Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор на обувки за планина

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Да солидни изглеждат, но като гледам времето навън, не знам каква ски практика ще има .... и се чудя какво да правя с обувките. Мисля просто да си купя зимни, които да стават за зимата из града. Примерно:
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=82399

Comment

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
      Да солидни изглеждат, но като гледам времето навън, не знам каква ски практика ще има .... и се чудя какво да правя с обувките. Мисля просто да си купя зимни, които да стават за зимата из града. Примерно:
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=82399
      Аз да ти кажа, по време на моята ски-практика най-малкото, за което ми е пукало са били обувките .
      (ама аз съм изкарал две зими през нощ навън само с един чифт кубинки , както и много други тук, де ).
      Та идеята ми е да не се впрягаш толкова, купи си едни нормални туристически обувки (два чифта) и си готов.

п.п. Къде е практиката, да не е на Юндола ?
      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
        Аз да ти кажа, по време на моята ски-практика най-малкото, за което ми е пукало са били обувките .
        (ама аз съм изкарал две зими през нощ навън само с един чифт кубинки , както и много други тук, де ).
        Та идеята ми е да не се впрягаш толкова, купи си едни нормални туристически обувки (два чифта) и си готов.

п.п. Къде е практиката, да не е на Юндола ?
        Даа точно там е . Как се сети?

---------- Post added at 13:03 ---------- Previous post was at 13:01 ----------

Много зле ...

Comment

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
          Даа точно там е . Как се сети?

---------- Post added at 13:03 ---------- Previous post was at 13:01 ----------

Много зле ...
          Щях да ти пиша колко е хубаво там и колко яко си изкарвахме преди години и... се усетих че щом си спомням за тия години с кеф и лека тъга - значи остарявам ...

Та, в тоя дух - хората правят едно място хубаво или лошо!
          Намери "твоите хора" и след години ще си спомняш за Юндола както аз сега .

Там имам повече от десет практики, като първата - ски практиката беше десет дни и беше супер.
          Пожелавам ти весело изкарване!
          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Благодаря. Дано поне има сняг...

Comment

Тази събота си взех тези http://www.intersport.bg/bg/products...qx_p6135#c6116

McKINLEY , с подметка VIBRAM , имат и мембрана.
              Много са удобни , тези дни има вероятност да си изпробвам на по-голям преход, така че ще споделя още информация. Като цена качество мисля че са много добри.
              Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
              Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Да, предложенията на колегите са удачни.Аз ходя лятото, зимата малко, та предлагам тоя сайт, сортирайте по цена и избирайте:
                https://www.extreme-bg.com/mazhki-ob...?ProductSort=1
                Last edited by fred; d.m.y г., 20:45.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Благодаря и двамата. Има още време докато тръгна и ще го мисля според времето, ако е хубаво като вчера и днес, няма да купувам големи обувки, защото ще ги нося главно из града.

Comment

Покрай тази тема почнах и аз да си търся чипици,сега ходя с едни боклуци на Panda просто няма такава дървена обувка/работна/,ама това е нещо страшно:

Click image for larger version

Name:	perfekt.jpg
Views:	1
Size:	30.6 Килобайта
ID:	2333136
                    Подметка: Vibram Montagna, истински двоен шев,за продължително ходене по неравен терен.
                    Състав Сая: Височина (16,5 см) от кожа сил. набук, импрегнирана с масло подплата: Кожа междинно ходило: Air-Active drysole подметка: Vibram Montagna, истински двоен шев
                    Инструкции за поддръжка Моделът Perfekt, от мазна кожа от Русия, се поддържа с продукта MEINDL Sil-Proof, който се нанася върху цялата кожа и върху двойния шев на подметката. Също може да се използва и продукта Sportwax.

Скромната сума:529,00 лв

Иначе ето тази комбинация ми допада:
                    Click image for larger version

Name:	obuvki-forclaz-100-novadry.jpg
Size:	32.1 Килобайта
ID:	2333146 с това Click image for larger version

Name:	chorapi-steppe-300-h-x-2.jpg
Size:	14.3 Килобайта
ID:	2333147 и после с това: Click image for larger version

Name:	sportwax.jpg
Size:	22.3 Килобайта
ID:	2333148

Грубо 120лв

За обувките:Тест за непромокаемост на обувките. : Лабораторно и теренно изпитани, обувките с материал NOVADRY® дишат и осигуряват оптимална непромокаемост. Първо се потапят във вода под въздушно налягане и се проверява дали по повърхността на обувката няма въздушни мехурчета. След това, наполовина потопени, обувките се поставят върху механичен лост, симулиращ ходене, за да се провери дали обувката остава напълно суха отвътре.
                    3 степени на непромокаемост. : Тестът за непромокаемост определя 3 степени на непромокаемост, т.е. 2000 сгъвания (около 2 ч ходене), 4000 сгъвания (около 4 ч ходене) и 8000 сгъвания (около 8 ч ходене). Разбира се след този тест или в реална употреба, след като обувката изсъхне, тя възвръща първоначалната си непромокаемост.
                    Степен на непромокаемост на обувката. : Обувките Forclaz 100 Man са непромокаеми за 2000 сгъвания.
                    Тестове на терен. : Всички наши обувки се тестват за удобно носене и употреба от представители на тези, за които са създадени продуктите ни, при условия, които много се доближават до реалните. По-специално, нашите "практични тестове" свързват продуктовия мениджър с лица, които не работят за QUECHUA, за да тестват, оценят и утвърдят продуктите.
                    Лабораторни тестове. : Проведени са и други лабораторни тестове, за да бъдат одобрени следните елементи: изскубване на връзките и каишките, лепене, токсикология, устойчивост на UV, изтъркване на подметката и компонентите на саята, ускорено стареене.

