Известие

Collapse
No announcement yet.

Скапан "дизел" от Еко

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скапан "дизел" от Еко

Както някои от вас са прочели в тази тема http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=82351&page=2, миналата седмица от дизеловите колонки на "Еко" течеше нещо различно от дизел. Аз съм един от потърпевшите.
    Накратко, след като сипах дизел от тях, колата почна да пуши и загуби мощност - ускоряваше като натоварен петролен танкер. Аз бях "късметлия", че сипах "само" половин резервоар от това нещо. Другата половина си беше пълна с дизел, така че успях да закарам колата в сервиза, че даже и минах през Икеа, междувременно. Обаче само в сервиза където бях аз (не съм много на ти с правилата на форума и не знам дали мога да го споменавам тук) имаше още няколко коли със същия проблем и някои не можеха да запалят дори. В темата по-горе има повече информация.
    Днес писах до Еко и чакам да видя какво ще ми отговорят, макар да подозирам, че ще е нещо от сорта на "Сигурно проблема е другаде, ние спазваме високи стандарти за качество и т.н."

След това смятам да подам жалба в Комисията за защита на потребителите. Щом само в един сервиз имаше 5 алфи, предполагам че изгорелите в София са хиляди. Предлагам на всички да пишат на "Еко" и да подадат жалба. Шансът да докажем нещо и да ни върнат пари е почти никакъв, но ако се съберем достатъчно хора може да предизвикаме истинска проверка и да им създадем реални проблеми. При малко късмет може да им докараме и данъчна ревизия.

Ако има достатъчно желаещи, може да организираме и колективна жалба.

Жалбите може да се подават директно от сайта на КЗП, така че не е голяма занимавка.
    http://www.kzp.bg/index.php?mode=sen...t_id_office=26
    156 SW, 2.4 jtd CF3, 2001

Пази си касовият бон.В такова ситуации трябва веднага да се взема проба от колонката на въпросната бензиностанция, но ако мине време преди да им направят проверка от ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ КОНТРОЛ НА КАЧЕСТВОТО НА ТЕЧНИТЕ ГОРИВА, може да минат няколко доставки и накрая да няма помен от некачественото гориво.Възможно е при доставка да са смесили горива без да се усетят веднага.
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Вчера еко-то на бул.Сливница беше затворена за около час и се взимаха проби.По сигнал ли е или случайно не знам.По принцип за проби не се затваря станция.
      Както писах и в темата това беше всичко друго но не и нафта,До колкото си спомням бяха две туби по 20л.Абсолютен бълвоч.
      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Странна работа, но действайте и ако са виновни се борете докрай.
        Аз обаче от 6 години зареждам само на Еко и не съм имал проблеми.
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Вторник ЕКО на бул. Владимир Вазов също беше затворено. Около 18ч.
          1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Аз карам с червена нафта и ядове нямам.....ама свърши жътвата и сега зимата трябва да се ориентирам към някоя бензиностация....мама му стара....в БГ винаги може да гризнеш дръвчето, защото контрол е почти никакъв, а начина да се правят пари е всякакъв......същото и с горивата.....от край време е така.....
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

А дано има някакви последствия за Еко, ама надали! В Козлодуй мафията ни е голяма и поради тази причина имаме само Лукойл и Косаня(собственост на местен милионер). Преди някъде около година, една сутрин при -10 градуса нито една дизелова кола не запали. В последствие се направи проверка и се установи, че Лукойл са продавали кондензат, но освен , че не работиха 2 дена други последици нямаше за тях. Сега много хора предпочитат да идат до Враца която е на 80 километра за да си заредят колите! Това за съжаление е българската ни действителност.
              Alfa Romeo GTV 1.8TS eX
              Alfa Romeo 146 1.6 boxer eX
              Lancia Kappa 2.0 eX

Comment

Ами то цяло правителство не успя да им сложи измервателни уреди в Нефтохима, та ще има последствия.
                Последствията са глоба, която на фона на печалбите не е някакъв голям проблем, но все пак има дисциплиниращ ефект.
                Но наистина-пазете си белжките и реагирайте веднага.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

По-големи последици от това да спрете да зареждате там здраве му кажи
                  Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                  Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                  Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

гориво буклук

Привет и от мен.
                    Не съм с Алфа но и аз станах жертва с моето пасаторче на тези буклучави горива.
                    Еко Сливен - заредих половин резервоар на 21ви Декември. На път за София колата загуби мошност, турбото не включваше... какво ли не си помислих, като знам колко са ми скапи ремонтите, особено на турбината...
                    За радост всичко се оправи котато продухах още един резервоар нафта, а картинката стана ясна и като прочетох и форума.

Нямя да купувам гориво от Еко, но това не е достатъчно. Трябва да си платят за измамите тия буклуци.
                    Имал съм многократно подавани сигнали и искове при защита на потребителя (щиивях в чужбина много години и лесно се паля). Резултата е променлив и главно зависещ от съвестта на търговеца... т.е. шансове малки по закоен ред да се постигне нещо!!!

Някой има ли идея как да се действа? Поне трябва да се разтраби в медийте!

Успех,
                    цецо

Comment

Не е ли малко множко във две теми да пускаш един същ неграмотно написан текст? Включи си турбината и иди на друга бензиностанция.
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Сменете си матора с тс...,
                        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                          Сменете си матора с тс...,
                          Айде по -добре , не! Иначе и аз един път набарах кофти нафта от екото и последните няколко пъти зареждам на омв и съм много доволен.
                          Алфа Ромео 156 1.9 JTD

Comment

Бензина също е боза ... почнах на шел да сипвам добре работи .. ако искаме що годе бензин само 100 октана ама не ни е по джоба ....
                            sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                            Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                            Ramstein - Benzin
                            https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
                              Бензина също е боза ... почнах на шел да сипвам добре работи .. ако искаме що годе бензин само 100 октана ама не ни е по джоба ....
                              Предното зареждане от ОМВ с почти 10л. минах 57 км.По принцип зареждам от Ромпетрол и съм доволен.Не знам какво се оляха на ОМВ-то там рядко ходя щото все варненски гъзари се събират там и кат зареди гориво па като си остай колата на колонката и или кафе пие или разглежда стелажите.Щот налял за 10 лв в мерца и щом плащал бил клиент и можел да стои колкото си иска.
                              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                              X