Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки-фотоапарати и фотография

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Общи приказки-фотоапарати и фотография

Жената отдавна ме врънка,че иска да снима с т.н. по хубав апарат.Въпроса е дали де се взима т.н. турбо сапунерка или DSLR нисък клас.Няма да е начало за нещо професионално,по-коро нещо като хоби и чесане на краста.Четох във фото форума,ама там нищо не можеш да отсееш,всякакви раЗбирачи,дето викат щом не е нещо гранде-не става.Набелязал съм 2 машинки,от т.н. турбосапунерки:

http://www.dpreview.com/products/fuj...jifilm_hs30exr

http://www.dpreview.com/products/can...s/canon_sx50hs

Моля за мнения от хора,които имат някаква представа от тези неща.Брат ми е професионален фотограф и оператор,той не разбира от турбосапунерки,макар че каза ще даде мнение до 3-4 дни.
    Last edited by Mury; d.m.y г., 11:56.
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

В зора има сони DSC-H200 за 300 кинта.
    И един никон заедно с чанта и 4 батерии със зарядно за 300 кинта.
    Сонито е добро, аз имам такова.

Но това са си аматьорски апаратчета с доста широк обектив и голям оптичен зум.
    Не бих ги нарекъл "полупрофесионални". Тази дума си е "жив" оксиморон.
    Или е професионално или не.
    За пореден път аз влизам в бой.
    Последният истински сега предстои.
    За такъв ден живей.
    За такъв ден умри.

Comment

Ако се подготвяш за пътуването до Италия и искаш да си с нов фотоапарат да помагаме.Ама ако само казваш колко пара си събрал по Коледа нема се обаждам.
      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Аз лични бих предпочел да си взема нещо професионално, не много висок клас втора употреба, отколкото нещо по-слабо, но ново. Тази техника е малко особена и ако се ползва нормално може да изкара и 100 000 кадъра и да е така, все едно е излезнала от магазина. Потърси във фотографските форуми за D3200 - D5100 на Никон, цените не са космически, защото моделите са масови, а апаратите са хубави.
        Честно казано снимал съм със съпунерка, с "полупрофесионален" и с техника за 3-4000 евро, ама имам само един лентов Зенит. Така че може и да не обръщаш особено внимание на мнението ми.
        В крайна сметка става дума за фотоапарат и каквото и да вземеш все ще ти се зарадват
        alfa romeo sprint 1984

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
          Жената отдавна ме врънка,че иска да снима с т.н. по хубав апарат.Въпроса е дали де се взима т.н. турбо сапунерка или DSLR нисък клас.
          Аз бях пред такъв избор точно преди 1 година. Сапунерка имам , DSLR-ите са огромни.
          И в крайна сметка компромиса за мен се оказа един хибриден модел т.нар. mirrorless.
          Предимствата им са че имат доста по-големи матрици от сапунерките , сменяема оптика, по-компактни от DSLR.
          ...

Comment

Чети тук и размишлявай.http://stefanovaart.com/page/photography-basic-concepts
            Аз бих взел Фуджито.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Ако избереш нещо от марките Никон, Канон няма да сбъркаш. Всичко друго е компромис. Имам 3 приятели, които се занимават със снимане пъровоначално като хоби, един от тях сега професионално.
              Все има вземах от щатско апарати, били по евтини. От тях знам, че ако ще е компромис нека да е Никон, Канон или профи апарат.
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Фуджи-то има по-голям сензор. Канон-а има по-голям зум. На Фуджи-то светлосилата е по-добра.

Ако искаш хубав кадър на тези приближения х30/х50 ще ти трябва статив.

Без да те препращам към безогледалки, SLT и DSLR-и..
                От двата посочени Фуджи-то е по-добре според мен.
                Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV

Comment

Жената отдавна ме врънка,че иска да снима с т.н. по хубав апарат.Въпроса е дали де се взима т.н. турбо сапунерка или DSLR нисък клас.Няма да е начало за нещо професионално,по-коро нещо като хоби и чесане на краста.Четох във фото форума,ама там нищо не можеш да отсееш,всякакви раЗбирачи,дето викат щом не е нещо гранде-не става.Набелязал съм 2 машинки,от т.н. турбосапунерки:

http://www.dpreview.com/products/fuj...jifilm_hs30exr

http://www.dpreview.com/products/can...s/canon_sx50hs

Моля за мнения от хора,които имат някаква представа от тези неща.Брат ми е професионален фотограф и оператор,той не разбира от турбосапунерки,макар че каза ще даде мнение до 3-4 дни.
                  Ползвай си съществуващото ти фото и не се занимай с глупости.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

Не си заслужава да си взимаш апарат такъв тип.
                    Имам едно малко по-различно предложение, върху което можеш да помислиш , макар че измествам малко фокуса на темата.
                    Помисли си за водоустойчив и удароустойчив апарат. Има няколко предложения на пазара. Поразгледай ги.
                    Аз преди две години си взех едно Sony Cyber-shot DSC-TX10 и съм супер доволен .
                    Невероятен кеф е да снимаш под вода в морето и в басейна. Както и да се мяташ в снега без да се притесняваш за фотоапарата .
                    Тези апарати не са за професионална фотография, а за запечатване на незабравими моменти в "по-сурова среда".
                    Мисля си че ще ти пасне ...
                    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                      Не си заслужава да си взимаш апарат такъв тип.
                      Имам едно малко по-различно предложение, върху което можеш да помислиш , макар че измествам малко фокуса на темата.
                      Помисли си за водоустойчив и удароустойчив апарат. Има няколко предложения на пазара. Поразгледай ги.
                      Аз преди две години си взех едно Sony Cyber-shot DSC-TX10 и съм супер доволен .
                      Невероятен кеф е да снимаш под вода в морето и в басейна. Както и да се мяташ в снега без да се притесняваш за фотоапарата .
                      Тези апарати не са за професионална фотография, а за запечатване на незабравими моменти в "по-сурова среда".
                      Мисля си че ще ти пасне ...
                      Хах,Ники вече ни писна от сапунерки,независимо къде снимат,дали в басейна или в космоса.

