Известие

Collapse
No announcement yet.

АР156 и Vectra B - дизел

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• АР156 и Vectra B - дизел

Здравейте колеги,
    имам една дилема тука с един мой познат та направо на въпроса.
    Аз карам 156 1.9JTD 115к.с. а той кара Vectra B 2.2DTI 125к.с. и вчера така се заговорихме за поддръжката и той ми вика моята кола е много ама много по-евтина за поддръжка, разбира се не се съгласих напълно чак пък много да е. Та понеже аз не съм правил много по окачването да ви питам някой ако има наблюдения с колко се различава горе-доло обслужването на предница и задница при двете коли, за двигателите няма да коментирам защото моя хем повече върви, хем е по евтин за поддръжка. Така че разликата в обслужването на двете коли може да дойде само от окачване и едрогабаритните части(калници, брони и т.н. и пак не е много критерии защото има и морги).
    Поздрави!
    Alfa romeo 156 2.4JTD 140HP

Първоначално публикувано от gecatax Покажи съобщение
    Здравейте колеги,
    имам една дилема тука с един мой познат та направо на въпроса.
    Аз карам 156 1.9JTD 115к.с. а той кара Vectra B 2.2DTI 125к.с. и вчера така се заговорихме за поддръжката и той ми вика моята кола е много ама много по-евтина за поддръжка, разбира се не се съгласих напълно чак пък много да е. Та понеже аз не съм правил много по окачването да ви питам някой ако има наблюдения с колко се различава горе-доло обслужването на предница и задница при двете коли, за двигателите няма да коментирам защото моя хем повече върви, хем е по евтин за поддръжка. Така че разликата в обслужването на двете коли може да дойде само от окачване и едрогабаритните части(калници, брони и т.н. и пак не е много критерии защото има и морги).
    Поздрави!
    Само да не му се счупи помпата,че само нейния ремонт е над 1000 лв....................Окачването на Вектрата обаче ме много здраво....................
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
      Окачването на Вектрата обаче ме много здраво....................
      Това май важи само за отпред ?
      Имам един познат задницата за 100к я смени 2 пъти .
      При мен още не е сменена цялата за тея километри......
      Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
        Това май важи само за отпред ?
        Имам един познат задницата за 100к я смени 2 пъти .
        При мен още не е сменена цялата за тея километри......
        Имат едни унибали,които се разбиват,за друго не знам
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
          Имат едни унибали,които се разбиват,за друго не знам
          Май са носачи с тампони или унибали - та явно те се разбиват , няма щанги като при нас.... не и в този вид.

Иначе отпред не е имал проблеми - там са биалети и шарнири и тампони като цяло е по евтино.

Та моето впечатление е че предницата е осезаемо по евтина за поддръжка , докато отзад са долу горе на едни пари....
          Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

И казва, че върви повече...?
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
            X