Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно ELM 327 и пинове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Walker Покажи съобщение
    Tвоя е от безжичните?
    Тая платка от горе не се ли маха?
    Ако да, махни я и после пак снимай.
    Не се маха. Нито платката, нито отпред пиновете. Всичко е запоено. Никъде не открих въпросното нещо - R14

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
      Не се маха. Нито платката, нито отпред пиновете. Всичко е запоено. Никъде не открих въпросното нещо - R14
      Може и да е под друг номер.
      Погледни за резистор с надпис 121 и дай снимки с по-голяма разделителна, че на тия нищо не се вижда.
      --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Walker Покажи съобщение
        Може и да е под друг номер.
        Погледни за резистор с надпис 121 и дай снимки с по-голяма разделителна, че на тия нищо не се вижда.
        Довечера ще го снимам след работа и ще дам снимките. Ама снимам с телефон, нямам друго под ръка.

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Колеги, взех си този ELM 327 1.4v, но ми чете само Еку-то на двигателя. До колкото разбирам по писаното по-горе, за да чете и ABS и Airbag, трябва да се премахне този R14 така ли ? И след това безпроблемно ще влиза в ABS,Airbags и ECU ? Нищо друго ли не трябва да се прави?
          Attached Files

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
            Колеги, взех си този ELM 327 1.4v, но ми чете само Еку-то на двигателя. До колкото разбирам по писаното по-горе, за да чете и ABS и Airbag, трябва да се премахне този R14 така ли ? И след това безпроблемно ще влиза в ABS,Airbags и ECU ? Нищо друго ли не трябва да се прави?
            Номера на резистора може да не отговаря.
            Твоя май е като моя. Има снимки в темата във форума на мултиман на подобни кабели. Можеш да се поровиш малко и сигурно ще намериш такъв с подобна платка на твоя.
            И да, премахването на въпросния резистор ще свърши работа.
            sigpic

Comment

Мерси. Преди малко я отвирх, така е няма нищо общо с резистор R14, но забелязах нещо 121, което бях видял че се споменава някъде. Било на мястото на R14. Ще сложа снимка на платката по-късно. Ако някой е модифицирал подобно да споделя.

П.С. Тези, които са с като моята платка (по-долу съм приложил снимки) трябва да махнат резистор 121. Намира се между 6-7 пин. Отбелязал съм го с червено. За повече информация ето тука. http://forum.multiecuscan.net/viewto...1493&start=960 на 97 страница от 1-вия пост до 4-ти. Пишат точно за този модел платка Момчето казва, че след интервенцията всичко работило перфектно. Аз все още не съм го тествал, но предстои тези дни.
              Attached Files
              Last edited by zombiran; d.m.y г., 00:09.

Comment

Ето по-пресни снимки на моя елм. Никъде не виждам въпросното нещо, което се маха.
                Attached Files

sigpic
                Alfa Romeo 159 EX

Comment

Ето по-пресни снимки на моя елм. Никъде не виждам въпросното нещо, което се маха.

Колега, най-добре провери в този сайт, който съм посочил по-горе, да намериш твоята платка или най-добре пиши вътре да ти помогнат. Направи им по детайлни снимки с опцията Macro на фотоапарата. Да могат да се видят хубаво резисторите т.н.

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
                    Мерси. Преди малко я отвирх, така е няма нищо общо с резистор R14, но забелязах нещо 121, което бях видял че се споменава някъде. Било на мястото на R14. Ще сложа снимка на платката по-късно. Ако някой е модифицирал подобно да споделя.

П.С. Тези, които са с като моята платка (по-долу съм приложил снимки) трябва да махнат резистор 121. Намира се между 6-7 пин. Отбелязал съм го с червено. За повече информация ето тука. http://forum.multiecuscan.net/viewto...1493&start=960 на 97 страница от 1-вия пост до 4-ти. Пишат точно за този модел платка Момчето казва, че след интервенцията всичко работило перфектно. Аз все още не съм го тествал, но предстои тези дни.
                    Мисля, че точно този трябва да махнеш, но не съм 100% сигурен.

Тук е подобна платката:
                    http://forum.multiecuscan.net/viewto...493&start=1220
                    И точно този резистор са казали на човека да махне.
                    sigpic

Comment

Няма с какво да направя по-детайлни снимки. Това е от телефон . Нещо все попадам на някакви неща, които са единици бройки, накрая ще изхвърля всичко и ще си взема пак кабел за 10 лева....