---------- Post added at 10:47 ---------- Previous post was at 10:46 ----------

Първоначално публикувано от Nimi Покажи съобщение
                      Фуджи-то има по-голям сензор. Канон-а има по-голям зум. На Фуджи-то светлосилата е по-добра.

Ако искаш хубав кадър на тези приближения х30/х50 ще ти трябва статив.

Без да те препращам към безогледалки, SLT и DSLR-и..
                      От двата посочени Фуджи-то е по-добре според мен.
                      По принцип и аз съм се насочил към Фуджи-то,но все повече мисля за някой огледално-рефлексен,ама да не е голям,пък и опцията със сменяемите обективи не е на дневен ред.

---------- Post added at 10:48 ---------- Previous post was at 10:47 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Ползвай си съществуващото ти фото и не се занимай с глупости.
                      Нямаме такова,писна ни от сапунерки и продадохме всичко,сега си снимаме с телефоните....................

П.С.Ще помоля потребителя Линкестис,да спре да пише в мойте теми,безмислено е,нека обърне внимание на жена си.............не на мен
                      П.С.Няма смисъл да ми препоръчвате марки,аз много добре знам кои са марките,Сони въобще не е в списъка например./както казах брат ми е професионален фотограф,просто никога не е снимал с т.н. турбосапунерки/
                      П.С.Все пак очаквам някакви предложения и от вас,труден ще е избора.
                      Last edited by Mury; d.m.y г., 10:59.

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Тва не е лоша оферта

http://www.technopolis.bg/b2c/detail...F-S18-55DC-III

Comment

Тва не е лоша оферта

http://www.technopolis.bg/b2c/detail...F-S18-55DC-III
                          За това нещо ти трябва (както и за всеки друг DSLR):
                          -още един обектив нещо от типа 70-300мм. Цените почват от 600лв за нещо най-базово
                          -мемори карта, поне 2. Цени между 20 и 100лв.
                          -статив. Цени от 40лв
                          -филтри. Цени от 40лв
                          -още една батерия за апарата. Може да скочиш на допълнителен грип. От Китай може да влезнеш до към 100$
                          -светкавица. ~400лв
                          -За всичко изброено трябва една раничка, за да може да го носиш. Още 100лв.

Гореизброените цени са за кажи речи най-евтиното на пазара, което все пак има някаква функционалност.

Тук виждам 2 плюса:
                          -Брат ти може да ти даде някои неща, които са съвместими с този апарат, както и много съвет.
                          -Може да се оборудваш едно по едно.

И ако решите да снимате само с 18-55мм и настройвате апарата само на Р, по-добре си вземете нещо обикновено, ще върши много повече работа.
                          Тези апарати имат смисъл само, когато се комбинира с подходящото допълнително оборудване и умения. Хубавото е, че пък има много материал в нета и самообучението е достъпно.

Comment

Аз бих си взел някой от тези:
                            http://www.olympus.bg/site/bg/c/came...lycmp=sem12pen
                            Сензорите им са много добри, компактни са и въпреки това са със сменяеми обективи. Обаче цените им се доближават до бюджетен DSLR...
                            '05 166 V6
                            '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Първоначално публикувано от soldier Покажи съобщение
                              За това нещо ти трябва (както и за всеки друг DSLR):
                              -още един обектив нещо от типа 70-300мм. Цените почват от 600лв за нещо най-базово
                              -мемори карта, поне 2. Цени между 20 и 100лв.
                              -статив. Цени от 40лв
                              -филтри. Цени от 40лв
                              -още една батерия за апарата. Може да скочиш на допълнителен грип. От Китай може да влезнеш до към 100$
                              -светкавица. ~400лв
                              -За всичко изброено трябва една раничка, за да може да го носиш. Още 100лв.

Гореизброените цени са за кажи речи най-евтиното на пазара, което все пак има някаква функционалност.

Тук виждам 2 плюса:
                              -Брат ти може да ти даде някои неща, които са съвместими с този апарат, както и много съвет.
                              -Може да се оборудваш едно по едно.

И ако решите да снимате само с 18-55мм и настройвате апарата само на Р, по-добре си вземете нещо обикновено, ще върши много повече работа.
                              Тези апарати имат смисъл само, когато се комбинира с подходящото допълнително оборудване и умения. Хубавото е, че пък има много материал в нета и самообучението е достъпно.
                              И кое в случая е по-добре,нисък клас DSLR или турбосапунерка,вече се обърках брат................чета,чета и почнах да преливам от инфо.Всичките тези неща не е задължително да ги взимаш,или поне не веднага................с този обектив няма ли да е ОК за начало ???????

П.С.Понеже виждам, че си в час,дай някакви предложения ????
                              Last edited by Mury; d.m.y г., 12:56.

Comment

Working...
                              X