Известие

Collapse
No announcement yet.

Зарядно за акумулатор от ЛИДЛ - Ultimate speed

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз използвам вече 5г това http://www.raider.bg/bg/detail_156.html
    много съм доволен зареждам напълно 180а акумулатор за 10-12ч. Като го купувах бяха по 200лв сега ги гледам по 80-100, но си заслужава парите.
    Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Да де, ма иде реч за импулсни.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
        Миналата година мисля, че се обсъждаше такова зарядна. Тогава пробвали се изказаха добре за него.

П.С. А какво ви е мнението за соларни зарядни като това, например http://www.aliexpress.com/item/HOT-M...362996175.html
        Не е ли решение за ... акумулатори, които падат заради нередовно и на къси разстояния каране.
        Лятото върши работа знам от хора които ходят за риба от напълно умрял докато си ловеше рибата до следобяда си запали без проблеми
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Dob4i Покажи съобщение
          Аз използвам вече 5г това http://www.raider.bg/bg/detail_156.html
          много съм доволен зареждам напълно 180а акумулатор за 10-12ч. Като го купувах бяха по 200лв сега ги гледам по 80-100, но си заслужава парите.
          Аз съм със същия от няколко години и съм много доволен.
          Преди това дадох сумати и пари за зарядни и на второто пускане сдаваха багажа.
          Alfa 156, 2.0 TS
          VW Vento 1.8- Бившата
          Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

Понеже не разбирам от такива работи,някой да изкаже две три думи за това китайско чудо на техниката
            http://tmdq.gmc.globalmarket.com/pro...r-1703026.html

Voltage input: AC 120V/60Hz or AC 230-240V/50Hz
            ★Voltage output: DC 6V/12V 4.2A
            ★AC power input:80W
            ★Charging current: 6A max
            ★Battery capacity: 15-100Ah
            ★LED for charging state
            ★overloading protection
            ★1.4m charging cable / 1.7m power cord
            ◆Color packing/pc,means/pc:18*10*20cm
            ◆10 pcs/ctn
            ◆Means/ctn:53*38*22cm
            ◆GW/NW:17/16kg
            ◆20'Q-544ctns-5440pcs
            40'Q-1217ctns-12170pcs
            40HQ-1434ctns-14340pcs
            Last edited by Linkestis; d.m.y г., 10:22.
            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

боклук.
              с две думи- пълен боклук.
              точка

Comment

Колега, линкът в първия пост нещо не се отваря.

Аз лично ползвам такъв тип захранване. Взех си го онлайн от тук: http://vikiwat.com/zahranvaniya.html и мисля, че макар и малко по-скъпи, са доста на аванта, защото нямат същите проблеми с охлаждането, а и са по-издръжливи и ефикасни.
                Società Anonima Italiana Darracq

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Силно щадящо акумулатори над 40 Ah
                  За да зареди 120 Ah акумулатор сигурно ще са необходими 2 денонощия.
                  Малко вехта тема съживявам ама да си кажа/напиша и аз..
                  Зарядно от Лидл....
                  Гола вода...
                  Ако просто трябва да заредите батерията дотолкова че да запали колата, става но е далече от това да зареди батерията на 100% !!! Заряда приключва едва при 14.4в (в другия режим 14.7в) За гъстота на електролита неискам и да споменавам че няма почти разлика (преди-след заряда) и мноого далече от 1.28 (индикатора на батерията не става зелен а зарядното казва че всичко е ок)...
                  Същата батерия вързана към класическо зарядно (траф и грец) след повечко часове все пак си сгъсти електролита а и напрежението и достигна 15.8-9в
                  (тестовата батерия е обслужваема Стормбат 44АН на около 4-5 месеца и за целта на експеримента беше доста качествено и дълбоко разредена... )

Има и плюсове зарядното, късо в изхода и обратно включване на клемите довеждат само до индикация и никакви щети...
                  sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

100 ач акумулатор ми го зарежда за около 36 часа, окото става зелено, гъстота на електролита перфектна. След спиране да зарежда държи акумулатора на 13,5 ако си спомням точно
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                      100 ач акумулатор ми го зарежда за около 36 часа, окото става зелено, гъстота на електролита перфектна. След спиране да зарежда държи акумулатора на 13,5 ако си спомням точно
                      При мен.... Ужасно силно разредена батерия (но нова) уш я зареди за около 2-3 часа (зарядното си даде индикация че е ок)... Индикатора на батерията и проверка на гъстотата си показват че нее заредена до никъде обаче...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
                        При мен.... Ужасно силно разредена батерия (но нова) уш я зареди за около 2-3 часа (зарядното си даде индикация че е ок)... Индикатора на батерията и проверка на гъстотата си показват че нее заредена до никъде обаче...
                        Аз го имам сигурно от 5 години. И съм доволен, моето май изключваше на 14,6
                        Зарежда бавно общо взето. Поне 12 часа.
                        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Имам го от две години.
                          За цената си е добро, но не зарежда напълно!
                          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                          К.М.

Comment

Акумулатор се зарежда с ток не по-голям от 1/10 от капацитета им. Аз си взех един вид зарядно от LIDL и съм много доволен

Comment

Купих го преди време, за да зареждам 4-5 Ач акумулатор, който ползвахме за захранване на сонара/ГПС-а на тогавашната лодка, т.е. малък консуматор. Не съм имал проблеми. Зареждал съм акумулатори до 44 Ач с него - пак никакви ядове.
                              За цената си е супер.
                              Мой приятел си купи Бош-ът, на който е частична имитация китайчето на "Лидл" и който има функция за дозареждане. Колата седи по месец-два без да се кара и има два ГПС-а, които събарят до 6-7 волта напрежението, та всеки път се налага да идват от сервиза да я съживяват. Оказа се в крайна сметка, че Бош-ът не успява да държи зарядката заради конструктивна особеност. А цената му е в пъти тази на китайчето...
                              _______
                              146 JTD - ex
                              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Аиде някои които зарежда с това нещо от Лидл, да си направи труда да замери гъстотата на електролита на някоя батерия след като зарядното казва че е ОК.
                                Това че акумулатора след "заряда" се слага в кола и тя пали, незначи автоматично че тая батерия е заредена на 100%
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X