Известие

Collapse
No announcement yet.

Заместник на Алфа 146?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

италиански 5 врат дизелов хечбек може да видиш гранде пунто. стило обаче не е добра идея никак.
    италиански дизел в надеждна кола = опел
    японски дизел- тойота, обаче втора употреба почти всички са смазани от каране щото основно са били служебни коли.
    рено,пежо,ситроен - трябва да си мазохист (или лаик)

welcome to the real world
    точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
      италиански 5 врат дизелов хечбек може да видиш гранде пунто. стило обаче не е добра идея никак.
      италиански дизел в надеждна кола = опел
      японски дизел- тойота, обаче втора употреба почти всички са смазани от каране щото основно са били служебни коли.
      рено,пежо,ситроен - трябва да си мазохист (или лаик)

welcome to the real world
      Що бре какво им е например на сританте мегани (освен обслужването през аспуха)?
      Гранде Пунто е хубаво, но идва скъпо... Стило от вътре ми е много странно (какво му е иначе?).
      Какво им е на Хонда и Мазда, че само Тойоти да се гледат?
      Кой Опел - Астрата е скъпа с хубав мотор, Корса ми малее, Агила е хумористична (не съм влизал вътре обаче)?

То като гледам препоръките, ще ми излезе по-изгодно да си купя Либра (вярно, че само комбито има вид и от градска въшка отиваме на вагонетка)

---------- Post added at 08:55 ---------- Previous post was at 08:53 ----------

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
      Аз също съм пред подобна дилема и съм проучвал вариантите за втора кола.
      За градска кола много добър вариант е Хонда ХР-В. Висока за дупки и бордюри, дървеняшка, но функционална. Минусът е, че няма двигател под 100 к.с.
      Форд Фюжън - подвигната Фиеста, грозничка, но с евтина поддръжка и опростена като двигател и окачване. Ако имаш желание, мога да те насоча към конкретна.
      Подкрепям идеята за Фокуса - не е много голям, не е много малък, приятен за каране, с поносима поддръжка.
      Hr-V ... идейно, но вътре ми се струва доста малко, поне на пръв поглед над 1 (3 врати) паркирана в нашия паркинг.
      Фюжън ми се струва тесничък, но ще го погледна, то в нашите условия колкото по-високо, толкова по-добре.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Фюжъна е анти кола за мен. Веднъж карах един чисто нов от Силистра до Русе и направо се чудех, как може да създадат такова недоразумение
        AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
          Що бре какво им е например на сританте мегани (освен обслужването през аспуха)?
          Гранде Пунто е хубаво, но идва скъпо... Стило от вътре ми е много странно (какво му е иначе?).
          Какво им е на Хонда и Мазда, че само Тойоти да се гледат?
          Кой Опел - Астрата е скъпа с хубав мотор, Корса ми малее, Агила е хумористична (не съм влизал вътре обаче)?
          стило имат много проблеми с тоците. то не са алтернатори,светещи лампи, еърбеци и какво ли не.
          дизелова мазда всъщност е форд с двигател пса хди и емблема на мазда.
          хонда съвсем наскоро направиха първия си дизелов двигател. той обаче е 2,2л . иначе другите монтирани двигатели са сбирщайн буквално и то колкото да ги има в гамата за европа.
          нали дизел си търсиш, както виждам.
          фюжън не е кола, по-добре фиеста /той на нея е базиран/.
          хонда хр-в особено 5 врати 4х4 е много добра оферта, ама да е основна кола на мястото на 156, но е само бензин 1,6 105 и 120кс.
          точка

Comment

стило имат много проблеми с тоците. то не са алтернатори,светещи лампи, еърбеци и какво ли не.
            дизелова мазда всъщност е форд с двигател пса хди и емблема на мазда.
            хонда съвсем наскоро направиха първия си дизелов двигател. той обаче е 2,2л . иначе другите монтирани двигатели са сбирщайн буквално и то колкото да ги има в гамата за европа.
            нали дизел си търсиш, както виждам.
            фюжън не е кола, по-добре фиеста /той на нея е базиран/.
            хонда хр-в особено 5 врати 4х4 е много добра оферта, ама да е основна кола на мястото на 156, но е само бензин 1,6 105 и 120кс.
            Не сипа нищо на меганите

Хр-В не е ли доста по-тясно от 156 ца бре?
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
              Аз ли не се ориентирам или това е вагон/комби, а не хеч?
              Бе някакво ван-че по-скоро е, но масово ги водях хеч.

