Известие

Collapse
No announcement yet.

Инциденти.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Инциденти.

Тази вечер се запали една кола, в близост до бензиностанция и газостанция OMV.Две цигари изпуших докато дойде пожарната, която пък дойде от съвсем друга посока, въпреки че пожарната е на гърба на Гранд мол.Бензиностанцията е пред гранд мола на бул. Вл.Варненчик.Гаси каквото гаси и си замина, оставяйки колата да догори.Изглежда имаше газова бутилка защото в един момент нещо изби и се появи плъмък висок към 5 метра като от оксижен, свистящ.Колата още си гори докато пиша дойде пак същата пожарна количка, явно ходила да зареди.Чудно що не пратиха голяма пожарна, с пяна, ами се мъчат с вода.
    Attached Files
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Ами в БГ е така за съжаление. И в пожарната нямат техника и средства. В нашата мила родина се харчат пари за всякакви глупости, за молове и т.н но не и за това, за което трябва.
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Това е около входа на газостанцията, доколкото мога да преценя. Ами празника явно е причина да няма достатъчно хора и техника.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Да, до входа на газостанцията е.В интерес на истината за минута колата бе обхваната от пламъци.Докато пушех на прозореца видях дим да излиза от тая посока, хората явно са излезли от возилото и изведнъж пламна цялата.Никакъв шанс да се спаси ако ще и пожарната да бе дошла на мига.Проблема е че беше близо до бензиностанция и газостанция, а и пожарната е на не повече от 500 метра от там, можеха да дойдат по бързо с оглед безопасноста на гореспоменатите съоръжения, пък и бензиностанцията винаги има хора в барчето.
        Прав си Боби ама голямата пожарна дойде като беше изгоряла вече, можеха да я пратят в началото а не онова нещо като детска играчка с градински маркуч.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Днес явно е ден за фойерверки. И в София, кв Младост 3 изгоря едно такси астра комби, на самия булевард. И като грамна бутилката отзад ( газ/метан ) тавана и задната врата излетяха като тапи от шампанско.

Comment

Аз пък, нали имам криминално мислене, та ми идва веднага въпроса: а къде е противопожарната система на газостанцията.и има.ли изобщо такова нещо? Защото ако имаше поне един голям пожарогасител, каксито имаме в нашия завод, то и тир можеш да загасиш с него.
            Всички чакаме на пожарната, а нашите средства къде са.
            ?!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
              Аз пък, нали имам криминално мислене, та ми идва веднага въпроса: а къде е противопожарната система на газостанцията.и има.ли изобщо такова нещо? Защото ако имаше поне един голям пожарогасител, каксито имаме в нашия завод, то и тир можеш да загасиш с него.
              Всички чакаме на пожарната, а нашите средства къде са.
              ?!
              Удачен въпрос , но да не изпадаме в подробности

Comment

Първоначално публикувано от spellmaste Покажи съобщение
                Удачен въпрос , но да не изпадаме в подробности
                Така де, ама после дружно псуваме пожарникарите, какви идиоти са, а никой не си мърда пръста за нищо. Нито се интересува, с какво точно разполагат и покакви планове и инструкции работят. Защото такъв пожарнесе гаси с вода, както са правили, а с пяна.
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Значи в интерес на истината, аз не знам в момента каква е процедурата при пожар. Работи ли си старият им телефон 150 или всичко минава през 112. Просто не знам а и дано не ми се налага да разбирам.

Може да не са разбрали правилно сигнала, може и просто да нямат техника в правилния момент, знам ли. Важното е, че не е имало по-големи щети.
                  Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                    Така де, ама после дружно псуваме пожарникарите, какви идиоти са, а никой не си мърда пръста за нищо. Нито се интересува, с какво точно разполагат и покакви планове и инструкции работят. Защото такъв пожарнесе гаси с вода, както са правили, а с пяна.
                    Дребни душици сме българите,в такъв случай както казваш псуваме пожарникарите и си викаме това на мен не може да ми се случи.
                    Снощи ми се прецака патрона входната врата на апартамента,с брат ми и баща ми вдигнахме шум до небесата в 22:30ч. ха познайте колко от съседите излязоха да видят какво става. Само едно младо момче слезна от 6-я етаж да види каква е тази олелия. Надеждата е в младите.
                    И за да е по темата,преди месец и нещо на бул. България и Г.Делчев тъмносин опел се запали точно пред полицая. Колата се разгоря за секунди все едно беше пълна с барут.Всеки си мръдна колата познайте колко шофьора се притекоха на помощ? Точно така никой.Жената беше изпаднала в паника,едно младо момче се изтича от някъде с пожарогасител и започна да гаси колата. Незнам дали успя защото трамвая потегли.
                    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Много мъничка грешка е допуснал колегата и затова сега е без кола, само да я беше вкарал в бензиностанцията, там до кофите за боклук и щяха да го гасят поне 10 човека от първия миг.
                      Имах един алеко и веднъж ми се спука маркуч за гориво, просто чух огънче как се разкладе под капака, докато бях на светофара, близо до който правим срещите сега. Аз и да не знаех какво става, хората около кръстовището ми сочеха, че нещо става, само я дръпнах до такситата след светофара, посока към нептуна, казвам на жена ми да иде по далеч и слязох от колата. Веднага притича един услужлив бакшиш, чак заеква, колега, дръпни я по-натам, че съм на газ... Споко, викам и аз съм на газ, скачай да гасиш, че сега като тресне бутилката и ше видиш кой е на газ. Не бързах да вдигам капака, не бях сигурен колко ще заработи пожарогасителя, обаче спира един тролей, една спокойна жена го караше, даде ми бутилката, от която пие вода и изгасих пламъка, който вече бе стопил пластмаси и кабели и върнах бутилката на жената.
                      Та... Иди по-нататък, та да ти гледаме сеира широкоекранно и без да ни пука. Ъхъ.
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от spellmaste Покажи съобщение
                        Днес явно е ден за фойерверки. И в София, кв Младост 3 изгоря едно такси астра комби, на самия булевард. И като грамна бутилката отзад ( газ/метан ) тавана и задната врата излетяха като тапи от шампанско.
                        Това до Палавници ли е случката?
                        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                          Ами в БГ е така за съжаление. И в пожарната нямат техника и средства. В нашата мила родина се харчат пари за всякакви глупости, за молове и т.н но не и за това, за което трябва.
                          Съжалявам че ще те поправя но в края на 2012 и началото на 2013 ударно се провеждаха търгове за пожарни автомобили и оборудване. Друг е въпроса колко пари бяха откраднати в този случай. Но с очите си съм видял колко автомобила Ивеко бяха доставени
                          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Гледах наскоро някъде из София паркинг пълен с пожарни коли.
                            Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от knifemaniac Покажи съобщение
                              Гледах наскоро някъде из София паркинг пълен с пожарни коли.
                              Там на Скопие... едно време Б.Б.ги подаряваше насам натам...
                              Таксито до Палавници го видях сутринта, дано да няма пострадали - изглеждаше зле.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Working...
                              X