If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз миналата зима спрях на един Лукойл, момчето взе пистолета.... и той се оказа замръзнал - това не е виц... освен това ми замръзнаха горивопроводите на буса след едно лято зареждане само там
Last edited by kiko73; d.m.y г., 20:27.
Основание: грешка
AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
В Пловдив, на Коматевско шосе.
Тази ми е най-близо до нас, а и ми е по път за работа.
Филтъра съм го сменал есента и от тогава ми е светвала лампата само веднъж зимата, след зареждане от Петрол. Повече там не съм стъпил.......
Утре ако ми остане време ще го източа и ще направя нколко зареждания на друга бензиностанция, та да видим........
sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Филтъра съм го сменал есента и от тогава ми е светвала лампата само веднъж зимата, след зареждане от Петрол. Повече там не съм стъпил.......
Утре ако ми остане време ще го източа и ще направя нколко зареждания на друга бензиностанция, та да видим........
Проблемът със светването на тази лампа се решава много лесно - просто резервоарът трябва да е колкото се може по-пълен през повечето време. Иначе влагата от въздуха кондензира по стените на резервоара (най-вече сутрин, когато стените му са хладни) и водата се стича в горивото.
Откакто държа резервоара почти винаги пълен (зареждам най-късно когато падне до половината и никога колата не престоява дълго с почти празен резервоар) няма вода....
Проблемът със светването на тази лампа се решава много лесно - просто резервоарът трябва да е колкото се може по-пълен през повечето време. Иначе влагата от въздуха кондензира по стените на резервоара (най-вече сутрин, когато стените му са хладни) и водата се стича в горивото.
Откакто държа резервоара почти винаги пълен (зареждам най-късно когато падне до половината и никога колата не престоява дълго с почти празен резервоар) няма вода....
Хммм, интересно предложение....... Може и да го пробвам.......
НО, лампата ми светна в 20;30-21;00ч. и външната температура е била около 26-28гр. а резервоара малко по-малко от половината и колата беше карана преди това.....
А и от зимата до сега не ми беше светвала........
Иначе карам докато приближи да ми светне лампата за горивото и зареждам 30-40л. гориво........
sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Аз работя на Ромпетрол и не сме имали проблем с дизела , и при нас горивото е супер .Кофтито е че имаме бензиностанции на франчаиз от които хората не са много доволни , ама ще има акция не може да ни уронват името . Виж бензиностанция която не е на франчаиз и пробвай там , има разлика . Поздрави .
Може и нещо да ми куца логиката, но тази вода за да кондензира, нали от някъде трябва да се вземе, все пак?
I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Може и нещо да ми куца логиката, но тази вода за да кондензира, нали от някъде трябва да се вземе, все пак?
В кубически метър въздух при 28 градуса и 80 процента влажност се съдържат около 60 грама вода. Сутрин, при 12 градуса да речем, същата относителна влажност отговаря на около 18 грама вода - демек останалите 42 грама кондензират и се стичат в горивото.
Това са данни за кубически метър - в резервоар от 60 литра, пълен на една трета, има примерно 40 литра въздух. Който не го мързи, може да сметне колко вода се съдържа в тия 40 литра въздух.
Пробвай с едно празно пластмасово шише от 1,5 литра - затвори го по обяд и виж сутринта - в него ще има поне една-две супени лъжици конденз.
Аз работя на Ромпетрол и не сме имали проблем с дизела , и при нас горивото е супер .Кофтито е че имаме бензиностанции на франчаиз от които хората не са много доволни , ама ще има акция не може да ни уронват името . Виж бензиностанция която не е на франчаиз и пробвай там , има разлика . Поздрави .
Ми дай инфо коя в Пловдив е ваша.........
Гледам е има във вшия каталог.
Иначе днес източих филтъра, нафтата е събрах в пласмасова бутилка и видимо вода НЯМА.............
Явно датчика отчита прекалено малки количества.
Бензиностанцията е наша , аз днес казах на шефчето , ама ми е чудно защо от някои бензиностанции хората са много доволни , чак не могат да повярват ,че е хубаво горивото, а от други не . Като нафтата би трябвало да е една и съща . Аз откакто работя там , само там зареждам и наистина при бензина има разлика , Дизел не съм карал но по мнението на хората и той е много хубав. Истината обаче е че не можем още да се доближим до истинският стандарт.
И аз си въобразявам, че най-добре "въри" с нафта от Ромпетрол ...
Ама аз съм с чиста печка ...
„За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.“ (13.12.1881) - Константин Йосфи Иречек
До сега зареждах само на ОМВ , но след две сипвания на ЕКО-то установих , че колата е по-икономична.Няма зима , няма лято винаги си сипвам добавка против замръзване на LIQUI MOLI.
Comment