Известие

Collapse
No announcement yet.

Стругар в София

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стругар в София

Здравейте,
    бихте ли ми препоръчали стругар ( по възможност в района на Захарна фабрика ). Става въпрос за подмяната на бронзова втулка в малък детайл от кухненски електроуред. В нея лагерува ос ф 8мм...
    Дребна работа, не знам дали някой ще се навие да я свърши.
    Alfa Romeo 1.8 TS `98
    sigpic

външния диаметър на втулката колко мм е. може да има вариант да я замениш с лагер.
    точка

Comment

Тънкостенна е, външното ф е около 10 мм., а и няма място за по-голямо разпробиване.
      Това е фланеца под кошницата за печене на хляб на хлебопекарна. Не знам лагер как ще се чувства при тази температура.
      Машинката е старичка, но прави превъзходен хляб в сравнение с новите ефтини боклуци.
      Alfa Romeo 1.8 TS `98
      sigpic

Comment

най-малкия лагер с вътрешен диаметър 8мм е 688ZZ .
        ф вътре-8мм , ф вън-16мм , ширина 5мм, двустранно капсулован цена ~левче. ако има място за него, най-добре ще стане.
        иначе всеки стругар ще може и ще се съгласи да ти изработи втулка и цената предполагам ще е 5-10лв.
        точка

Comment

Намери стругар да ти врътне една втулка, че ако сложиш капсулован лагер, първите няколко печива след ремонта ще имат вкус на грес

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

А дали не предлагат резервни части, нашата ос също не ми харесва нещо, все едно се топи нещо черно. Мулинекс.
            Все още не съм я разглобил
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
              А дали не предлагат резервни части, нашата ос също не ми харесва нещо, все едно се топи нещо черно. Мулинекс.
              Подмяна, само че е комплект с целия съд. има някакъв вариант да се подмети пръстенчето което се надява на остта но ......
              Същото важи и за автора на темата. Проблема е в това как ще направите да уплътняваостта с плъзгащия лагер(втулката) Явно тази пекарна има сантиментална стойност ..
              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
              sprint tropheo
              155/1.8
              156/2.0 Selespeed

Comment

Тази втулка е на фланеца, който е хванат за шасито на хлебопекарната. От долната страна е зъбното колело и ремъка. Не се предлага като резервна част. Продават се семери за оста на бъркалката, която е на кошницата или нова кошница.
                Alfa Romeo 1.8 TS `98
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                  Здравейте,
                  бихте ли ми препоръчали стругар ( по възможност в района на Захарна фабрика )....
                  Стругар и то добър ама наистина добър до бензиностанцията на Шел на Сливница.Малко след Кенара
                  Или в старите сервизи срещу общината в шекер маала,ама не знам дали е останал жив стругар.

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                  Аз си купих възможно най-скъпата фурна на Мулинекс,даже всичко ми е на Мулинекс.Доволен съм от всичките им уреди.За съжаление дилъра им в България е абсолютен нещастник,както и сервизите им.
                  Оста на моята хлебопекарна е на път да и се случи като това на твоята и тази на svetlastf.
                  Last edited by Linkestis; d.m.y г., 14:03.
                  sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Имам кухненски робот (месомелачка, рендета, пасатори.....) Мулинекс на възраст около 40 г. Ползва се относително често и до момента работи безотказно.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Интересно е каква е причината да се разбие тази втулка, защото и аз имам хлебопекарна Мулинекс, на една година.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Висока температура, изтичане и спичане на смазката. Сухо триена и доста опечени хлябове.
                        Машината не е първа младост, но пече добре. За сравнение на Таурус на 1 година изгоря двигателя. Жената категорична отказа да я ремонтирам. Разглобих я да видя дали са взаменяеми частите със старата. И на нея беше почнал да се появява луфт. Но той се усеща когато се свали отдолу и ремъка.
                        Alfa Romeo 1.8 TS `98
                        sigpic

Comment

Явно, трябва да се прави профилактика, ако не периодично, то поне отвреме-навреме.
                          sigpic

Comment

Преди време беше хвърлила ремък, купих специална високотемпературна грес. Извадих оста, почистих и смазах. След няколко месеца пак се наложи да я разглобя - смазката почти я нямаше. Лошото при мен е , че се разглабя всичко от горе докато се стигне до зъбното колело и освобо ди оста. Но някои модели май че имат капак на дъното при ремъка.
                            Alfa Romeo 1.8 TS `98
                            sigpic

Comment

Да не би, да не е добре хоризонтирана плоскостта, върху която сте поставили уреда.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X