Мъри, мисля че в случая турбосапунерката е по-добрият избор.И аз ти препоръчвам Фуджи-то като колегите по-горе.ДСЛР си е играчка ти гарантирам, че няма да усетиш разлика, освен че е по-скъп.Избягваш неудобството да носиш торба с обективи като мен по плажа,вградения е 24-720 и ще ти върши работа за всичко.Иначе има и вариант за евтини обективи - аз ползвам немски и руски на м42 с приставка за Никон-а, но торбата с тях тежи 10 кила...Накратко ако ще се занимавате по-сериозно с фотография вземайте ДСЛР, ако искате просто удобен и хубав апарат за щракане и видео - Фуджи-то (или подобен).
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки-фотоапарати и фотография
Collapse
X
-
И кое в случая е по-добре,нисък клас DSLR или турбосапунерка,вече се обърках брат................чета,чета и почнах да преливам от инфо.Всичките тези неща не е задължително да ги взимаш,или поне не веднага................с този обектив няма ли да е ОК за начало ???????
От по-горе изброеното - ми... нищо не ти трябва за първата екскурзия без да броим картата памет. Като се има в предвид, че поне на първо време най-вероятно ще снимаш в Jpeg и една е напълно достатъчна.
Олитата са много хубави но цените им са кисели
Аз снимам със Сони.. но не бих те пратил към тях освен ако не си се спрял на безогледалка. Най-добре вземе техника като брат си за да може да ползваш и някои от неговите обективи евентуално.Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV
Comment
-
Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщениеМъри, мисля че в случая турбосапунерката е по-добрият избор.И аз ти препоръчвам Фуджи-то като колегите по-горе.ДСЛР си е играчка ти гарантирам, че няма да усетиш разлика, освен че е по-скъп.Избягваш неудобството да носиш торба с обективи като мен по плажа,вградения е 24-720 и ще ти върши работа за всичко.Иначе има и вариант за евтини обективи - аз ползвам немски и руски на м42 с приставка за Никон-а, но торбата с тях тежи 10 кила...Накратко ако ще се занимавате по-сериозно с фотография вземайте ДСЛР, ако искате просто удобен и хубав апарат за щракане и видео - Фуджи-то (или подобен).за това си мисля,че е по-добре DSLR нисък клас с китов обектив за начало,пък ако жената се запали вече и други екстри
Да не говорим,че в ФФ има доста оферти на тела с под 10 000 кадъра за без пари..................
П.С.Апарата не е задължително да е нов,но в добро състояниеFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Nimi Покажи съобщениеОтговора е - DSLR или безогледалка !
От по-горе изброеното - ми... нищо не ти трябва за първата екскурзия без да броим картата памет. Като се има в предвид, че поне на първо време най-вероятно ще снимаш в Jpeg и една е напълно достатъчна.
Олитата са много хубави но цените им са кисели
Аз снимам със Сони.. но не бих те пратил към тях освен ако не си се спрял на безогледалка. Най-добре вземе техника като брат си за да може да ползваш и някои от неговите обективи евентуално.
Даже сега гледам са под 600 лв.'05 166 V6
'98 156 2.0 TS ex ...
Comment
-
Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщениеНа Sony "безогледалките" по-евтини ли са от съответните Олимпуси? Защото един E-PM1 с всичко е под 700 лв и е хем много компактен, хем с добър сензор, хем при нужда може да се сложи як обектив, да се смима в RAW формат и т.н. почти като DSLR.
Даже сега гледам са под 600 лв.
Цените на картите памет силно варират, но да кажем че може да се намери 32 GB class 10 за 37лв...Last edited by Drag0; d.m.y г., 15:17....
Comment
-
Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщениеPM1 комплект е 499лв в момента, на black friday го имаше за 300 ако не се бъркам.
Цените на картите памет силно варират, но да кажем че може да се намери 32 GB class 10 за 37лв...
