакъв и те тресва 1000, защото правиш неправомерен ремонт.

Comment

Eдин пич пред блока с едно Сузуки сега бере ядове. Някакъв му сменя магарето преди време, щото старото му изгни и днес на входа на София му паднал единия болт на носача, та слязъл, намерил си го и се прибрал с пътна помощ. Оня се води "майстор". Кажете ми сега кое е по-опасно, да си сменя сам носача, и да стягам като луд почти късайки болтовете, или кварталния пияница в трафопоста да забрави да го стегне, щото е пиян на мотика. Да го д*ха държавата, моя гараж е подземен и в него ще си ремонтирам ако искам и новото Мазерати, ако искам и някоя Лада 1500.
        1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Приятели, докато хората нямат лев и ни крадат разни нагляри-управници винаги ще има цигании - части втора употреба, гуми на телове, търсене на нереална цена за труд и т.н. Слагал съм накладки втора употреба, носили са ми носач "от снакс", който му излизат резбите като кашкавал да го сглобявам с гайките от стария носач, търсили са ми спирачна течност втора употреба, смянял съм масла без филтри и т.н. Толкова цигании съм видял и нищо от това не е от хубаво. Малко по-малко такива съм ги спрял, който иска да се сърди файда от тях няма само разправии и проблеми, но хората не са виновни.
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

В случаите когато ходя на сервиз, предпочитам частите да са доставени от сервиза, а не от мен, още повече че цените са по- ниски от това, което мога да намеря аз, правя уговорка, че искам добро качество, преди монтажа ми ги показват и ми връщат старите части. За съединителя получих 80 000 км. гаранция и някаква ремонтна карта , мисля че това е нормален начин на работа. Предпочитам сервизи с необходимото оборудване, не бих си оставил колата в мизерно мръсно гаражче без елементарни условия за ремонти, колкото и да са прехвалени.
            Записвам час и колата се вкарва веднага.
            Last edited by lordliness; d.m.y г., 16:18.

Comment

Нали не се заблуждавате, че тези глупости ги мислят за добро? Това е поредния геноцид над шофьорите, с цел пълнене на нечия гуша. Разбирам всички пътища да са перфектно асфалтирани и маркирани, ама далеч не е така...

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
              В случаите когато ходя на сервиз, предпочитам частите да са доставени от сервиза, а не от мен, още повече че цените са по- ниски от това, което мога да намеря аз, правя уговорка, че искам добро качество, преди монтажа ми ги показват и ми връщат старите части. За съединителя получих 80 000 км. гаранция и някаква ремонтна карта , мисля че това е нормален начин на работа. Предпочитам сервизи с необходимото оборудване, не бих си оставил колата в мизерно мръсно гаражче без елементарни условия за ремонти, колкото и да са прехвалени.
              Записвам час и колата се вкарва веднага.
              Нали знаеш, че сервизи като този се броят на пръсти. И все пак оборудването не означава непременно професионализъм.
              Last edited by Doomguy; d.m.y г., 16:22.

Comment

Голям-малък сервиз или пък "оторизиран" , частите идват от едно и също място. Всичко зависи, до колко е фалшива партидата, която са докопали търговците.
                Приказките са добри, но целят само едно: по нататъшното профанизиране на нацията ни.
                Аз не знам, някъде да е забранено да си правиш сам колата. Сега около 40% от ремонта на колите всеки си ги прави сам. Може и да са повече.
                Точно тия проценти иска държавата да минат през касовите апарати и да се обложат с данъци. Никой не го интересува, че по тоя начин ще се пресече интереса към подобни ремонти, а това пряко ще удари върху сръчността на българина. За някои малко мъгливо се изразявам, но повечето ще ме разберат. Сръчността се развива още в най-ранна детска възраст. И аз съм клечал до вуйчовците и дядо ми и съм им се мотал в краката.
                По тоя начин ще ни забранят и да си ремонтираме печките, ВиК, да си навиваме крушки......
                Най-накрая ще ни искат и сертификат, дали можем да си онождаме жените
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

на някои електроуреди производителите пишат, че ако не са монтирани от сервиз и правоспособен техник гаранцията отпада?!

Comment

Нямам нищо против да си платя колкото трябва, но да получа качествена услуга, но за съжаление имам съмнения, че отново ще се сблъскам с познатите отношения - разни префърцунени сервизи, в които хората нищо не разбират, въпреки условията и оборудването.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                      Приказките са добри, но целят само едно: по нататъшното профанизиране на нацията ни.
                      Аз не знам, някъде да е забранено да си правиш сам колата. Сега около 40% от ремонта на колите всеки си ги прави сам. Може и да са повече.
                      Точно тия проценти иска държавата да минат през касовите апарати и да се обложат с данъци. Никой не го интересува, че по тоя начин ще се пресече интереса към подобни ремонти, а това пряко ще удари върху сръчността на българина. За някои малко мъгливо се изразявам, но повечето ще ме разберат. Сръчността се развива още в най-ранна детска възраст. И аз съм клечал до вуйчовците и дядо ми и съм им се мотал в краката.
                      По тоя начин ще ни забранят и да си ремонтираме печките, ВиК, да си навиваме крушки......
                      Най-накрая ще ни искат и сертификат, дали можем да си онождаме жените
                      Напълно съм съгласен с теб. Няма как , обаче да ме накарат да дам пари на някой да ми свърши някаква работа при положение , че аз мога да си я свърша.
                      АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                      http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Ако дойде някой да ме глобява защото правя ремонт на улицата а това влиза в някакъв конфликт с обществения ред, замърсявам, зашумявам или загрозявам околната среда......все някак ще го приема.

Ма да дойде някой пундел и да ми търси сметка, защо си ремонтирам моята кола, при положение, че имам нужните познания и практика за това......
                        Дори автосервизът трябва да дава гаранция само пред ползвателя на услугата с цел да не бъде той ощетен, както се прави, когато си купуваш телевизор.

Нали в крайна сметка се минава на ГТП и там се плаща една сума. Нали това е инстанцията, която трябва да окачестви колата?

Обидно ми е заради това, че държавата се отнася с мен като с малко дете!

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                          Нали знаеш, че сервизи като този се броят на пръсти. И все пак оборудването не означава непременно професионализъм.
                          Използвам услугите на минимум два сервиза, които съм преценил внимателно, оборудването не е всичко, но гарантира, ако се използва, че ремонта ще се извърши и контролира според правилата

---------- Post added at 19:08 ---------- Previous post was at 19:02 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение

Обидно ми е заради това, че държавата се отнася с мен като с малко дете!
                          Да се отнасят с теб, като с дете е комплимент, те се отнасят с нас, като с кретени, дебили и въобще като хора със забавено умствено развитие.
                          Last edited by lordliness; d.m.y г., 19:04.

Comment

Поредния опит да погребат малките сервизи, за сметка на по-големите. Големите ще вдигнат цените , няма да имаш избор, а както разбрахме и пред блока не може да смениш крушките ...
                            ...

Comment

във великите западни демокрации с които се мерим има сервизи в които срещу минимално заплащане за ползване на подемник и инструменти човек може да си ремонтира сам колата

Comment

Working...
                              X