Това е най-доброто, което мога да направя като снимка. Като се зуумне, всички надписи си се виждат прекрасно

Директен линк към оригиналната снимка - „
                      http://store.img-share.eu/Office-Len...jpgC8YaFzb.jpg

П.П. 125 страници в форума, който ми дадохте и... нищо полезно. Ще го продавам тоя адаптор .

Сега някакъв от форума на мултиекускан ми пише, че безжичните адаптори на елм 327 НЕ можели да се преправят така че да четат всичко. Вярно ли е това, или не е ? Щото с моя ми е супер удобно като го закача в колата и се кача у нас, да си го гледам през вкъщи. Ама , ако не става, го махам.
                      Този пише, че с елм в никакъв случай не можеш да четеш
                      ABS Bosch 5.3
                      Airbag My 97
                      Bosch M 2.10.3
                      Истина, или не ?
                      П.П.П.
                      Пак отворих и търсих търси и намерих един резистор с надпис 103 на него и до него R14. Да го чупя ли ? Снимки с добро качество -
                      http://prikachi.com/images/902/7309902M.jpg
                      http://prikachi.com/images/908/7309908G.jpg
                      http://prikachi.com/images/909/7309909Y.jpg
                      Attached Files
                      Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 18:07.

sigpic
                      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Колега, може и той да е.. не мога да ти кажа.. още моя не съм пробвал, че колата е на ремонт, иначе днеска разпоих аз резистор "121".

Comment

Що трябва да го чупиш, вземи една пинсета с остър връх и не многто мощен поялник и го разпои, или поне му замери стойноста да го възстановиш с друг ако не се получи това дето искаш.
                          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Кореспондирах си с Яни тия дни и той ме посъветва да направя проверка с мултицет на пинове 6 и 14 и дали се затваря веригата от въпросния резистор R14. Каза, че ако не затваря веригата, може би ще е резистор R1 . Намерих въпросния, замерихме го с един колега ( той го напарви ) и се оказа, че пистите на пинове 6 и 14 минават от там. Тази сутрин отпои колегата резистора и сега чакам една алфа да дойде да видя ще проработи ли това чудо. Ще пиша резултата какъв е, а иначе този резистор R1 е със сериен номер 121

ТАКА: Току що закачих една 147 ( бившата на digitalundr ) след като махнах въпросния резистор R1 . Заключението е, че изведнъж елма се свърза с абсолютно всичко без :
                            АБС - иска пон 1
                            еърбег - иска пин 3
                            фарове - иска пин 12
                            Това не знам как да го прескоча вече. Ако имате идеи, свиркайте.
                            Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 13:49.

sigpic
                            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Кореспондирах си с Яни тия дни и той ме посъветва да направя проверка с мултицет на пинове 6 и 14 и дали се затваря веригата от въпросния резистор R14. Каза, че ако не затваря веригата, може би ще е резистор R1 . Намерих въпросния, замерихме го с един колега ( той го напарви ) и се оказа, че пистите на пинове 6 и 14 минават от там. Тази сутрин отпои колегата резистора и сега чакам една алфа да дойде да видя ще проработи ли това чудо. Ще пиша резултата какъв е, а иначе този резистор R1 е със сериен номер 121

ТАКА: Току що закачих една 147 ( бившата на digitalundr ) след като махнах въпросния резистор R1 . Заключението е, че изведнъж елма се свърза с абсолютно всичко без :
                              АБС - иска пон 1
                              еърбег - иска пин 3
                              фарове - иска пин 12
                              Това не знам как да го прескоча вече. Ако имате идеи, свиркайте.
                              http://www.multiecuscan.net/SupportedVehiclesList.aspx
                              Гледаш какво се поддържа и схемите в дясно.
                              sigpic

Comment

Днеска пуснах елм-а след модификацията и засече доста неща в които мога да се ровя, само не можа в Airbag, ABS. Пишеше за някакви пинове и т.н. някакви идеи как да го накарам да чете и тези две неща ? Също така ме интересува има ли кракната версия на "Multiecuscan" програмата понеже не безплатната не мога да влезна в body computera и на няколко други места. Засича ги, но не ми дава да влезна понеже не е купена.

Comment

Working...
                                X