Известие

Collapse
No announcement yet.

Облепване на кола цялостно с фолио

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Облепване на кола цялостно с фолио

Колеги, някой правил ли го е ?
    Мисля да сменя цвета на алфата, има тук таме ожулено (спортни стружки :) ) и като цяло десет години близо , вече ми писна тоя цвят.
    Гледам цялостното боядисване е около 1500-2000 лева с всичко, а из нета вече има доста фирми предлагащи цялостно облепване на цени от около 40-50 лв кв.м.
    което е 3-4 пъти по-евтино.
    Питането ми е, ако естествено някой е правил тази интервенция, добре ли става колата, издръжливо ли е, пази ли ламарините ?
    Всякакви мнения ще са ми от полза, защото като се стопли мисля да правя едно от двете - облепване, или боядисване

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Здравей,лично не съм облепял.Тук в Габрово има една фирма,собственика си направи а6-цата от черна на бяла и вече повече от година няма никакви проблеми.
    Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
    Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

А след такова цялостно облепване, трябва ли смяна на талона?

Comment

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
        А след такова цялостно облепване, трябва ли смяна на талона?
        Със сигурност . Сменяш цвета. Ако е със същия цвят, в който е колата, тогава не.

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Боята ти трябвя да е перфектна преди облепянето.Имам пред вид да няма дълбоки драскотини и олющен лак.Малко спрей безцветен лак и водна шкурка оправят такива неща.Инак става грозно.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Аз съм за боята......това с облепването е пълен жмел.....
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
              Обоснови се . Кое му е пълния жмел?

sigpic
              Alfa Romeo 159 EX

Comment

Незнам от камъчетата дали няма да се надупчи. То предполагам зависи от качеството на фолиото, но съм виждал на TNT колите понеже половината са оранжеви и там са направени с фолио, имат побитости на места от камъчета и от долу прозира боята.
                Alfa Romeo 159 1.9jtdm EX

Comment

Па ако знайте къв кеф е като ти обелят бронята.Боя се оправя със спрейчета и полиране.Мислил съм по въпроса но се отказах.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                    Питането ми е, ако естествено някой е правил тази интервенция, добре ли става колата, издръжливо ли е, пази ли ламарините ?
                    Всякакви мнения ще са ми от полза, защото като се стопли мисля да правя едно от двете - облепване, или боядисване
                    Ако се направи добре ще стане добре ...
                    Колко е издържливо зависи от качеството на материала.

Има цветове , които се постигат трудно с боя или са твърде скъпи.
                    Добър пример е poison green-chrome, прави се от 2 слоя фолио...
                    ...

Comment

Обоснови се . Кое му е пълния жмел?
                      Какво има да се обосновавам.....виждаш по улиците доста рекламни коли......дори и автобуси.....отдалеч може да ловят окото...ама от близко си личи качеството.... да не говорим след време кво става с това фолио от атмосферните условия който му влияат...на боята може да и влияеш при дребни драскотини с пастиране....но на фо;иото не....и като отвориш вратите... старият цвят.....да не говорим за ггънки, чупки и т.н....

---------- Post added at 18:50 ---------- Previous post was at 18:47 ----------

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                      Ако се направи добре ще стане добре ...
                      Колко е издържливо зависи от качеството на материала.

Има цветове , които се постигат трудно с боя или са твърде скъпи.
                      Добър пример е poison green-chrome, прави се от 2 слоя фолио...
                      Пссс....това в Орландовци ли го правят...))
                      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Боби е прав, фирменият ми ситроен е целият във фолио и то скъпо изпълнение, не става!
                        Last edited by BLUE1; d.m.y г., 21:56.
                        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Тук във Велико Търново основно скъпите автомобили си сменяха цвета чрез фолио. Предимството е, че като ти писне, лесно можеш да си върнеш оригиналния цвят. Нямам впечатления колко е издръжливо. Още ги засичам колите из града. Само от тези с карбоновото фолио съм виждал да се нацепва на ивици. Обаче и цената, до колкото съм чувал, е същата като за пребоядисване. Със сигурност много зависи от самото фолио. И не винаги гаранция за това е цената му.
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                          Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                          Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Гледам цялостното боядисване е около 1500-2000 лева с всичко, а из нета вече има доста фирми предлагащи цялостно облепване което е 3-4 пъти по-евтино.
                            Тоест облепване за 500лв.? Обади се на няколко фирми занимаващи се с това и разпитай за цени и подробности, само за труд в София е около 500лв., също така преди облепване, колата трябва да е изпъната, както преди боядисване. А тези, които лепят фолио ,обикновенно, не се занимават с китване, изпъване и т.н. Лично мнение - смени цвета като боядисаш колата ...
                            ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                              Виждал съм на живо Бентли "хромирано" ,отдалече става ,ама като се приближих да видя какво толкова снимат всички и не повярвах на очите си ,така да съсипят скъпа кола. Личат снадките ,ръбове разни ,на места по надраскано от шпатулата .
                              AR 156 1.8 TS + LPG

Comment

Working...
                              X