Ако някой е посещавал тези места ще ми е от полза малко хелп.Искаме да си направим една екскурзия лятото до Италия.Дилемата ми е - Рим или Неапол с Помпей.Принципно става и двете примерно Рим 3 дни и 2 - 3 дни Неапол, обаче отпада.Идеята да разгледаме исторически забележителности, но хем да не се утрапаме от ходене и хем да имаме време за почивка.Рим е голям град и има много за разглеждане, обаче има и доста ходене а и разстоянията не са като във Варна, демек предполагам допълнителни разходи за транспорт , я рентакар я нещо друго.Другото е Помпей, предполагам там има същото каквото и в Рим но на едно място.Кое от двете си заслужава.Няма да е с туристическа агенция, няма да е със кола, със самолет ще е, така че дискусия за до там и обратно отпада, интересува ме крайната дестинация.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Дилема - Рим или Неапол.
Collapse
X
-
Рим, разбира се. Има толкова много места за посещаване. Помпей се разглежда за 1 ден, а в Неапол е невероятна цигания. Е, ако те кефи да се разхождаш по централна улица и на главата ти да капе от проснатото пране на някоя лелка, може и да избереш южният град. Не знам как сте с езика, но в Неапол НЕ говорят италиански, за други езици да не говоримПрочее, проблемът с чуждите езици ще го имате и в Рим, както навсякъде в Италия, но там поне има много чужденци и е по-интернационално.
Last edited by RPWWD; d.m.y г., 18:16.Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщениеРим, разбира се. Има толкова много места за посещаване. Помпей се разглежда за 1 ден, а в Неапол е невероятна цигания. Е, ако те кефи да се разхождаш по централна улица и на главата ти да капе от проснатото пране на някоя лелка, може и да избереш южният град. Не знам как сте с езика, но в Неапол НЕ говорят италиански, за други езици да не говоримПрочее, проблемът с чуждите езици ще го имате и в Рим, както навсякъде в Италия, но там поне има много чужденцо и е по-интернационално.
По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщениена мене лично ми се ходи в музея на АЛФА,няма ли кой да организира една екскурзия групово да отидеме на поклонение.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Някой може ли да каже какво си заслужава да се види в Рим.Колизея е ясен, папата не ме интересува.Ясно че има чичко Гугъл ама така от първа ръка ако може някой да каже.Опери, театри, заведения, магазини не ме интересуват.Предимно неща от времето на Римската империя.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Рим е за мен определено по добра дестинация-целият град си е едно приключение и е пълен с места, има си пътеводители.А папата трудно може да го видиш и да искаш
То целия град е пълен с останки от римската империя, така че, просто се обикаля и гледа.Затова ти препоръчвам пътеводител, така най лесно може да се ориентираш.Лятото е страшно горещо и пълно с туристи.Есента или пролетта е определено по-добре, то пак си има туристи, но са по-малко а и горещината я няма.Last edited by fred; d.m.y г., 20:20.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
Comment