Поправете ме ако бъркам, но за това тяло "як" обектив ще струва два пъти цената на тялото."Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"
Comment
-
Ами якия обектив винаги е скъп. Хубавото е, че има конвертори микро 4/3 стандартен 4/3 (байонетите на олимпус) и може да работи с вече закупени обективи. Може да се използва и със стандартна м42 резба или Т-ринг и т.н. На мен ми трябва за малко по-различни цели (астро фотография ) и затова не ми пречи, че ще се промени мащаба. А и голям обектив си имам - цял телескоп с f=2000mm
Както и да е, просто исках да кажа, че безогледалките са един много интересен клас апарати, които не знам защо не са популярни още.'05 166 V6
'98 156 2.0 TS ex ...
Comment
-
Човек, който тепърва навлиза във фотографията с професионален апарат ще е като начинаещ шофьор с бугати вейрон. Не че не се срещат и такива, но.За пореден път аз влизам в бой.
Последният истински сега предстои.
За такъв ден живей.
За такъв ден умри.
Comment
-
Слушай nimi - той знае какво пише...
Лично аз обаче - не бих дал пари за никаква сапунерка, защото новите телефони се доближават вече до тях... Ако искате качество - минавате минимум на т.нар "безогледалки"..
Качеството = голяма матрица + скъпи обективи.
Така че до 2000 - 3000 лв. ако е бюджета - купи хубав телефон по-добре. Ако е 3000 + ще ти препоръчам каквото трябва и ще останеш доволен от качеството, но пък следват курсове по фотография и още обективи и тя няма свършване...
Фотофорум отдавна няма кой да си даде зор да ти даде компетентна препоръка, защото който разбира достатъчно вече не пише, а който пише обикновено е интернет теоретик- иска му се , ма не е пипАл...
Аз престанах преди 3-4 години там да пиша по същество..
Поздрави и весели празници на всички !AR 166 2,4 jtdm
NT II 2,7 tdi
Peugeot 206 1,1
AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex
Comment
-
Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщениеАми якия обектив винаги е скъп. Хубавото е, че има конвертори микро 4/3 стандартен 4/3 (байонетите на олимпус) и може да работи с вече закупени обективи. Може да се използва и със стандартна м42 резба или Т-ринг и т.н. На мен ми трябва за малко по-различни цели (астро фотография ) и затова не ми пречи, че ще се промени мащаба. А и голям обектив си имам - цял телескоп с f=2000mm
Както и да е, просто исках да кажа, че безогледалките са един много интересен клас апарати, които не знам защо не са популярни още.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщениеСлушай nimi - той знае какво пише...
Лично аз обаче - не бих дал пари за никаква сапунерка, защото новите телефони се доближават вече до тях... Ако искате качество - минавате минимум на т.нар "безогледалки"..
Качеството = голяма матрица + скъпи обективи.
Така че до 2000 - 3000 лв. ако е бюджета - купи хубав телефон по-добре. Ако е 3000 + ще ти препоръчам каквото трябва и ще останеш доволен от качеството, но пък следват курсове по фотография и още обективи и тя няма свършване...
Фотофорум отдавна няма кой да си даде зор да ти даде компетентна препоръка, защото който разбира достатъчно вече не пише, а който пише обикновено е интернет теоретик- иска му се , ма не е пипАл...
Аз престанах преди 3-4 години там да пиша по същество..
Поздрави и весели празници на всички !
П.С.Хубава тема стана,ако искате може да се преименува леко,и да стане като някви общи фото приказки.Ние така и така си избрахме вече апарат.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеХора Canon D1100 е на 600 лв.Май натам се насочихме.
Някъде бях чел нещо доста на място - Да си купиш ДСЛР, за да снимаш на програм е като да си купиш Порше да караш децата на детска градина.
А може би SONY Nex-3N? Голяма грешка е да се игнорира. Мнозина смятат, че в този тип камери е бъдещето за развитие на фотографията.Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT
ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
В твоят бюджет, това е апарата!SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
Comment