Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки-фотоапарати и фотография

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Горби... не пращай човека в лоното на телефоните или ако ще го пращаш... направи го с QX10 или QX100 !

Уникални играчки ! Кеш ти G.. кеф ти Zaiss

Само дето не съм наясно тук колко човека биха ги оценили правилно.
    Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV

Comment

Първоначално публикувано от Nimi Покажи съобщение
      Горби... не пращай човека в лоното на телефоните или ако ще го пращаш... направи го с QX10 или QX100 !

Уникални играчки ! Кеш ти G.. кеф ти Zaiss

Само дето не съм наясно тук колко човека биха ги оценили правилно.
      Да, тия ги пропуснах, QX е алтернатива....

Не се заблуждавайте, че апарат за 500 лева ще снима по-добре от съвременен телефон. Особено ако не ти трябва оптичен зум - няма никаква, ама никаква разлика...

Nex 3N е много хубаво апаратче, но - първо е 750 лв. на промоция с китов обектив и второ - трябват му освен китовия и хубави обективчета.. а хубавите започват от 500 лв. и стигат до 3000 лв. за Sony Nex..
      AR 166 2,4 jtdm
      NT II 2,7 tdi
      Peugeot 206 1,1
      AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

Вземи една СД-карта, харесай си няколко модела и снимай с тях по няколко кадъра, после пред компютъра ще стане ясно кой е твоя модел. На тяхните екрани всичко е супер яко, ама като ги съпоставиш е съвсем друго. А и щом брат ти е професионален фотограф, вероятно ще ти избере нещо стойностно.
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
          В твоят бюджет, това е апарата!
          Тва ще да е................

---------- Post added at 11:08 ---------- Previous post was at 11:06 ----------

Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщение
          Да, тия ги пропуснах, QX е алтернатива....

Не се заблуждавайте, че апарат за 500 лева ще снима по-добре от съвременен телефон. Особено ако не ти трябва оптичен зум - няма никаква, ама никаква разлика...

Nex 3N е много хубаво апаратче, но - първо е 750 лв. на промоция с китов обектив и второ - трябват му освен китовия и хубави обективчета.. а хубавите започват от 500 лв. и стигат до 3000 лв. за Sony Nex..
          Батко,друго си е да имаш много настройки за ръчкане,крастата е съвсем друга,ти знаеш сигурно де.Телефоните стават за ежедневно снимане,ама като почне да се променя светлината става страшно,едните снимат добре на светло,други на тъмно/сменихме доста телефони и са ни ясни нещата за камерите им,освен онези за които говорите вие с Nimi/Опредлено целта не е да се става професионален фотограф,по скоро хоби започнато от началото,кво да ги правиш-жени,ама по-добре да се занимава с нещо

---------- Post added at 11:10 ---------- Previous post was at 11:08 ----------

Първоначално публикувано от Peak1 Покажи съобщение
          Ако ще го ползвате само да снимате на "програм" или вградените режими по-добре си вземете фуджито.
          Някъде бях чел нещо доста на място - Да си купиш ДСЛР, за да снимаш на програм е като да си купиш Порше да караш децата на детска градина.

А може би SONY Nex-3N? Голяма грешка е да се игнорира. Мнозина смятат, че в този тип камери е бъдещето за развитие на фотографията.
          Няма да се снима на "P",ако искахме това щяхме да си вземем поредната сапунерка,или да си снимаме постоянно с телефоните,както направихме в последните 2 г.

П.С.Момчета продължавайте да коментирате и други неща,свързани с апаратите,ще ми е интересно да чета мнения на хора просветени в тази материя,а тук определено има такива/във ФФ има само некви гурута,дето не щат да ти обръщат внимание,и трябва да им вадиш думите с ченгел/
          Last edited by Mury; d.m.y г., 11:13.
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

И като го вземеш апарата, качи тук някоя снимка, да се изфукаш.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
              И като го вземеш апарата, качи тук някоя снимка, да се изфукаш.
              Хахаха ок,ама ако остане жива тази тема,а не бъде разводнена и осрана от разни индивиди.

P.S.Хубаво е темата да се прекръсти,да се коментира всичко ако искате свързано с фотографията,всеки да се фука със собствени снимки и т.н.
              Last edited by Mury; d.m.y г., 11:56.

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

QX 100 и QX 10 не са телефони, ами са ... как да го кажа по-правилно... Обективи с матрица и карта, които ползват дисплея на телефона за да правиш снимка.
                Или - всичко се вижда и командва от телефона, а снима подвижният обектив... Седи си в джобчето и като ти потрябва по-качествена снимка от тази на телефона ти, вадиш обектива от джоба и снимаш, резултата гледаш на телефона.
                Напишете в youtube - Sony QX 10 или Sony QX 100и ще ви се изясни... МОже да снима и под полите на мацките лятото, както демонстрират на единия от клиповете..

Иначе за качествени снимки и чесане на краста с много копчета и настройки - Сони Некс 3 + стари механични обективи с преходници. Сравнително евтина и качествена комбинация, но не е за всеки - изискват се повече познания, време и любов към фотографията...

