Известие

Collapse
No announcement yet.

влагоуловител

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ами то обслужването е да изхвърляш кондензиралата вода веднъж на един-два дни (това зависи от влажността и настройката)и веднъж на годината му пера решетката с ватата дето играе филтър на въздуха.
    Не знам ако имаш проблеми по стените дали няма да ти се наложи да поддържаш много ниска влажност,от порядъка на 35-40 %,а това на мен лично ми е некомфортно.За стените бих те посъветвал един слой гипс картон залепен с монтажна пяна на 1 см. поне или 2см. стеропор шпаклован с армираща мрежа,първото е около 15-25 лв.второто е от порядъка на 6-7 лв. кв.м. ако си го правиш сам или около 10-15 лв. ако ти го прави майстор.Ефекта е един и същ,но стеропора трябва да се пази все пак.

Comment

http://www.bezvlaga.com/problem-glav...enie-zavinagi/
      http://www.gradevi.net/productdetails.aspx?id=95
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

тия клапи са пълна смешка и не вършат никаква работа. да не говорим за цената им. то по тая логика е по-добре да си оставиш старата дървена дограма. хем и много по-евтино.
        минимума за вентилация на нормално помещение е дупка в стената ф40 и принудително обдухване, както е при климатиците с функция за смяна на въздуха в помещението.
        ние сме част от средата и неможе да се отделим от нея. с изолирането на помещенията се получава запечатване. това води до повишаване на влажността, а тя до конденз. ако не се вземат мерки се появява мухъл на интересни места - по стените, зад и в гардероба, в матрака на леглото и така нататък.
        та слушай патилите - влагоуловител с компресор и фреон.
        точка

Comment

Ще споделя личен опит.
          Живея на първи етаж от около 4 години.
          Санирах апартамента и поставих дограма навсякъде.
          Още първата пролет се започна адското накисване на апартамента. Конденз почти навсякъде!!!!!!!!! Влажността достигаше 80 %!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Отлагаха се локви под едното легло.
          Започнах да търся решение.
          Първо купих онези тъпи таблеки, резултат НУЛА!
          После взех Електро-Уред за влагосъбиране, резултат около 20% справяне, но всичките са шумни и трябва да им слугуваш.
          Направих вътрешна изолация на външните стени, резултатът бе, че само по тях кондензът спря!!!!!!!
          Но влагата винаги намира къде да се "изпикае".
          След дълго ходене по мъките, една сутрин излязох на остъкления кухненски балкон, почесах си тиквата и ме осени идея до дупката за тъпия абсорбер над печката да направя дупка и да сложа вентилатор за принудена вентилация. Взех едно вентилаторче от баухаус, някакво украинско. Поставих го като сложих отвън една обратна клапа, включих го и........О ЧУДО! За 4 часа влажноста от 70 % заби на 50, а след 12 часова работа стигна абсурдните за мен 35 %!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Осъзнах, че чак 35 % не са ми нужни и поставих един седмичен програматор, който да включва перката на всеки два часа. Така вече месеци без никакъв конденз никъде освен нормалните капчици по някои от ъглите на прозорците.
          След дълга битка си реших проблема с една дупка и 25 лева за перка Ф150.
          Осъзнавам, че ще ми се вдигнат разходите за отопление, но това е бял кахър.
          Тази перка за 10 минути върши работа като отворен прозорец за час и половина.
          Надявам се да съм бил полезен.
          За пореден път аз влизам в бой.
          Последният истински сега предстои.
          За такъв ден живей.
          За такъв ден умри.

Comment

Мощен влагоуловител ... това е решението .
            Аз ползвам влагоуловители от 7-8 години . Помещението е санирано , проветриво , с направени външни дренажи и пак всичко се изпотява и мухлясва . Пробвал съм и варианта с гипскартон залепен с пяна , мухляса и той . Просто така се запечатва още повече стената и тя неможе да диша ... Направо е ад ! Купувал съм най-различни машини за по 200-300 лв . Вършат някаква работа , но при мен кубатурата на помещението е голяма и не става . При покупка на такъв уред е редно да се обърне внимание не само на капацитета литри на ден , но и на кубатурата въздух , който циркулира за час . Иначе те може да пишат , че е 20 литра/24 часа , а машината да събира по 2-3 литра и всичко пак да е в мухъл . Преди месец и нещо купих една машина , която е наистина сериозна - Master DH-721 . Няма нищо общо с китайските машини . Просто капацитета е доста голям и успява да смогне . От по-евтините варианти мога да препоръчам машините на You Long . Китайски са , но са добри . Предполагам ще свършат работа при по-малки помещения . Аз лично имам 2 такива и държат повече от Мидеа и Budget
            145 1.6 ТС '97 ех.
            145 1.9 JTD '00
            307 CC 2.0 '04

Comment

На мен вариантът на Maximus ми изглежда доста логичен. Отварянето на прозорците е задължително, но е тегаво да го правиш точно по график. Един ден те няма, друг ден ги забравяш с часове отворени. Аз живея в саниран апартамент и проблем с влагата няма, даже е много сух въздуха и зимата пускам индукционен котлон с вода, за да се вдигне влажността. Обаче проветряването пак си е важно и с програматор можеш да си го регулираш според сезона и винаги да имаш свеж въздух. Въпросът е дали не може вместо да правиш нова дупка и да слагаш вентилатор, просто да свържеш програматора с вентилатора на абсорбера.
              2014: Deutschland über alles

Comment

най-добрия вариант е вентилация с рекуперация. има такива устройства които представляват топлообменник,филтър и вентилатор с електроника , но са адски скъпи.
                точка

Comment

Моето решение е това.
                  Attached Files
                  Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                    Моето решение е това.

Мда!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                      X