Известие

Collapse
No announcement yet.

Питанка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питанка

Купих си една алфа 145 1.7боксер преди 4 години. Не беше регистрирана в община преди да я купя. Така направих и аз (не я регистрирах в общинта, а само в КАТ). Правил съм няколко граждански и никога не са ми искали платен данък. Повечето време не беше дори в движение.
    Въпроса ми е сега като я продавам, трябва ли да я регистрирам и ако ДА, трябва ли да се плаща данък за времето, което съм я притежавал(е стояла пред блока :Д).
    Тенк иу

Как ще мине технически преглед? Сега искат платен данък. За продаване пак ще ти искат при нотариуса и дори да платиш само за последната година и това да мине при нотариуса, за да я отпишеш от общината трябва да платиш за всичките години, през които е била твоя, а и по принцип има глоба щото не си я регистрирал в срок от два месеца от закупуването. Та при всички положения ще трябва да го платиш.
    http://www.youtube.com/watch?v=ePjq6MqNOdo
    159 1.9JTDm
    156 1.8TS ...exxxx
    145 1.4TS ...exxxx

Comment

Гери, не се пали толкова :Д. Ако трябва да плащам, ще плащам. Само ми обесни как ще отпиша от общината нещо, което не е регистрирано там?? (Да поясня отново: КОЛАТА НЕ Е РЕГИСТРИРАНА В ОБЩИНА)

Comment

Не се паля, само обяснявам. Трябва да я регистрираш, няма как, или поне аз не знам друг начин. Първия нотариус , при който влезнеш ще ти иска бележка от общината за данъка. Даже скоро шефа си продаде колата и понеже данъка беше платен по банков път, а не в общината го накараха да отиде в общината и да му сложат печат там.
        http://www.youtube.com/watch?v=ePjq6MqNOdo
        159 1.9JTDm
        156 1.8TS ...exxxx
        145 1.4TS ...exxxx

Comment

не я регистрираш в общината, а в данъчното.
          щом не е регистрирана, дължиш глоба за това че не си я регистрирал в указания срок. размера на глобата се определя от поведението ти и настроението на служителите там.

ако е била регистрирана, а не си плащал вече е друг случай.
          точка

Comment

Първоначално публикувано от smak1n Покажи съобщение
            Гери, не се пали толкова :Д. Ако трябва да плащам, ще плащам. Само ми обесни как ще отпиша от общината нещо, което не е регистрирано там?? (Да поясня отново: КОЛАТА НЕ Е РЕГИСТРИРАНА В ОБЩИНА)
            Ако е прехвърлена ще платиш, и да не е регистрина в общината ще те накарат да я регистрераш, да си платиш глобата/аз я регистрирах след 1 година, щото в КАТ имат уй в устата да ти кажат да идеш да я регистрираш, май вече като минеш през КАТ и ивтомотично те регистрират навсякъде, трябва да са им прекарали кабел от 1-я до 2-я етаж вече/.Глобате беше символична - 10 лв, въпреки че те плашат че незнам койъ си ще разгледа молбата и ще наложи глоба в срок от 2 седмици май.Ако не е прехвърлена - не знам.Ма туй че не си я карал тях не ги интересува, освен ако не е била спряна от движение.В противен случай ако щеш отрежи и тавана и я напръй на секси легло - плащаш данък и тва е.Питай дето трябва ама се съмнявам да не се издължиш.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Не може да платиш само за последната година мисля! Плаща се от минало към настояще
              Има давност 5год. и надали някой може да ти позволи да си платиш последната година, а първата да не я платиш заради изтичане на давност.

Законово е така:
              регистрираш в общината/данъчното/ плащаш и глоба заради ненавременно зачисляване! По закон глобата е от 20 до 200лв. Плащаш данъците заедно с лихвите. Продаваш МПС-то и отписваш от данъчното!

Преди имаше вариант /при положение, че е регната в общината/ да внесеш 20лв по сметка на общината /ЕГН, ДКН/ и с тази бележка при нотариуса. Но това е, колкото да не плащаш всички данъци накуп. После малко по малко ги плащаш! Поразпитай за това....

