Известие

Collapse
No announcement yet.

влагоуловител

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• влагоуловител

Моля, тези от вас, които ползват такива устройства да споделят впечатления от работата им.

Решил съм да прибегна до употребата на такова устройство за да реша проблема с влагата в едно помещение.

Помещението е с площ от 20 кв. м. Представлява обитавана от един човек стая. Намира се на втори етаж в тухлена сграда. 2 от стените са външни и са външно санирани. Има 2 прозореца с PVC дограма с 2 слоен стъклопакет "четири сезона".

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Имам такова. Майка ми го ползуваше, защото апартамента беше много изолиран, а е на газ.
    Сложих дървена, двойна дограма и нещата се оправиха. Сега ей така ми стои.
    Влагоабсорбатора не решава проблема, а само го тушира. Ако има влага, ще имаш още един уред за обслужване. По-скоро грижите са като за куче. На всеки половин ден акумулираше по три-четири литра вода!
    Мога докторат по въпроса да напиша!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Моля, тези от вас, които ползват такива устройства да споделят впечатления от работата им.

Решил съм да прибегна до употребата на такова устройство за да реша проблема с влагата в едно помещение.

Помещението е с площ от 20 кв. м. Представлява обитавана от един човек стая. Намира се на втори етаж в тухлена сграда. 2 от стените са външни и са външно санирани. Има 2 прозореца с PVC дограма с 2 слоен стъклопакет "четири сезона".
      Тук на морето влага да искаш ...

Ползвам такова устройство от 3 години зимата основно и съм много доволен. Моето е с капацитет 20 литра на ден, като обикновено 5 литров резервоар се пълни за 2 дни при 40% влажност.

Купувай си задължително компресорно устройство по възможност с електронно регулиране на влажността. Така то си поддържа нивото автоматично и като се напълни свири.

Ползвам го в детската стая която е около 20 кв.м. нямам влага,конденз,мухъл и т.н. с него.
      Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
      Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
      Lancia Ypsilon '02

Comment

Виж какво пишат за това http://www.bezvlaga.com/zashto-aereco/ ... Познат има и е предоволен!
        Като остане време и аз трябва да мисля по тоя въпрос...
        sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Да не би да онова помещение от тази тема :

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=81793
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

тези с компресор и фреон вършат работа и са около 200лв в метро и практикер. проблема е че са малко шумни.
            клапите за прозорци са ташак, както и таблетките на церезит (те са по-скоро за гардероби).
            точка

Comment

Не се занимавай с глупости, а помисли за вентилация, защото влагата е само една страна на проблема.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                Да не би да онова помещение от тази тема :

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=81793

Да, за същото помещение става въпрос.

Благодаря на всички за насоките.

Аз също смятам, че вентилацията е най-правилният подход.

В съседното помещение, което е с площ около 25 кв.м и има само една външна стена (почти цялата представлява прозорец) непрекъснато стои полуотворена балконската врата по вертикалната ос, парното почти не се пуска, температурата е около 20 гр. и няма никакъв конденз и признаци на влага.

На първо време ще опитам, да се преборя със съпротивата от страна на студенокръвната част от населението и да обособя постоянна вентилация чрез самите отваряеми части на прозорците.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

А, влагата увеличи ли се след частичното изолиране на калканната стена.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                    А, влагата увеличи ли се след частичното изолиране на калканната стена.
                    Не мога да преценя дали се е увеличила, но си я има както и преди санирането.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Може да имало мокри процеси при изолирането и сега влагата да избива, но по принцип тази стена е подложена на температурни атаки с голяма амплитуда и на различни места - отвън не е напълно изолирана, а отвътре не се затопля равномерно навсякъде и резултата е конденз. При положение, че отвън е изолирана, дори и частично тя се опитва да диша отнякъде.
                      sigpic

Comment

влагоуловител + електронен седмичен таймер.
                        точка

Comment

Младежа да илиза по-често от дома, и да се проветрява помещението чрез механично отваряне на прозорците.
                          sigpic

Comment

Ползвам мидея като тази http://obezvlazhniteli.pazaruvaj.com...tml#properties само дето моята е MDN1-10 DEN 3 т.е. може да събира с 2 лтр на ден повече демек 10 лтр.
                            Върши много добра работа ,но си бръмчи .Като достигне зададената влажност спира,ако се вдигне си се включва- модерна работа,регулируемото ниво е от 80 до35 %. Обикновенно го държа на 50-55%. Без него отива на 80-85 и нагоре и се почва с лек конденз по стъклопакета въпреки ,че имам и троен с к и аргон. Ако ще купуваш такова нещо избирай най-тихото което ти е по джоба.Дали ще събира 5 или 10 лтр на ден не е толкова важно,все ще изсушава дори и 30 кв.м. просто ще работи по продължително време.Моето харчи към 300W -т.е. на ден 2-3 киловата си ги прави,конденз и мухъл няма никъде,всичко е стъклопакет ,но съм с вътрешна и външна топлоизолация. Мъкнем го от стая в стая и си бачка все още без да дава дефекти вече две-три години
                            Last edited by 546; d.m.y г., 17:35.

Comment

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                              Ползвам мидея като тази http://obezvlazhniteli.pazaruvaj.com...tml#properties
                              Върши много добра работа ,но си бръмчи .Като достигне зададената влажност спира,ако се вдигне си се включва- модерна работа,регулируемото ниво е от 80 до35 %. Обикновенно го държа на 50-55%. Без него отива на 80-85 и нагоре и се почва с лек конденз по стъклопакета въпреки ,че имам и троен с к и аргон. Ако ще купуваш такова нещо избирай най-тихото което ти е по джоба.Дали ще събира 5 или 10 лтр на ден не е толкова важно,все ще изсушава дори и 30 кв.м. просто ще работи по продължително време.Моето харчи към 300W -т.е. на ден 2-3 киловата си ги прави,конденз и мухъл няма никъде,всичко е стъклопакет ,но съм с вътрешна и външна топлоизолация. Мъкнем го от стая в стая и си бачка все още без да дава дефекти вече две-три години

Щом с такъв хубав стъклопакет и качествена топлоизолация пак има конденз без влагоуловителя, какво да кажа аз . От всичко покрай тези устройства, най не ми харесва постоянния шум, който генерират.
                              В момента пробвам с дозирано проветряване. Това разбира се е свързано с леко повишен разход на топлоенергия, но пък това, ако излезе на стойността на онези 2 - 3 киловата - пак ще е добре. Поне няма да има шум и разправии по обслужването.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X