И в София не е като да няма такива сервизи. Подемник, инструменти под наем , ако ти трябва и помощ и т.н.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Сервизите с гаранция за ремонта на колата
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеИ тук има автомивки, работещи с 1лв. за 3,5мин., но опираме до това, че ползващите трябва да са сръчни.
Очаквам в скоро време, това на някой умен бюрократ да му дойде гениалното прозрение, че недобре измитите автомобили са сериозна предпоставка за произшествия.
Поради това - само сертифицирано миене за около 100 лв.!
В противен случай глоба от 5000 до 10000!
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
)))...тая тема, като оная..."Професори по книга"....
При нас качественото обслужване в автосервизите е занижено с някой изключения.....
Например....миналата година декември месец ми се наложи да сменям гуми в Германия.....влизам в един сервиз....почти като наште гаражни....сменя ми човека гумите.....натяга ги с динометричен ключ....а не като наште гумаджий с пистолета, и като спуках гума на прохода Петрохан трябваше да търся тръба, за да си отвия болтовете....
И същият този човек германеца ми обеснява...да отида да завъртя едно кръгче на близката детелина на алтубана и да се върна....аз си викам...баси...може да си тръгна без да му плащам.....гуми + монтаж...делавера)....детето ми вика стига глупости бе Тате....отидох завъртях едно кръгче ...върнах се....той пак ги провери с ключа....даде ми един лист, че той ми е правил ггумите с печат...за което дъщеря ми обясни....че това означава, че той ги е ремонтирал и носи гаранция а това......защото аз ссъм на вие с немския....
Е 600 евра...ама човека си залага задника....ако стане нещо там дето е пипал....
п.п.....е къде сме ние, къде са те...в гр.Хенееф...се рзасигра това.....а кажете ми къде у нас е така???По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение)))...тая тема, като оная..."Професори по книга"....
При нас качественото обслужване в автосервизите е занижено с някой изключения.....
Например....миналата година декември месец ми се наложи да сменям гуми в Германия.....влизам в един сервиз....почти като наште гаражни....сменя ми човека гумите.....натяга ги с динометричен ключ....а не като наште гумаджий с пистолета, и като спуках гума на прохода Петрохан трябваше да търся тръба, за да си отвия болтовете....
И същият този човек германеца ми обеснява...да отида да завъртя едно кръгче на близката детелина на алтубана и да се върна....аз си викам...баси...може да си тръгна без да му плащам.....гуми + монтаж...делавера)....детето ми вика стига глупости бе Тате....отидох завъртях едно кръгче ...върнах се....той пак ги провери с ключа....даде ми един лист, че той ми е правил ггумите с печат...за което дъщеря ми обясни....че това означава, че той ги е ремонтирал и носи гаранция а това......защото аз ссъм на вие с немския....
Е 600 евра...ама човека си залага задника....ако стане нещо там дето е пипал....
п.п.....е къде сме ние, къде са те...в гр.Хенееф...се рзасигра това.....а кажете ми къде у нас е така???
На другия ден пътувах до Търново и кеф с нови гуми газ по Витиня със 180.....
Към Правец усещам, че нещо става с возията.
Спирам и виждам, че 3 от секретните болтове са изпаднали а от останалите само 2 са що-годе още стегнати (общо за всички колела).
.....Почти като в Германия.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Куцо, кьораво и сакато тръгнало да става автомонтьор - трябва да има малко и акъл.
Какъв динамотричен ключ за джанти - завиват се толкова, колкото и жена да може да ги отвие с един обикновен телескопичен ключ за джанти за 9лв.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
От сервиз като излизате винаги, ама винаги си имайте едно наумОглеждайте отвсякъде колата, ослушвайте се ден-два, това е моят съвет. Разглобявано, сглобявано - безгрешни хора няма. Аз некарана кола не издавам, то като се замисля и не приемам, с мен влиза и с мен излиза. Да не се излагаме все пак
Има някои колеги, разглобявал 1100 работи, сглобявал, изкарал я пред сервиза, идва клиента - айде чао, тръгва и след 5мин се обажда с кусур, обикновено ядосан щото си е направил сметката в n-часа да е с кола, а тя стояла цял ден примерно пред сервиза докато майсторите пият кафе .. То в някои случаи няма в гаража човек с чисти дрехи да се качи да направи едно кръгче, ама то това е друг въпрос
пп незатегнатите и презатегнатите гуми са следствие от използването само на гайковерт, без притягане на ръка. Гайковерта като бърка, бърка с много - като елката. Удобно е ама нищо не усещаш.Дали си го хакнал на 2-ра или 3-та степен, дали е износен и не стяга, дали е паднало налягането на въздуха - все греда.
Last edited by code; d.m.y г., 21:39.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеВ Маргел срещу караулката на ботевградското ми монтираха 4 нови гуми, закупени от там, докато си пиех кафето. До детелината не ме пращаха и никакви документи не ми дадоха.
На другия ден пътувах до Търново и кеф с нови гуми газ по Витиня със 180.....
Към Правец усещам, че нещо става с возията.
Спирам и виждам, че 3 от секретните болтове са изпаднали а от останалите само 2 са що-годе още стегнати (общо за всички колела).
.....Почти като в Германия.))).....без коментар!
---------- Post added at 19:40 ---------- Previous post was at 19:37 ----------
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеКуцо, кьораво и сакато тръгнало да става автомонтьор - трябва да има малко и акъл.
Какъв динамотричен ключ за джанти - завиват се толкова, колкото и жена да може да ги отвие с един обикновен телескопичен ключ за джанти за 9лв.)
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеЕ ти ги отбираш тия неща......и аз искам да видя жена да сменя гуми с къса пола)
Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеНищо особено не е тази гледка, освен, че е секси.))
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
Comment
-
Много ме дразни, когато някой келеш, само от позицията на това , че е представител на монополист, се тежкари, а ти не можеш нищо друго да направиш, освен да му зашлевиш един шамар.
Такива бяха сервизите с пожарникарчета за преглед на газови уредби и бутилки. за проверка на пожарогасители, асансьорни техници и да не изброявам останалите лайнари!
Лошото е, че няма адекватна защита срещу такава простотия. А би могло да се помисли по въпроса.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Проблема на така наречените "големи" сервизи е че не се грижат за персонала си. Не отделят средства за обучение а и не обичат да плащат. Затова работата там се върши немарливо. От друга страна способен човек с желание може да си спретне прекрасен малък сервиз пълен с доволни клиенти. Няма да давам пример със сервиза който ползвам защото тук похвали има достатъчно за него. Да винаги може да възникне някакъв проблем но пък и се решават бързо. Точно тези малко сервизи които бъркат в здравето на големите са мишена на такива предложенияAlfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Не малките сервизи бъркат големите сервизи.Бъркат работата малките "сервизи" дето нямат дори вид на сервизи, камо ли оборудване да не говорим за чичо Мишо дет разбира от ЗАЗ до АМГ.Бихте ли си дали колата в сервиз дето напасват клапани с подръчно парче желязо и чук. А?Бой по клапана и се е напаснал.За газовите уредби да не говорим.Майстора случайно да сте го питали дали има сертификат или завършен курс за работа с втечнен газ.Н е струва кой знае колко.А тва никой не може ми забрани да си ремонтирам собснвената кола, при положение че не замърсявам паркинга и тревните площи с масла и др.консумативи и не преча на околните.Еле пък какво правя в гаража си.Мисля че иде реч за пишман майсторите дето са се хванали от немай къде с комерсиална цел да ремонтират коли.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
Comment