Това на Алфа не правят такива тестове
                    Last edited by Linkestis; d.m.y г., 23:40.
                    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                      Покрай тази тема почнах и аз да си търся чипици,сега ходя с едни боклуци на Panda просто няма такава дървена обувка/работна/,ама това е нещо страшно:

[ATTACH]127755[/ATTACH]
                      Подметка: Vibram Montagna, истински двоен шев,за продължително ходене по неравен терен.
                      Състав Сая: Височина (16,5 см) от кожа сил. набук, импрегнирана с масло подплата: Кожа междинно ходило: Air-Active drysole подметка: Vibram Montagna, истински двоен шев
                      Инструкции за поддръжка Моделът Perfekt, от мазна кожа от Русия, се поддържа с продукта MEINDL Sil-Proof, който се нанася върху цялата кожа и върху двойния шев на подметката. Също може да се използва и продукта Sportwax.

Скромната сума:529,00 лв

Иначе ето тази комбинация ми допада:
                      [ATTACH]127765[/ATTACH] с това [ATTACH]127766[/ATTACH] и после с това: [ATTACH]127767[/ATTACH]

Грубо 120лв

За обувките:Тест за непромокаемост на обувките. : Лабораторно и теренно изпитани, обувките с материал NOVADRY® дишат и осигуряват оптимална непромокаемост. Първо се потапят във вода под въздушно налягане и се проверява дали по повърхността на обувката няма въздушни мехурчета. След това, наполовина потопени, обувките се поставят върху механичен лост, симулиращ ходене, за да се провери дали обувката остава напълно суха отвътре.
                      3 степени на непромокаемост. : Тестът за непромокаемост определя 3 степени на непромокаемост, т.е. 2000 сгъвания (около 2 ч ходене), 4000 сгъвания (около 4 ч ходене) и 8000 сгъвания (около 8 ч ходене). Разбира се след този тест или в реална употреба, след като обувката изсъхне, тя възвръща първоначалната си непромокаемост.
                      Степен на непромокаемост на обувката. : Обувките Forclaz 100 Man са непромокаеми за 2000 сгъвания.
                      Тестове на терен. : Всички наши обувки се тестват за удобно носене и употреба от представители на тези, за които са създадени продуктите ни, при условия, които много се доближават до реалните. По-специално, нашите "практични тестове" свързват продуктовия мениджър с лица, които не работят за QUECHUA, за да тестват, оценят и утвърдят продуктите.
                      Лабораторни тестове. : Проведени са и други лабораторни тестове, за да бъдат одобрени следните елементи: изскубване на връзките и каишките, лепене, токсикология, устойчивост на UV, изтъркване на подметката и компонентите на саята, ускорено стареене.

Това на Алфа не правят такива тестове
                      Ти явно си се надъхал доста за по-сериозно преходи ! Ако имаш възможност да отделиш пари, в темата из линковете има предложения на много сериозни обувки.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                        Много зависи как предпочиташ да ходиш- бързо, бавно? Зимни преходи или предимно в останалите 3 сезона?

Аз си взех тези есента http://www.scarpa.net/en/kinesis-pro-gtx.html

Четирисезонна обувка. Лятото определено ще ти е топло с нея, но пролет, есен и зима е перфектно. На мен ми трябваше да направя 2-3 прехода докато свикна с тях и докато се разтъпчат. Спокойно минавам през реки, остри камъни, хлъзгави повърхности.

Като цяло 3- сезонните обувки зимата не стават за продължително ходене в сняг, защото се мокрят. Освен това есен, като завали дъжд също се мокрят. Така че е най- добре, според мен, 4- сезонни да си вземеш + едни леки за най- топлите дни лятото.
                        Lexus IS200

Comment

не знам,днеска правих за 2 ри ден ограда копах дупки и лях бетон трамбовах и тн та и аз се чудих с какво да ходя но както винаги рибарският гумен ботуш взе надмощие и тука,влезнах си в дупката трамбовах сипах бетонец газих по калта и тн,за мени си остава номер 1 на всички времена гумния ботуш никога не стиска никога нема да имаш мазоли от него най удобен за ходене нема да връзваш връзки или да ти падне от крака или да морки и тн,само пусто спарване иначе постоянно бих си ходил с гумени ботуши.

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                            ,само пусто спарване иначе постоянно бих си ходил с гумени ботуши.
                            Е то това е майсторлъка... Всеки се бори хем да не му е мокро, хем да не му спарва Затова гумения ботуш е 20 лв, а планинарските обувки от 200 нагоре.
                            Lexus IS200

Comment

няколко дена ходя да правя ограда на градината правя и един портал и какво ли не,та е кал бетон копане на дупки и тн,и пак и отново ме спасява гуменият ботуш,сега за запарването може да се намали като сложиш хубави дебели памучни чорапи колкото по-дебели толкова по-добре от горе нахлузваш вълнени чорапи върху памучните,идеята е че крака не ти допира стените на ботуша не е плътно и няма бързо да те запари а памучният чорап ще попие от вътре ще спре,ако не се загащиш анцунга или дънки или кво да е влиза некъв въздух в ботуша и запарването ще го задържиш с часове което стига,хората си мислят че като сложат тънък чорап и нема да ги запари ботуша или обувката ама смисъла на чорапа е точно да попива и да изолира,та това е спасението временно за 3-4 часа става.

Comment

И не забравяй да ги изуеш от външната страна на входната врата.
                                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                                X