Известие

Collapse
No announcement yet.

Молба за оглед на кола в БУРГАС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
    Така си е, при разход 10-12 газ са си 13-15 лева на 100/км извънградско, а ако е дизелак под 5 няма как да гори което си е пак 13-14лв,ама бенза няма кво да го мисля откъм горе изброените болежки.

П.С. Дай Боже да караме на бензин някой ден ,а не на газ,че колкото и да е добро газовото друго си е бенза.

П.С.2 Нямали кой в цял Бургас да я погледне тая кола бре,че да знам дали си струва да се разкарам да я гледам и аз ид а я водя по сервизи
    Пешо, аз икономично Ауди не знам да има, камо ли 3 литров бензин, къде ги сънуваш тия 10-12/100 газ извънградско
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
      Дон Пепоне, 10-12газ е 14лв-16.80лв + 1-2л бенз = 20лв на 100км! Това е без поддръжката на втората горивна система.
      Лека поправка, със стандартните отстъпки давани по бензиностанциите газта е 1,20лв. към момента, демек с дизелово каране тип ''балиране'' мое го докара човек на едни 11-12 лв./100км. това за дълго само се отнася.
      Last edited by thecleaner; d.m.y г., 12:12.
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Сладури сте: Пропана преди седмица беше 1.4лв, сега е 1.27 тъкмо погледах. Което идва пак 12 лв. Но да не забравяме, че пак поне 1литър бенз си гълта докато. Сметката идва около 15лв извънградско.
        Което е разход като дизел.

Но определено за голям бензинов мотор е наложащо.
        Бащата кара Мл 350 бенз, 272кс, на газ гори 20-22лв и 2л бенз. На бензин 22-23 литра бенз на 100 градско. Извън пада на 16-17л.
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

И пак стигнахме дотам, че при сравнение голям мотор на газ - голям дизел, икономията при газта е само в главата, не и в портфейла.
          Някой да каже колко гори 3.0 бензинов двигател на газ ако се кара със 120-160 с яко изпреварвания.
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Аз твърдя че на газ излиза равностойно като на дизел и то ако е икономичен дизела. Моята си е с 5 скорости 2.5 В6 и навънка дава от 9 до 12 газ,като 9 е при спокойно каране а 12 е при доста неспокойно . И двата разхода са засичани по един и същи маршрут-Добрич-Велико Търново. Това разстояние е 270км като съм го взимал за 3 часа с кроткото каране ,взимал съм го и за 2часа и 15-20 минути,сами си сметнете средната скорост и темпото на каране
            И като казах че разход 10-12 газ е постижим при кротко каране,то то си е така според мен + че търся кола с 6-та скорост,както казах и че 5 нафта е постижимо. Ся скочеха Дизелджиите да ми обясняват някви неща ОК всеки има мнение,ама говорим за КРОТКО каране,я си изтупайте буриите с яко ръчкане и ми кажете като даде 8 извънграда нее ли пак 20+ лв на 100.... което в газ си е към 16 литра в момента.

П.С. Вярвайте ми исками се да си купя пак алфа,просто не виждам алтернатива на това което търся в нашата марка. А за дизела мисля че ме притеснява че са вече 3-та , 4-та злоупотреба тия коли и вече са им доста амортизирани по-горе изброените агрегата (Турбо,дюзи,демфери и тн) които са си доста цифра. Все пак не ми е оферта за взема кола за 7-8 к лева и при по-лош късмет или пък кофти нафта да ми думне турбината и някоя дюза и да дам 25-30% от цената на колата заради това.
            Last edited by don_pepone; d.m.y г., 15:14.
            EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
            EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
            NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

10-клапановият дизел, който карам, ми е давам максимум 7.7 извънградско - със 180-190 по магистрала Тракия, с 4 души и багаж. И климатик през цялото време. Един 2.5-3-литров двигател на газ дали ще даде по-малко от 18 при такова каране?
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Ами ако си купя ще разберем

темата пак се разводни яко,добре чее в ОБЩИ че да не мее яд

Comment

Като цяло смятайте и разходите за една кола, не само колко гори.
                  Моето мнение, че кола на 10г+ дизел не си струва, ремонтите стават сложни и доста скъпи, така че може би бензин + пропан е по добрия вариант, а и една такава кола има разходи от поне 1200-1500 лв на година без да се кара, така, че цената на 100 км. пробег не е толкова важна с оглед резходите за притежание. Иначе изглежда доста добре за парите си.
                  "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                  Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                  Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                    10-клапановият дизел, който карам, ми е давам максимум 7.7 извънградско - със 180-190 по магистрала Тракия, с 4 души и багаж. И климатик през цялото време. Един 2.5-3-литров двигател на газ дали ще даде по-малко от 18 при такова каране?
                    Браво, много отговорен шофьор. Почти 200км/ч с четирима човека...

Comment

Газ, дизел - както и да броите стотинките горе-долу все тая. И двете ме кефят и двете ме дразнят. Да се прехвърлям от едната на другата постоянно може би е най-доброто решение
                      Гледам Аудито, е снимано на Плаза, това е близо до мене, обади му се на тоя пич, ако е някъде из района ще я погледна.
                      пп това "в движение" нещо не ме кефи, като го пуснеш тоя модел в търсачката на мобиле да не излиза на първа страница??
                      Last edited by code; d.m.y г., 18:42.
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

4.2 бензин градско дава 18-19, извънградско 11-ка. Общо взето сметката е много лесна. Взимаш един 4-цилиндров и умножаваш по 2.
                        www.facebook.com/workshox

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                          Браво, много отговорен шофьор. Почти 200км/ч с четирима човека...
                          Това само по магистралата.

Comment

Е некой виде ли те
                            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                              Коле, при такова каране 18-20/100 газ дава 3 тонен, 450 коньов 6.2 осмак, а БМВ 320d - 9/100 нафта, сам си смятай кефа. А вероятно с Алфата си вдигал тук - там 180, а аз ти давам разход при средна скорост 180.
                              Last edited by Доко; d.m.y г., 20:09.

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                                Газ, дизел - както и да броите стотинките горе-долу все тая. И двете ме кефят и двете ме дразнят. Да се прехвърлям от едната на другата постоянно може би е най-доброто решение
                                Гледам Аудито, е снимано на Плаза, това е близо до мене, обади му се на тоя пич, ако е някъде из района ще я погледна.
                                пп това "в движение" нещо не ме кефи, като го пуснеш тоя модел в търсачката на мобиле да не излиза на първа страница??
                                Това "в движение" и мен ме накара да се замисля, някакси странно е
                                Иначе мога утре да му звънна на пича да видя дали има нещо против да намине покрай теб.

П.С. За разхода който се коментира по-горе мога да кажа,че Шефа ми има БМВ F01 750 лонг 4.4 би турбо 410 коня автомат и гори между 12 и 15 зависимост от карането,като 15 дава ако редовно го юрка над 200,а това се случва бързо и неусетно с тая кола, но 15 му е макса за извънградско ( на 6-та 3000 об е на 160 )
                                Last edited by don_pepone; d.m.y г., 21:07.

Comment

Working...
                                X