Известие

Collapse
No announcement yet.

Външен Wi Fi приемник за принтер.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Този принтер ми трябва предимно за работа и ми трябва стабилност и сигурност, а мастилено-струйните принтери са капризни - имат си особености, които могат да изнервят всеки, най-вече засъхването на главите при нередовно принтиране.
    За избор на принтер се претеглят много фактори, като : естество, качество и обем на принтираното, функционалност на машината - включваща листоподаваща система и скорост, външни габарити, и не на последно място себестойността на 1бр. копие, в която влиза както покупната цена на машината, така и стойността на консумативите, което пък зависи и от масовостта на някои марки и модели. За фабричното зареждане на касетите, заради продажната цена вече споменахме.
    По принцип преди да се насоча към нещо, първо се консултирам с хората, които ще го подържат, особено когато става въпрос за работа - и тяхното мнение към мастилените е отрицателно, дори и за моделите от висок клас.
    Винаги някоя екстра ще е за сметка на нещо друго по машината, а ако всичко е перфектно - цената ще е много висока, но в крайна сметка всеки преценява кое му е по-важно.
    Last edited by old alfist; d.m.y г., 07:56.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Този принтер ми трябва предимно за работа и ми трябва стабилност и сигурност, а мастилено-струйните принтери са капризни - имат си особености, които могат да изнервят всеки, най-вече засъхването на главите при нередовно принтиране.
      За избор на принтер се претеглят много фактори, като : естество, качество и обем на принтираното, функционалност на машината - включваща листоподаваща система и скорост, външни габарити, и не на последно място себестойността на 1бр. копие, в която влиза както покупната цена на машината, така и стойността на консумативите, което пък зависи и от масовостта на някои марки и модели. За фабричното зареждане на касетите, заради продажната цена вече споменахме.
      По принцип преди да се насоча към нещо, първо се консултирам с хората, които ще го подържат, особено когато става въпрос за работа - и тяхното мнение към мастилените е отрицателно, дори и за моделите от висок клас.
      Винаги някоя екстра ще е за сметка на нещо друго по машината, а ако всичко е перфектно - цената ще е много висока, но в крайна сметка всеки преценява кое му е по-важно.
      Както споменах по-рано тази технология няма нищо общо със старият вариант на мастилено-струеният печат.Просто е на същият принцип."Засъхване" на глава тук няма.
      Освен това за разлика от лазерният няма и печка,няма барабани.
      Нека направим една проста сметка:

HP LaserJet Pro300 M351a - придобиване - 447лв
      Цена на черен тонер - 196лв - 4000копия
      цветно - 3x220лв - 2600 копия

цена на копие с придобиване + отпечатъка:
      черно 10 000 отпечатъка :0,0839лв
      цветно 6600 отпечатъка:0,3677лв

HP Officejet Pro X451dw - придобиване-776лв
      Цена на черен цвят - 186лв - 9600копия
      цветно - 3x186лв - 6600 копия

цена на копие с придобиване + отпечатъка:
      черно 10 000 отпечатъка :0,0962лв
      цветно 6600 отпечатъка:0,2021лв

Не си мисли, че като зареждаш тонер с пълнене ще правиш същият брой копия като фабричната тонер касета.
      Освен това една тонер касета отвори ли се веднъж, започва да "хвърля" тонер,извън печката и после ти ще го дишаш,а както сигурно знаеш тонера е канцирогенен.
      Изразявам лично мнение,решението си е твое.

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
      HP LaserJet Pro300 M351a ---- 447.50 лв с включен ДДС!

Мастиленоструен Принтер HP Officejet Pro X451dw Printer-Цена с ДДС: 733,20 лв.-766.30лв.

Тоест почти още един път цената на избрания от него
      Човек може да си помисли че си директен вносител за България.С такъв хъс рекламираш HP ?!!?!?!?
      Въобще даже...а ти някакво мнение по въпроса на колегата да имаш или само си спамиш?
      Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
      Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
      http://www.family-sozopol.com/

Comment

Ще се поинтересувам от тази нова технология на печатане с мастилата, но пълненето на една от нормалните касети с тонер за този принтер, по думите на майсторите ще е 35лв.всичко - с чип, труд и тонер и това е цена с документ, а без документ е надолу. Колкото и да хвърля тонер, колкото и да излъжат с количеството - все пак е 35лв. на цвят.
        Last edited by old alfist; d.m.y г., 09:39.
        sigpic

