Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на лаптоп

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
    И сьм сьгласен, и не сьм.
    От една страна - няма значение какво пише по етикетите, ако две машини са сьс дьна Compal сьс еднакьв чипсет. Те ще са сьс сходна производителност и надежност.
    От друга - две машини с дьна Compal но едната с видео Intel а другата с Nvidia ще се различават доста.
    Аз мисля че трябва да знаем какво и защо купуваме.
    Както и че - да купиш лаптоп за да играеш игри у дома, си е безумие(без да искам да обидя някого).
    За целта има настолни машини.
    От дъно до дъно разлика, от карта до карта разлика, от процесор до процесор разлика.
    Тук ставаше дума за надеждност, а е известно как се постига ниска цена при сходни параметри - като се реже от запаса.

За геймърските лаптопи не съм съгласен ама хич, единственото което може да се каже там е, че са скъпо (доста по-скъпо от аналогичен десктоп който ако е за игри пак не е евтин) удоволствие, но има достатъчно машини които са проектирани (от към мощност, надеждност и най-вече охлаждане) за игри.
    Кефа се плаща...
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

---
      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:34.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
        Тук е причината за моето несьгласие. При сходни цени, най мощната машина, ще е с най ниска надежност. За ролята на кьсметьт сьм сьгласен.
        Не сьм твьрдял че няма "геймьрски" лаптопи. Написах че се изумявам от решението да се ползва лаптоп, за игри у дома(вместо настолна машина). И го написах защото стана мода, да се тьрси ултратьньк, евтин лаптоп и след като го изнасилваме месеци наред, да ревем че е боклук.
        То е на класове (основно дъно, шаси, панти, дисплей), та в класа всичките са еднакви... ако си кацнал на най-ниския поне да има душа да драпа.
        Игри на лаптоп - има си лаптопи за целта (който не вярва да сравни охлаждането на Asus g75/750 и модното напоследък Lenovo Y580), компромиса тук обикновено води до изтормозена от прегряване машина. A с новия тип монтаж, резултата от горното много често е неработещ процесор или видео карта.
        Изобщо купуването на лаптоп не е шега работа, в момента в който си помисли някой за машинка да си лежи с нея в скута да се замисли и къде ще отива топлината дори ако гледа филми пак ще има топлина (масата са с вход или/и изход за въздух отдолу) - лежане - само с подложка!
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Малко повдигам темата, но имам едно питане.

Едно приятелче(студент в ТУ, който активно се занимава с АутоКад и др. подобен софт) си търси подходящ лаптоп(15" стандартен) за сумата от 1000лв. таван още 100лв. Моля за предложения. Не робува на марки иска да си работи и да няма проблеми. Благодаря за предложенията
          Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
          exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
          ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
          ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
          by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
            Малко повдигам темата, но имам едно питане.

Едно приятелче(студент в ТУ, който активно се занимава с АутоКад и др. подобен софт) си търси подходящ лаптоп(15" стандартен) за сумата от 1000лв. таван още 100лв. Моля за предложения. Не робува на марки иска да си работи и да няма проблеми. Благодаря за предложенията
            Дай мейл на приятелчето на лични да му изпратя нещо
            Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
            Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
            http://www.family-sozopol.com/

Comment

Според мен трябва да се търси лаптоп с:
              core i5 с HD4000 и нагоре напълно достатъчен откъм видео, дори подходящ за леки игри;
              6GB или 8GB RAM памет - служебния е с 6GB и при отворен autocad с 5 windows-a и две три помощни програми заема близо 4GB памет;
              дисплей - то на лаптоп трудно се чертае по принцип, но според мен минимума му трябва да е 15,6" IPS, и то матов;
              HDD поне 500GB, ако има SSD още по-добре;
              батерия поне 6 клетъчна и гаранция поне 2год.

За този бюджет все ще трябва да се лиши от нещо!
              Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Working...
              X