Известие

Collapse
No announcement yet.

Зарядно за акумулатор от ЛИДЛ - Ultimate speed

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Бих си взел едно такова за да си зареждам мотора и колата. Компактно е.

Comment

Ако някой има такова или ще си взема, нека премери зареждащият ток, дали наистина е 3.8А?

Имам наблюдения на две такива, че този ток е максимален и се държи за около час, после пада на около 2А!
      Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Миналата година мисля, че се обсъждаше такова зарядна. Тогава пробвали се изказаха добре за него.

П.С. А какво ви е мнението за соларни зарядни като това, например http://www.aliexpress.com/item/HOT-M...362996175.html
        Не е ли решение за ... акумулатори, които падат заради нередовно и на къси разстояния каране.
        166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
          Ако някой има такова или ще си взема, нека премери зареждащият ток, дали наистина е 3.8А?

Имам наблюдения на две такива, че този ток е максимален и се държи за около час, после пада на около 2А!
          да, това е максималния ток.
          има графика в ръководството. държи 3,8А докато качи батерията до 12,8в. след това държи 3А до 14,1волта и после 0,8А до 14,4 волта. тогава се смята че батерията е на 100% заредена и минава в подзаряд.

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
          Миналата година мисля, че се обсъждаше такова зарядна. Тогава пробвали се изказаха добре за него.

П.С. А какво ви е мнението за соларни зарядни като това, например http://www.aliexpress.com/item/HOT-M...362996175.html
          Не е ли решение за ... акумулатори, които падат заради нередовно и на къси разстояния каране.
          ако си в саудитска арабия и имаш 1 месец на разположение....
          точка

Comment

Какво толкова ви пука, нали зарежда акумулатора, който по принцип е консуматив и когато се кара в градски условия по добре да се зарежда профилактично с някъкво зарядно отколкото да пада изцяло.Преди имах някъкво китайско, което сдаде багажа и точно миналата седмица си купих от лидълските Tronic 4x, който са идентични но нямат цифров дисплей.Акумулаторът(74ah) се зареди напълно за 3-4часа.Това зарядно има и някъква степен на водоустойчивост и ако имате гараж може директно да го монтирате някъде по стената, без да сваляте акумулатора.
            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
              Аз си направих от импулсно захранване за РС ( с лека модификация на схемата ) и съм много доволен. Изходното напрежение е стабилизирано на 14,2 в и акумулатора се зарежда автоматично. При достигане на пълния заряд тока пада до няколко мА.
              При 14,2 V акумулаторът не може да се зареди напълно.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз пък отскочих до лидл да го погледна и евентуално да си го купя,но не видях подобно зарядно.
                Ринах 1час сняг да разчистя гаража за това зарядно което изобщо в момента не ми е затрябвало.
                Alfa romeo GTVex
                Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Зарядното ще се продава от утре.
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

мнение за:

http://prodavalnik.com/zaryadno-ustr...2-50-i29004969

Дайте мнение за това зарядно. Май характеристиките му са по-добри от Лидълското - 4,7 ампера. Веднъж съм го виждал само на живо и ме сърбят ръцете да си купя, т.к. е малко и може да го влача с мен в колата.
                    Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                    Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                    Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                      Зарядното ще се продава от утре.
                      Значи за това го е нямало.
                      Принципно това зарядно на мен ми трябва да зареждам 100ah тягов акумулатор,от който във полеви условия с друго зарядно зареждам оловни и LI-PO батерий за радиоправляем модел.
                      Въпроса е 100AH за колко време ще го зареди защото 3.8 ми се вижда малко.
                      Alfa romeo GTVex
                      Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                      Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                      Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Моята кола я купих през 2007, в нея имаше един стар акумулатор Exide, необслужваем, с който съм и до момента.Никога не съм го зарехдал допълнително, като вметна, че карам малко.
                        Та по добре инвестирайте в качествен акумулатор.
                        Last edited by fred; d.m.y г., 19:37.
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                          Значи за това го е нямало.
                          Принципно това зарядно на мен ми трябва да зареждам 100ah тягов акумулатор,от който във полеви условия с друго зарядно зареждам оловни и LI-PO батерий за радиоправляем модел.
                          Въпроса е 100AH за колко време ще го зареди защото 3.8 ми се вижда малко.
                          На алфата 100 ач го зарежда към 10 часа, онзи ден акумулатор 55ач го зарежда 36 часа. Сигурно зависи колко е разреден.

---------- Post added at 19:37 ---------- Previous post was at 19:35 ----------

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                          Моята кола я купих през 2007, в нея имаше един стар акумулатор Exide, необслужваем, с който съм и до момента, необслужваем.Никога не съм го зарехдал допълнително, като вметна, че карам малко.
                          Та по добре инвестирайте в качествен акумулатор.
                          Винаги има нужда от зарядно. Акумулатор на 10 месеца падна, да го изхвърля ли? Заредих го и всичко е ок.

Comment

---
                            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 20:07.
                            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение

Винаги има нужда от зарядно. Акумулатор на 10 месеца падна, да го изхвърля ли? Заредих го и всичко е ок.
                              E, разбира се, че няма да го хвърляш. И аз имам едно руско, старо, много добро.
                              Но от както свястен акумулатор, съм решил, че пак таквъз да взема
                              Last edited by fred; d.m.y г., 21:40.
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                                Не винаги. Ако ползвате обществен транспорт е малко вероятно да ви потрябва зарядно.
                                Знае ли човек, веднъж си пътувах с един автобус из Родопите с една чанта инструменти и автобуса се развали, шофьора се оказа, че има само една отвертка и телефоните са без обхват. Отворих чантата и му казах избирай си, като видя съдържанието и му увисна ченето оправи повредата и продължихме.

Comment

Working...
                                X