Comment

Ще се поинтересувам от тази нова технология на печатане с мастилата, но пълненето на една от нормалните касети с тонер за този принтер, по думите на майсторите ще е 35лв.всичко - с чип, труд и тонер и това е цена с документ, а без документ е надолу. Колкото и да хвърля тонер, колкото и да излъжат с количеството - все пак е 35лв. на цвят.
          Ако останеш на варианта с пълнене, не забравяй да си оставиш 1 комплект тонери, които не са отваряни,при положение,че нещо с принтера се случи,което повярвай ми е неменуемо , за да може да ти признаят гаранцията.Евентуално предаваш принтера за ремонт с тях.
          Разберат ли те,че не си ползвал оригинални тонер касети,ще те отсвирят за гаранцията.
          Last edited by me4o4ko; d.m.y г., 07:35.

Comment

Първоначално публикувано от me4o4ko Покажи съобщение
            Ако останеш на варианта с пълнене, не забравяй да си оставиш 1 комплект тонери, които не са отваряни,при положение,че нещо с принтера се случи,което повярвай ми е неменуемо , за да може да ти признаят гаранцията.Евентуално предаваш принтера за ремонт с тях.
            Разберат ли те,че не си ползвал оригинални тонер касети,ще те отсвирят за гаранцията.
            Благодаря. Тези, от които ще купувам принтера, ще го и пълнят, както и гаранционно ще го обслужват - уж са оторизиран представител и от много години са на пазара.
            За мастиления принтер поразпитах - поредната революционна технология, която е досущ като трационната, но с все още недоказана ефективност, а не ми се иска да си правя експерименти.
            sigpic

Comment

Благодаря. Тези, от които ще купувам принтера, ще го и пълнят, както и гаранционно ще го обслужват - уж са оторизиран представител и от много години са на пазара.
              За мастиления принтер поразпитах - поредната революционна технология, която е досущ като трационната, но с все още недоказана ефективност, а не ми се иска да си правя експерименти.
              Оторизиран представител извършва пълнене на тонери?!
              Хм, поискай им HP Supply сертификат за 2014г(тъй като модела,който си посочил е HP) и ще разбереш,че си на черешата.
              Освен това яко са те метнали посредством игра на думи-правилното название е "оторизиран партньор".
              Представител може да бъде всеки,който дистрибутора поиска.
              Успех!

Comment

Виждам, че искаш да покажеш някакви знания, но в нашата мила Родина всичко е менте, тъй, че истината е някъде там.
                sigpic

Comment

Четох за устройството по разни чуждоземни сайтове и разбрах, че понякога има проблеми, на случаен принцип.
                  Взех принтера, но по-викок клас от този който исках - HP LaserJet Pro400 M451nw.с вграден W iF.
                  Не успях да издържа на ценовото изкушение, което ми направиха добре познатите ми хора - цената е по-ниска с 3лв от най-ниската, която се вижда в сайтовете, но отидох при тях предварително подготвен с информация.
                  Засега е един прекрасен мрежови принтер, естествено с повече екстри, но единственото ми разочарование е, че по-малкото предварително обявен тонер е в касети, по-малки по обем от нормалните, т.нар. стартови касети - очаквах, че по-малкото тонер ще е в нормални касети, които после могат да се пълнят за повече копия.
                  Както предполагах всички устройства вкъщи имат достъп до него, след съответните инсталации.
                  sigpic

Comment

Четох за устройството по разни чуждоземни сайтове и разбрах, че понякога има проблеми, на случаен принцип.
                    Взех принтера, но по-викок клас от този който исках - HP LaserJet Pro400 M451nw.с вграден W iF.
                    Не успях да издържа на ценовото изкушение, което ми направиха добре познатите ми хора - цената е по-ниска с 3лв от най-ниската, която се вижда в сайтовете, но отидох при тях предварително подготвен с информация.
                    Засега е един прекрасен мрежови принтер, естествено с повече екстри, но единственото ми разочарование е, че по-малкото предварително обявен тонер е в касети, по-малки по обем от нормалните, т.нар. стартови касети - очаквах, че по-малкото тонер ще е в нормални касети, които после могат да се пълнят за повече копия.
                    Както предполагах всички устройства вкъщи имат достъп до него, след съответните инсталации.
                    Честито!
                    Имаш ЛС

Comment

Working...
                    X