Във фотофорум отговаряме така, защото има милиони едни и същи теми, самия форум е глупаво измислен, темите потъват за един ден и трябва почти през ден да пишем едно и също...
                AR 166 2,4 jtdm
                NT II 2,7 tdi
                Peugeot 206 1,1

Comment

Не се заблуждавайте, че апарат за 500 лева ще снима по-добре от съвременен телефон.
                  Явно аз съм от заблудените с PM1.
                  ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                    Явно аз съм от заблудените с PM1.
                    Дaй сега примери на снимки с твоя апарат, които не могат да се направят с айфон след 4с или Галакси след 3 за да продължим спора с аргументи..
                    Чакай, че сега вдянах - това PM1 е безогледалка - ако ти си го смяташ за сапунерка, ОК.
                    Покажи къде да си купим безогледалка с хубав обектив за 500 лева
                    AR 166 2,4 jtdm
                    NT II 2,7 tdi
                    Peugeot 206 1,1

Comment

Дaй сега примери на снимки с твоя апарат, които не могат да се направят с айфон след 4с или Галакси след 3 за да продължим спора с аргументи..
                      Чакай, че сега вдянах - това PM1 е безогледалка - ако ти си го смяташ за сапунерка, ОК.
                      Покажи къде да си купим безогледалка с хубав обектив за 500 лева
                      Не съм pro и за мен обектива с който го купих си е достатъчно добър.
                      Ти си написал "апарат за 500" а не "сапунерка за 500" и в този смисъл : да , смятам че каквато и да е безогледалка с най-лошия китов обектив пак ще прави по-добри снимки от телефон. Изключението може би са там разните нокии с по 40+ мегапиксела ...
                      ...

Comment

Не съм pro и за мен обектива с който го купих си е достатъчно добър.
                        Ти си написал "апарат за 500" а не "сапунерка за 500" и в този смисъл : да , смятам че каквато и да е безогледалка с най-лошия китов обектив пак ще прави по-добри снимки от телефон. Изключението може би са там разните нокии с по 40+ мегапиксела ...
                        Да, съгласен съм - спор няма за безогледалките... Говорих за компактните апарати...

Въпреки всичко - покажи снимки с твоя PM1, които не могат да се направят с телефон - за илюстрация на всичко казано
                        AR 166 2,4 jtdm
                        NT II 2,7 tdi
                        Peugeot 206 1,1

Comment

Моите снимки са аматьорски , но в интернет има достатъчно ревюта със снимков материал правен от про фотографи.
                          А това "които не могат да се направят с телефон" никъде не съм го писал. Писах само, че според мен ще са по-добри снимките от mirrorless
                          ...

Comment

Моите снимки са аматьорски , но в интернет има достатъчно ревюта със снимков материал правен от про фотографи.
                            А това "които не могат да се направят с телефон" никъде не съм го писал. Писах само, че според мен ще са по-добри снимките от mirrorless
                            Тогава - ти какво съветваш другите аматьори - да си купуват скъпи сапунерки, хубави телефони или безогледалки с китови обективи за снимки без претенции?

Ако считаш че и така аматьорите не могат да направят снимки за сравнение - логически следва, че е все едно с какво от тия трите снимат, от което пък следва, че по добре да купят най-практичното

На теория всички разбират и дават акъли, но когато нещата опрат до практика, до примери от собствения опит - се случва - ама аз съм аматьор..

Без лоши чувства - весели празници !
                            AR 166 2,4 jtdm
                            NT II 2,7 tdi
                            Peugeot 206 1,1

Comment

няма телефон който да прави хубави снимки щото 1-во са с много малки матрици и 2-ро нямат оптика. резултата е плоска снимка без детайл. СЕ к800 прави добри снимки, но камерата е 2/3 от телефона и има истинска оптика но въпреки това сравнено с 3мп сапунерка, пак не струват снимките. несериозно е да препоръчваш телефон за правене на снимки. всяка 10-годишна сапунерка ще го бие.

хубаво ще вземеш тоя канон, но си пази и сапунерката и я носи заедно с него щото е много по-удобна ако искаш да хванеш нещо на момента. другото е да имате културата да си вадите хубавите снимки на истинска фотохартия.
                              точка

Comment

QX 100 и QX 10 не са телефони, ами са ... как да го кажа по-правилно... Обективи с матрица и карта, които ползват дисплея на телефона за да правиш снимка.
                                Или - всичко се вижда и командва от телефона, а снима подвижният обектив... Седи си в джобчето и като ти потрябва по-качествена снимка от тази на телефона ти, вадиш обектива от джоба и снимаш, резултата гледаш на телефона.
                                Напишете в youtube - Sony QX 10 или Sony QX 100и ще ви се изясни... МОже да снима и под полите на мацките лятото, както демонстрират на единия от клиповете..

Иначе за качествени снимки и чесане на краста с много копчета и настройки - Сони Некс 3 + стари механични обективи с преходници. Сравнително евтина и качествена комбинация, но не е за всеки - изискват се повече познания, време и любов към фотографията...

Във фотофорум отговаряме така, защото има милиони едни и същи теми, самия форум е глупаво измислен, темите потъват за един ден и трябва почти през ден да пишем едно и също...
                                Ако вземем Канона с китак,втория обектив ще е точно такъв,стар механичен обектив с преход-това беше съвета на брат ми.

QX10 и QX100 не са много оферта,защото ако дебнеш момента за снимка,не са много удобни.А колкото до NEX 3,4,5, и т.н.,обективите са им доста скъпи.Ти говориш за скъпи комбинации,пък нашия бюджет вече го казах.Мисля че Canon 1100D e нашият избор.

Comment

Working...
                                X