П.С. Когато новия собственик зачислява в неговата община също ще му искат документ за платен данък /до кога са платени данъците/! Поне в Триадица - София на мен ми искаха.
              Last edited by Friday; d.m.y г., 13:13.
              Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Варианти много...зависи от служителите в общината......потърси там мнение...ако имаш познат...вратички много....това е България...относно данаците лавират у нас като за световно.....вчера ходих да оправям една служебна кола....закупена 2008г. не заявена в общината.....и сега е продава ме.....направих заявление като носех само талона бе договор за покупкопродажба, който се изисква когато я регистрираш в общината...платих данаците за всички години, даже за последната ми направиха отстъпка и те така....ходи питай в общината, където си по местоживеене....пари за инфо не взимат....а тук е само бля, бля.....както подсказах....навсякъде рзалично.....както каза и колега в по горен пост...според настроение....и важно е подход....малък подкуп върши работа)
                Имах да плащам на едната Алфа 10 години данък...платих само три.....и всичко друго отпадна....а е притежавам от 22 години.....
                Успех...
                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Предаваш на вторични и отписваш в КАТ за 5лв. Спестяваш си главоболия с общината и т.н. Или търсиш опция за прехвърляне без данък.
                  Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Има вратичка и тук,мога да ти кажа как се прехвърля,ама не тук.
                    155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
                    Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

Ако от данъчно си получил писмо,че имаш регистрирана кола в КАТ и те канят да я регистрираш в данъчно - отърване няма,вече е в регистрите.
                      Ако колата е под 101 кс е лесно, регистрираш я плащаш 4 Х 18 = 72 лв данък ,глоба няма давността е две години. Продаваш колата и с договора за покупко продажба е отписваш от общината.
                      Ако е над 102 кс данъка е около 140лв Х 4 г и идва дебело.

При положение,че данъчно не знаят за теб, търси вариант за прехвърляне с познат нотариус за да не ти търси бележка за данък.
                      Успех
                      Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                      159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                      NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Имаше един вариант, който работи и в момента - пискаш за изгубен талон и ти вадят нов в кат, след това с него при познат нотариус и колата става нов внос. Не ми се обяснява подробно, но така преди 2 седмици прехвърлих две коли Удоволствието ми излезе 300 лева

sigpic
                        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
                          Предаваш на вторични и отписваш в КАТ за 5лв. Спестяваш си главоболия с общината и т.н. Или търсиш опция за прехвърляне без данък.
                          Засега натам съм се насочил. Открих това:

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА РЕГИСТРАЦИЯ НА ППС
                          1. писмено заявление, издадено по служебен път - издава се на гишета от 54 до 72;
                          2. документ за самоличност - за физическите лица; единен идентификационен код - за стопанските субекти, а за тези, които не притежават ЕИК - документ за създаване и за код БУЛСТАТ;
                          3. документ, удостоверяващ правото за представляване на стопанския субект - собственик на ПС;
                          4. свидетелство за регистрация на ПС;
                          5. табелите с регистрационните номера;

С прости думи 3 и 4? Талон ли е това?
                          Мерси

Comment

Първоначално публикувано от smak1n Покажи съобщение
                            Засега натам съм се насочил. Открих това:

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА РЕГИСТРАЦИЯ НА ППС
                            1. писмено заявление, издадено по служебен път - издава се на гишета от 54 до 72;
                            2. документ за самоличност - за физическите лица; единен идентификационен код - за стопанските субекти, а за тези, които не притежават ЕИК - документ за създаване и за код БУЛСТАТ;
                            3. документ, удостоверяващ правото за представляване на стопанския субект - собственик на ПС;
                            4. свидетелство за регистрация на ПС;
                            5. табелите с регистрационните номера;

С прости думи 3 и 4? Талон ли е това?
                            Мерси
                            Връщаш талони номера и приключваш.Колата се сваля от отчет в кат.
                            Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Нещо има объркано в темата....отначало се продава, сега отива в Надин.....две различни неща.....
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                              X