Иначе има 1.3 мотор (~85 к.с.), който подлежи на газифициране и разхода е около 12 лв/100 градско.
              Last edited by vladev; d.m.y г., 11:45.
              Subaru Legacy 3.0R
              Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
              sigpic

Comment

е що да им сипя. казвам моите си впечатления и това което знам.
                на мегана /2 предполагам/ и въобще на френските коли не ми харесват седалките които са като изтърбушени 20 годишни канапета, постния и евтин интериор и че са инженерно недомислени в детайл. за смяна на крушка на фара да разглабяш половината предница....
                хр-в то е една идея по-тясно от 156 и не можеш да го настъпваш така, обаче е по-височко , вози комфортно дори и по дупките, автоматично му се задейства задното предаване и е евтино за обслужване а и от към разход.няма такава алфа. виж обаче в това мицубиши си е тесничко. реално ако го видиш до друга кола ще забележиш че е компактно.
                точка

Comment

Най-добре си купи това, което те влече и дай на булката да кара 156-цата, освен ако не искаш да задоволяваш някакви нейни капризи, с които и тя не е наясно.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

Fiat Croma от новия модел. Това за мен е добра опция.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
                    AR 155 2.0 16v SUPER
                    Toyota Corolla 2014 S Premium
                    Moskvich 2140

Comment

Тия Кроми са над бюджета май... А и са доста големи като габарити сравнено с 145 146.

Аз от всички споменати бих скочил на "фокусника". Евтин за поддръжка, нисък разход на гориво. Не е нито малък, нито прекалено голям, кола на годината за 99г. Първоначалната цена за закупуването също не е висока.
                      Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 16:38.
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

е що да им сипя. казвам моите си впечатления и това което знам.
                        на мегана /2 предполагам/ и въобще на френските коли не ми харесват седалките които са като изтърбушени 20 годишни канапета, постния и евтин интериор и че са инженерно недомислени в детайл. за смяна на крушка на фара да разглабяш половината предница....
                        хр-в то е една идея по-тясно от 156 и не можеш да го настъпваш така, обаче е по-височко , вози комфортно дори и по дупките, автоматично му се задейства задното предаване и е евтино за обслужване а и от към разход.няма такава алфа. виж обаче в това мицубиши си е тесничко. реално ако го видиш до друга кола ще забележиш че е компактно.
                        Защто трябва да разглобяваш цялата предница за една крушка на Мегана.......просто навиваш до край ляв или десен волан...виждаш капака в подкалника....махаш го и се докопваш до крушката....ако са ти по къси ръцете...може и гумата да свлиш)).....верно недомислено е......но при всички модели има некви зайгравки за да отидеш в сервиз, ако не си се запознал технически с автомобила за елементарни неща....

---------- Post added at 15:10 ---------- Previous post was at 15:04 ----------

п.п....по темата...кола и жена...трудна угодия.....просто вземи това, което и допада на нея.......ще имаш по малко ядове...няма да ти натяква, че ти си я избрал....ако иде реч за кола на съпругата ти....то набутването е нейзбежно)))
                        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                          Тия Кроми са над бюджета май... А и са доста големи като габарити сравнено с 145 146.

Аз от всички споменати бих скочил на "фокусника". Евтин за поддръжка, нисък разход на гориво. Не е нито малък, нито прекалено голям, кола на годината за 99г. Първоначалната цена за закупуването също не е висока.
                          Подкрепям.
                          Друг вариант - Зафира от първите. Много са удобни за града.
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

))...дай ни акъл да даваме....това при нас българите е в повече.....къде е 146, къде е Зафира, като кола пространство и сходство....никакво ...
                            Аз предлагам автубус Сетра...42-места на въздушни възглавници))
                            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Фокус -само бензинов, тея дърти дизели зимата тряя им се молиш. Рено Меган -забрави много тъпа кола.Аз съм с 2 ръце за 4 врато Пунто 2
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                                Фокус -само бензинов, тея дърти дизели зимата тряя им се молиш. Рено Меган -забрави много тъпа кола.Аз съм с 2 ръце за 4 врато Пунто 2
                                +1 за Пунто-то

За Фокуса имам много спорни впечатления - както за много добри и здрави екземпляри, така и за такива, които без видима причина хвърлят мотор - все бензинови.
                                Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X