Тази вечер се запали една кола, в близост до бензиностанция и газостанция OMV.Две цигари изпуших докато дойде пожарната, която пък дойде от съвсем друга посока, въпреки че пожарната е на гърба на Гранд мол.Бензиностанцията е пред гранд мола на бул. Вл.Варненчик.Гаси каквото гаси и си замина, оставяйки колата да догори.Изглежда имаше газова бутилка защото в един момент нещо изби и се появи плъмък висок към 5 метра като от оксижен, свистящ.Колата още си гори докато пиша дойде пак същата пожарна количка, явно ходила да зареди.Чудно що не пратиха голяма пожарна, с пяна, ами се мъчат с вода.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Инциденти.
Collapse
X
-
Да, до входа на газостанцията е.В интерес на истината за минута колата бе обхваната от пламъци.Докато пушех на прозореца видях дим да излиза от тая посока, хората явно са излезли от возилото и изведнъж пламна цялата.Никакъв шанс да се спаси ако ще и пожарната да бе дошла на мига.Проблема е че беше близо до бензиностанция и газостанция, а и пожарната е на не повече от 500 метра от там, можеха да дойдат по бързо с оглед безопасноста на гореспоменатите съоръжения, пък и бензиностанцията винаги има хора в барчето.
Прав си Боби ама голямата пожарна дойде като беше изгоряла вече, можеха да я пратят в началото а не онова нещо като детска играчка с градински маркуч.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Аз пък, нали имам криминално мислене, та ми идва веднага въпроса: а къде е противопожарната система на газостанцията.и има.ли изобщо такова нещо? Защото ако имаше поне един голям пожарогасител, каксито имаме в нашия завод, то и тир можеш да загасиш с него.
Всички чакаме на пожарната, а нашите средства къде са.
?!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеАз пък, нали имам криминално мислене, та ми идва веднага въпроса: а къде е противопожарната система на газостанцията.и има.ли изобщо такова нещо? Защото ако имаше поне един голям пожарогасител, каксито имаме в нашия завод, то и тир можеш да загасиш с него.
Всички чакаме на пожарната, а нашите средства къде са.
?!
Comment
-
Първоначално публикувано от spellmaste Покажи съобщениеУдачен въпрос , но да не изпадаме в подробностиНа където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Значи в интерес на истината, аз не знам в момента каква е процедурата при пожар. Работи ли си старият им телефон 150 или всичко минава през 112. Просто не знам а и дано не ми се налага да разбирам.
Може да не са разбрали правилно сигнала, може и просто да нямат техника в правилния момент, знам ли. Важното е, че не е имало по-големи щети.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеТака де, ама после дружно псуваме пожарникарите, какви идиоти са, а никой не си мърда пръста за нищо. Нито се интересува, с какво точно разполагат и покакви планове и инструкции работят. Защото такъв пожарнесе гаси с вода, както са правили, а с пяна.
Снощи ми се прецака патрона входната врата на апартамента,с брат ми и баща ми вдигнахме шум до небесата в 22:30ч. ха познайте колко от съседите излязоха да видят какво става. Само едно младо момче слезна от 6-я етаж да види каква е тази олелия. Надеждата е в младите.
И за да е по темата,преди месец и нещо на бул. България и Г.Делчев тъмносин опел се запали точно пред полицая. Колата се разгоря за секунди все едно беше пълна с барут.Всеки си мръдна колата познайте колко шофьора се притекоха на помощ? Точно така никой.Жената беше изпаднала в паника,едно младо момче се изтича от някъде с пожарогасител и започна да гаси колата. Незнам дали успя защото трамвая потегли.Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
Comment
-
Много мъничка грешка е допуснал колегата и затова сега е без кола, само да я беше вкарал в бензиностанцията, там до кофите за боклук и щяха да го гасят поне 10 човека от първия миг.
Имах един алеко и веднъж ми се спука маркуч за гориво, просто чух огънче как се разкладе под капака, докато бях на светофара, близо до който правим срещите сега. Аз и да не знаех какво става, хората около кръстовището ми сочеха, че нещо става, само я дръпнах до такситата след светофара, посока към нептуна, казвам на жена ми да иде по далеч и слязох от колата. Веднага притича един услужлив бакшиш, чак заеква, колега, дръпни я по-натам, че съм на газ... Споко, викам и аз съм на газ, скачай да гасиш, че сега като тресне бутилката и ше видиш кой е на газ. Не бързах да вдигам капака, не бях сигурен колко ще заработи пожарогасителя, обаче спира един тролей, една спокойна жена го караше, даде ми бутилката, от която пие вода и изгасих пламъка, който вече бе стопил пластмаси и кабели и върнах бутилката на жената.
Та... Иди по-нататък, та да ти гледаме сеира широкоекранно и без да ни пука. Ъхъ.Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от spellmaste Покажи съобщениеДнес явно е ден за фойерверки. И в София, кв Младост 3 изгоря едно такси астра комби, на самия булевард. И като грамна бутилката отзад ( газ/метан ) тавана и задната врата излетяха като тапи от шампанско.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеАми в БГ е така за съжаление. И в пожарната нямат техника и средства. В нашата мила родина се харчат пари за всякакви глупости, за молове и т.н но не и за това, за което трябва.Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Първоначално публикувано от knifemaniac Покажи съобщениеГледах наскоро някъде из София паркинг пълен с пожарни коли.
Таксито до Палавници го видях сутринта, дано да няма пострадали - изглеждаше зле.
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
Comment